Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam bir aya yakındır yem yemiyor ne yapmalıyım?

Buse şenses

Yeni Üye
Bir aya yakın bi zamandır kaplumbağam yem yemiyor gözleri şiş ve sürekli kabından dışarı çıkıyor nasıl yardımcı olabilirim bilmiyorum lütfen yardım edin

Ekli dosyalar

• IMG_4061.jpeg
    IMG_4061.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 14
Akvaryumda mı bakıyorsunuz ekipmanları tam mı ısıtıcı vs varmı

Acil ısıtıcı ve uvb lamba alın
Arkadaşımın kaplumbağası da öyle oldu maalesef öldü

Uvb lambaya şuan gerek yok akvaryuma geçin en kısa zamanda akvaryum ısıtıcı ,ısıtma lambası filtre alın hayvan akciğer enfeksiyonu olmuş gentagut damla (eczanede reçetesiz satılıyor)ve reptivit vitamin almanız gerekli hayvanın ağzına da sabah akşam 45 derece açıyla tutup ikişer damla gentagut damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün. Vitamini de aynı şekilde her gün iyileşene kadar 1-2 damla şeklinde yani bi aydır bu şekildeyse hayvan acele etmeniz lazım gentagutu gözlerine de damlatın

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvan göz enfeksiyonu sebebiyle göremediği için yem yemiyor olmakla birlikte ekipman olmadığı için akciğer enfeksiyonu da geçiriyor olabilir.

Eczaneden gentagut göz damlası alın. Sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin. Ayrıca güçten düştüğü için deep fix reptivit vitamin damla alın. Bu kırgınlığını alıp iştahını açar. Bunu da her gün 1 damla, hayvanı 45 derece açıyla tutup ağzına damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün. İlacıda aynı şekilde ağzına 2 damla damlatın. Açmazsa 3 damla sürün.

Akvaryumu minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Buna göre su ısıtıcı ve filtre alacaksınız.

Isıtma lambasını acilen alın. Bu konuda bilgi verdim.

Geri