Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbagam buyumuyor. hasta mi?

deno

Bronz 5 Üye
merhabalar. 2 ay once de ayni konuyu paylasmistim bakim olarak bi sorunu yoktu. su 28 kuru alan 32derece. cem abi sadece yem onermisti onu aldim kullaniyorum. ama kaplumbagam 3 aydan fazladir hala buyumuyor. istahi yerinde ve gayette guzel yuzuyor.

hastalikli veya genetik olmadigi surece buyur diye biliyorum. cidden bi sorunu yok mu? eger sonradan belli eden bi seyse diye tekrar fotograflayip atmak istedim.

bir de aritma su kullaniyorum kireclenmesi durmuyor. hazir suya mi gecmeliyim? ve alt ve ust kabugundaki kirecleri nasil giderebilirim? su ile fircalamak ise yaramiyor.

Ekli dosyalar

• 1000142254.jpg
    1000142254.jpg
    991.7 KB · Görüntüleme: 15
  • 1000142271.jpg
    1000142271.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 16
  • 1000142258.jpg
    1000142258.jpg
    531.5 KB · Görüntüleme: 18
  • 1000142226.jpg
    1000142226.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 16
Hayvanın uzerindeki kireç çok fazla duruyor. Arıtmada bu kadar kireç olmaması lazım.

Hangi yemleri kullanıyorsunuz? Vitamin veriyor musunuz? Uvb lamba var mı?

Hayvan kaç yaşında? Kabuk boyu kaç cm? Yavruyken plastik ölüm kabında mı baktınız?

Hayvanın uzerindeki kireç çok fazla duruyor. Arıtmada bu kadar kireç olmaması lazım.

Hangi yemleri kullanıyorsunuz? Vitamin veriyor musunuz? Uvb lamba var mı?

Hayvan kaç yaşında? Kabuk boyu kaç cm? Yavruyken plastik ölüm kabında mı baktınız?
hazir suya gecip onu deneyeyim o zaman.

su an evde degilim ama cem abi yemleri biliyor ve sorun olmadigini demisti + yeni yem aldirmisti.

uvb henuz yok. su an 6.5cm. erken diye biliyorum.

9aydir benimle. bunun son 3 ayi buyumedi 6.5cmde kaldi. yavruyken gozleri iltihapliydi onu gecirdik ve 1.5 2 hafta kadar olum kabindaydi evet. 8.5aydir da akvaryumda bakiyorum her seyi tam hicbir sogukluga maruz kalmiyor. bunlara ragmen buyumuyor gorunuste hicbir sorunu yok. hareketli ve istahi yerinde.

kirec disinda baska bi sorun olmadigi kesin mi? buyumeme sebebi nedir?

hazir suya gecip onu deneyeyim o zaman.

su an evde degilim ama cem abi yemleri biliyor ve sorun olmadigini demisti + yeni yem aldirmisti.

uvb henuz yok. su an 6.5cm. erken diye biliyorum.

9aydir benimle. bunun son 3 ayi buyumedi 6.5cmde kaldi. yavruyken gozleri iltihapliydi onu gecirdik ve 1.5 2 hafta kadar olum kabindaydi evet. 8.5aydir da akvaryumda bakiyorum her seyi tam hicbir sogukluga maruz kalmiyor. bunlara ragmen buyumuyor gorunuste hicbir sorunu yok. hareketli ve istahi yerinde.

kirec disinda baska bi sorun olmadigi kesin mi? buyumeme sebebi nedir?
Genetige bagli olarakta değişir ama belli bir kabuk boyundan sonra büyümesi yavaşlıyor.

Ekpiman ve beslenmede eksik yoksa hayvan bolca yüzüyorsa sorun yok.

Son düzenleme:
Bu hayvana devit uygulaması yapalım. Haftada bir gün kabuğu kurutup 2 damla devit damlatın yayın. 25-30 dakika bekletin. Kalanı silip tekrar akvaryuma alın.

Hayvan bu ay boyunca büyümezse hastalığı var demektir. Bu boya geldiğine göre genselden ziyade hastalık kaynaklı duruyor.

Bu hayvana devit uygulaması yapalım. Haftada bir gün kabuğu kurutup 2 damla devit damlatın yayın. 25-30 dakika bekletin. Kalanı silip tekrar akvaryuma alın.

Hayvan bu ay boyunca büyümezse hastalığı var demektir. Bu boya geldiğine göre genselden ziyade hastalık kaynaklı duruyor.
Hocam benim hayvan hasta o zaman hiç büyümüyor.

tamamdır aksam uygulayacağım. d vitamini mi eksik gozukuyor yoksa sadece önlem mi?

Geri