Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam büyümüyor

Kaplumbağam büyümüyorsa ne yapmalıyım plastik kaptaydı cama aldım ısıtıcı taktım filtre taktım kabuğu için dvit-3 sürüyorum sizce sorun ne yemse ne yapmalıyım

Ekli dosyalar

• imgres.jpg
    imgres.jpg
    6.1 KB · Görüntüleme: 97
  • 59475_425327660861117_844282724_n.jpg
    59475_425327660861117_844282724_n.jpg
    56.3 KB · Görüntüleme: 110
Cvp: Kaplumbağam büyümüyor ??????????***

Bildigim kadariyla devit 3 kabuga surulmuyo yemine damlatilip veriliyor. Cunku bebeklerdede kullanilir oral damladir. Agiz yolu ile alinmasi gerekir.

davit 3 kabuğada sürülüyor bildiğim kadarıyla çünkü kabuk için bir araç dvi3 :)

Ekli dosyalar

• imgres.jpg
    imgres.jpg
    6.1 KB · Görüntüleme: 70
  • 59475_425327660861117_844282724_n.jpg
    59475_425327660861117_844282724_n.jpg
    56.3 KB · Görüntüleme: 68

Kaplumbağalar nekadar zamandır sizde ??

Devit 3 oral damladır. Ama iki haftada bir kabuğuna sürebilirsiniz,bir parça emilim yapar ordan. Ama büyümesindeki en önemli araçlar düzenli beslenme ve bolca yüzme alanıdır. Yani alan ne kadar büyük olursa o kadar büyür. Kaliteli yemler kullanmalısınız, kalsiyum ve mineral takviyesi yapmalısınız, sonuçta yeni bir kabuk inşa ediliyor. Ve son olarak uvb lamba almalısınız, kabuk ve kemik gelişimindeki en önemli etkendir

Cvp: Kaplumbağam büyümüyor

eğer kış uykusuna yattı ise kabuğa sürmemekte fayda var. (D3 yağlı gibi) çünkü solunumu denildiğine göre kabuktan yapıyor, tıkayabilir.

Devit 3 esas olarak ağızdan verilir ve faydalı olur. Haftada bir kez yem ile verilebilir. UVB lamba daha iyi bir yöntemdir.

hazır konu açılmışken hayvan yem yemiyorsa uvb'den başka çare de yok gibi gözüküyor. öyle değil mi ? deyip soru da sormuş olayım.

İştahla alakalı olan uva dır

UVB kabuk ve kemik gelişimi ve sağlığı için önemli. Yem konusunda esas etken kuru alan ısınma lambası, su ısısı ve uygun akvaryumdur. Tabi hayvanla fazla ilgili olmakta strese sokar.
Bunlar hastalık dışındaki yem konusundaki etkenler.

benim kaplumbağalarımın biri büyüdü, diğeri küçük kaldı. büyüyen küçük kalana saldırmaya başladı. ayırmalı mıyım akvaryumları?

leyla ile mecnun' Alıntı:
benim kaplumbağalarımın biri büyüdü, diğeri küçük kaldı. büyüyen küçük kalana saldırmaya başladı. ayırmalı mıyım akvaryumları?

karnını yeterince doyuruyor musunuz ?

cem' Alıntı:
leyla ile mecnun' Alıntı:

karnını yeterince doyuruyor musunuz ?

ayrı ayrı yemliyorum. 8-10 karides veriyorum. vitaminli yemleri yemiyor, yemediği için sadece yemini veriyorum, bu etkili olmuş olabilir mi?

Büyük olan daha hareketli bir kaplumbağa mı? Egzersiz konusuda büyümede etkendir. Çok büyük fark olmamalı ama benim iki kaplumbağamda 10 ayda 1 cm fark oldu.

Saldırı varsa ayırmanız gerekiyor. Yaralanma olabilir.

Siz kaplumbağanızı nereden aldınız öğrenebilir miyim?

AEK' Alıntı:
Büyük olan daha hareketli bir kaplumbağa mı? Egzersiz konusuda büyümede etkendir. Çok büyük fark olmamalı ama benim iki kaplumbağamda 10 ayda 1 cm fark oldu.

Saldırı varsa ayırmanız gerekiyor. Yaralanma olabilir.

üç ayda iki santim kadar büyüdü, diğeri aynı hala belirgin bir değişiklik yok. hareket ettiği pek söylenemez, şimdi şimdi biraz yüzüyor. yem görünce çıldırmış gibi yiyor, ve bence çiğnemeden yutuyor. yani diğeri daha uzun sürede yerken, o hemen yutuyor. diğerinin yemlerini de yediği için ayrı beslemeye başladım.

Zeten dişleri yok, çiğnemezler. Ayırmanız iyi olmuş.

Geri