Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam büyümüyor!..

Raphael-Michelangelo

Bronz 2 Üye
Temmuz ayında iki tane yavru kaplumbağa aldım , biri erkek biri dişi. Dişi olan kaplumbağam çok hareketli , yem de yiyor , fakat hiç büyümedi , erkek olan büyüklük olarak dişiyi ikiye katladı. Sizce neden olabilir?

Cvp: Kaplumbağam büyümüyor!..

metabolizmasını hareketlendirecek ısıtıcı ve kuru alan lamba vb var mı ?

Evet , akvaryum eksiksiz. Su sabit 28 derece sıcaklıkta , kuru alan ve kuru alan ısıtıcısı var.

o halde hareketli olması sebebiyle enerjiyi bu şekilde atıyor. yem oranını biraz yükseltin diğeri yemlerini kapmasın takip edin. benim hastalıktan kurtulan diğerlerine göre 1 cm kadar ufak kaldı. ona yem verirken diğerlerini uzaklaştırıyorum. yoksa hem ona saldırıyorlar hem de yemini kapıyorlar.

Kullandığınız yem de çok çok önemli. Hangi yemleri kullanıyorsunuz?

Gemma turtles i ana yem olarak kullanıyorum. Yeni olarak Sera Raffy l adım , onunla takviye yapıyorum.

gemma turtles'ı denemedim bilmiyorum. ana yem olarak sera reptile carnovor ve raffy p. yan yem olarak karides ve jbl agil (kemik gelişimi için); jbl calcil (kabuk yumuşamasını önleyici) bu sert bir yem suda geç yumuşuyor ondan mı veya tadı hoşlarına gitmiyor mu bilmem pek rağbet etmiyorlar.

Geri