Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam canlı ama hareket etmeyip yemek yemiyor

Kapluş İsmet

Yeni Üye
Merhabalar. Hediye olarak bana gelen kırmızı yanaklı su kaplumbağası bakıyorum 4 aydır. Öğrenci olduğum için yaklaşık 10 gün önce kaplumbağam ile Denizli'den 5 saatlik bir otobüs yolculuğu yaparak İzmir'e döndük. Kaplumbağamı kuru alanda uyuyabileceği ve sarsılmayacağı şekilde getirdim.
Forumu keşfettikten sonra zararlı olduğunu öğrendiğim petshopların verdiği 40cm uzunluklu plastik kaptan kullanıyorum. Öğrenci olup çok da durumum olmadığı için istesem de tez vakitte değiştiremiyorum kabını ancak bunca zamandır kaplumbağamdan yana hiçbir sıkıntı yaşamadım. İnanılmaz aktif, iştahlı, enerjik, akıllı bir kaplumbağadır kendisi. Ancak İzmir'e döndüğümüzden beri yaşadığım yer havası serin bir yer olduğu için Denizli'deki gibi suyunun sıcaklığını istediğim derecede korumakta zorluk yaşadım ve son birkaç gündür hareketlerinde yavaşlılık, iştahsızlık, beni gördüğünde arkasını dönme ya da kafasını içeri çekme, alt kabuğunda hafif pembeleşme, düzenli olarak ağız açıp kapama, kuru alanda son 1 gündür anormal vakit geçirme, gözlerini kuru alanda çok açmama gözlemliyorum. Yalnız kendim kabından dışarı çıkarırsam ya da kendim suya koyarsam çok hızlı bir şekilde yüzüyor Elimden gelen her şeyi yapıyorum ancak bir değişiklik olmuyor. Akciğer enfeksiyonu olmasından korkuyorum. Ben de 4-5 gündür yatalak bir şekilde hastalık geçirdim yeni atlattım ilgilenemedim çok. Ayrıca derisi hafif şişip beyaz olmuştu. Suyu değiştirip ısıttığım esnada kontrol ettim ve kendisinin çırpınmasıyla o deriyi de çırpınarak attırdı. Sonrasında ben de yardımcı oldum ona. Ancak yine de çok hareket etmiyor dediğim gibi.
Veterinere gidene kadar hayvancağızı kaybetmemek adına evde yapabileceğim kritik şeyler varsa lütfen yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

• 20240901_103832.jpg
    20240901_103832.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 11
  • 20240901_103903.jpg
    20240901_103903.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 11
  • 20240901_103952.jpg
    20240901_103952.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 9
  • 20240901_104018.jpg
    20240901_104018.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 9
Merhabalar ,

Hayvan daha küçük veteriner bir şey yapamaz.

Hayvana verdiğiniz yemler neler?

Yem yemiyor mu yoksa az da olsa yiyor mu?

Sıcak su eklemesi yapmayın.

Kabından dışarı çıkarmayın.

Hayvan üşütüp akciğer enfeksiyonu olmuş.

Eczaneden gentagut göz damlası alın.
Gentagutu sabah-akşam hayvanı 45 derece açıyla tutarak ağzına da 2 damla damlatın. Eğer ağzını açmazsa hayvanı dik tutup 10-15 saniye arayla 2 damlayı ruj sürermiş gibi ağzına sürün o vaziyette hayvanı biraz bekletin.

İnternetten deep fix reptivit vitamin damla alın. Onu da 1 hafta boyunca gentadan farklı bir vakitte her gün ağzına 1 damla damlatın. Ağzını açmazsa dik tutup ağzına 1 damlayı sürün o vaziyette hayvanı biraz bekletin.

Bu süreçte hayvanın klima ve ya esintiye maruz kalmadığından emin olun.

Isıtma lambası almanız gereken en acil şeylerden birisi şu konudan bilgi alabilirsiniz:

• Beğen
Tepkiler: cem
Merhabalar ,

Hayvan daha küçük veteriner bir şey yapamaz.

Hayvana verdiğiniz yemler neler?

Yem yemiyor mu yoksa az da olsa yiyor mu?

Sıcak su eklemesi yapmayın.

Kabından dışarı çıkarmayın.

Hayvan üşütüp akciğer enfeksiyonu olmuş.

Eczaneden gentagut göz damlası alın.
Gentagutu sabah-akşam hayvanı 45 derece açıyla tutarak ağzına da 2 damla damlatın. Eğer ağzını açmazsa hayvanı dik tutup 10-15 saniye arayla 2 damlayı ruj sürermiş gibi ağzına sürün o vaziyette hayvanı biraz bekletin.

İnternetten deep fix reptivit vitamin damla alın. Onu da 1 hafta boyunca gentadan farklı bir vakitte her gün ağzına 1 damla damlatın. Ağzını açmazsa dik tutup ağzına 1 damlayı sürün o vaziyette hayvanı biraz bekletin.

Bu süreçte hayvanın klima ve ya esintiye maruz kalmadığından emin olun.

Isıtma lambası almanız gereken en acil şeylerden birisi şu konudan bilgi alabilirsiniz:
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Normalde ilk günden beri biorept w yem kullanıyordum onun dışında arada marul, haşlanmış yumurta beyazı, vb. Yiyebileceği organik şeyler yediriyordum. Ancak yolculuk telaşıyla yemini unutmuşum. Bende buradan mecburen bulabildiğim tek yemi aldım adı artakua turtle food. Çok iyi olduğunu düşünmüyorum bu yemin ama 2-3 hafta idare eder diye düşünmüştüm.

Hayvan en son dün sabah 2 tane yem yedi ondan sonra hiç yemedi.

Suyunun soğuk olduğunu düşündüğüm için normal hale getiriyordum. Su soğuk halde kalsın mı öyleyse? Zaten saatlerce kuru alanda yatıyor. Ama netleştirmek için soruyorum.

Foruma hoşgeldiniz. Öncelikle size geçmiş olsun!

Hayvan akciğer enfeksiyonu olmuş.

Sebasın dediği şekilde acilen uygulamaya başlayın.

Hayvan üşümüş. Altbağa renginden belli oluyor.

Suya müdahale etmeyin sabit ısısında olsun. Ani ısı değişiklikleri de hayvanı yıpratır.

Akvaryum ölçüsü nedir?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası öncelikli alacaklarınızdır.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin. Vitamin damla iştahını açacaktır.

Gentagutu ağzına damlatın. Şu an son safhaya gelmemiş hayvanın toparlama ihtimali yüksek.

Akvaryumun genel resmini çekip atın bakayım.

Hayvan yemeye başlayınca gammarus alın.

Merhaba çok teşekkür ederim sağolun.

Gentagutu hemen aldım ve ağzına damlattım, ısıtma ampullerim hazır yarın sabah ilk iş lambasına almak olacak. Vitaminini de sipariş verdim elime ulaşmasını bekliyorum.

Akvaryum değil dediğim gibi petshopların verdiği plastik kaplardan. Hediye olarak bana böyle gelmişti zamanında. Bunca zamandır bir sıkıntı yaşamamıştım. Suyunu boyunun iki katı seviyesinde dolduruyorum. Farkındayım güzel büyük bir akvaryuma geçmem gerek onun için kendimi maddi olarak hazırlıyordum.

Yumurta akını veya kıymayı kuru alanda mı yedirmeye çalışalım yoksa ayrı bir kapta az su koyarak mı yedirmeye çalışalım nasıl uygun olur sizce Cem Bey?

Ekli dosyalar

• 20240901_170615.jpg
    20240901_170615.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 4
Bu arada yemek yedirmeyi deniyoruz ama yemiyor bir türlü kuru alanda zaten yemiyor suda da ağzından çıkartıyor. Bir iki kere yanlışlıkla da olsa kıymayı yuttu da sevindik. Ama böyle nasıl devam edecek? Bilgi verebilir misiniz acaba?

Bu hayvanların tükürük bezi yoktur suda yemeleri gerek.

O kap olmaz. Sağlıklı gelişim için bolca yüzeceği geniş bir alan olmalı. Bu hayvanlar balık gibi yüzer. Su içinde gezinir.

Derin su ise nefes tutabilme kapasitesini artırıp akciğerlerinin gelişmesini sağlar. 20 cm civarı kabuk boyu olan hayvanlar geceden sabaha ara nefes almadan su içinde uyuyabilir.

Akvaryumu ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Ufak alıp sürekli yenilemek maliyeti artıracaktır.

Lamba, ilaç ve vitamin hayvanı canladıracaktır. Bu süreçte kıyma yiyor ise verebilirsiniz. Haşlanmış yumurta akı da deneyin.

Tropical biorept W yeme ek olarak omega one juvenile turtle sticks yada tropical axolotl yemi ve gammarusta sera, tetra, tropical ve dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Yemleri netten alın hesaplı ve taze olur. Atakan petshop nispeten daha uygun fiyatlı. Tropical axolotl yemi bir tek bunlar satıyor geçenlerde aradım sipariş vermişler bu hafta bir zaman gelecekmiş. Diğer yemlerde akakçe ve cimri.com üzerinden bakın hangisi hesaplı ise oradan alın.

6 cm kabuk boyunu geçince tetra reptomin yada ahm turtle sticks yemlerinden birini alın.

Kemal tunca bulvarında petshoplar vardı oraya bakın akvaryumda indirim olabiliyor. Sene sonu stok eritme yoluna gidiyorlar.

Geri