Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam cd kabından yaptığım kuru alana çıkmıyor

mustafayılmaz

Altın 4 Üye
arkadaşlar kaplumbağama cd kabından kuru alan yaptım ancak oraya çıkmıyor nedenleri ne olabilir
:ff:

Cvp: kaplumbağam cd kabından yaptığım kuru alana çıkmıyor =(

Mustafa bey kaplumbağalar çok nazlı ve ürkek bir o kadarda şimarık hayvanlardır,zamana bırakın
Kaplumbağalar istemedikleri hiçbir şeyi yapmazlar kuru alanı yeni yaptınız heralde ona zaman verin içgüdüleri ve fizyolojik istekleri onu o kuru alana çıkaracaktır.

Kuru alanı ısıtmak için lamba var mı ? Isınıyor mu? Eğer ısınmıyorsa üşüyeceği için çıkmak istemez.

lambası war ama çıkmıyor KERATA

Çevresinde ses ve hareket varken de çıkmayabiliyor. Odada kendi haline bırakıp gözlemledin mi gizlice :)

Bir süre çıkmayabilir. Odada hareket çoksa bu süre çok uzayabilir.

Cvp: kaplumbağam cd kabından yaptığım kuru alana çıkmıyor

gürültü vs bu gibi etkenlerden ürkp cıkmıyorlar

sen oluşuna bırak sen ordayken o çıkmaz korakar

mustafa şu an hayvan ne olduğunu bilmiyor onun gözünde bu yabancı madde. lamba açıkken sadece bir kez olmak üzere üstüne koy. ve hemen uzaklaş hayvan suya atlarsa atlasın ne olduğunu anlasın en başta. sonrasında arkadaşların dediği gibi kendi isteğine bırak. illaki çıkacaktır.

2007 yılında, kırmızı yanaklarımı yaklaşık 6 ay kadar kuru alanda görmedim. Bir gün dayanamayıp, video kamerayı kayıta alıp öyle çıktım evden. Meğer benim yaramazlar evde kimse olmadığında çıkıyorlarmış :) O yüzden siz hiç takmayın. Zamanla alışacaklardır.

Isıtıcı lamba varsa mutlaka çıkacaktır alışma süresi 1 hafta olabiliyor

cem' Alıntı:
mustafa şu an hayvan ne olduğunu bilmiyor onun gözünde bu yabancı madde. lamba açıkken sadece bir kez olmak üzere üstüne koy. ve hemen uzaklaş hayvan suya atlarsa atlasın ne olduğunu anlasın en başta. sonrasında arkadaşların dediği gibi kendi isteğine bırak. illaki çıkacaktır.

cem bey ben kamerayı kurdum sadece tırnağını halı kaydırmaza gecırıp ustune çıkmadan sarkıyor . =/ ( bir kaç kez ustune koydum hemen suya atladı )

tamam daha ellemene gerek yok ucuna tutunuyorsa kuru alana alışmış. şimdi yalnız kalmalı odaya kimse girmezse çıkacaktır.

Geri