Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagam cifleşme dansı yapıyor

tosbagam123

Yeni Üye
netdende anladıgım gibi kapllumgabam kendi kendine cifleşme dansı yapıyor ellerini başının yanına getiriyor ve yelpazeler gibi yapıyor ısııcıya felan kapluşum erkek ! yanına dişi almalımıyım ?

Cvp: Kaplumbagam cifleşme dansı yapıyor

Kaç cm kabuk boyu? kaç yaşında? yanına kaplumbağa almayın kesinlikle, sosyal hayvanlar değiller. Anlaşmazlıklar, kavgalar, yem dayandıramama, ekstra masraf, kirlilik bunun gibi negatif olarak size geri döner.

Bence almalısın ben hep bunu savundum hiç bir canlı tek basına ne mutlu olabilir nede yaşamını sürdürebilir hani senin kararın gene fakat dersen ki ben bu canlıyla güzel bi arkadasllık kurmak istiyorum sevgiyle bakmak istiyorum o zaman ona güzel bi eş al aynı boyutta ve güzelce öğrenerek sorusturarak eğer bir erkek daha koyarsan cınayet cıkar ::D neyse dediğim gibi eğer bakmak için bakıyorsan alma boş yere fakat ben seviyorum hoşuma gidiyor dersen al sonuçta böyle şeyler sevgiyle olur bi dergide okudum kadının papağanı ölmeden önce sen iyi bir insansın seni seviyorum diyerek ölmüş bu kadar özen gösterirsen birşeye öbür dünyadada faydasını görürsün  yüzüne bakmassanda anca günaha girersin

Azman' Alıntı:
Kaç cm kabuk boyu? kaç yaşında? yanına kaplumbağa almayın kesinlikle, sosyal hayvanlar değiller. Anlaşmazlıklar, kavgalar, yem dayandıramama, ekstra masraf, kirlilik bunun gibi negatif olarak size geri döner.

7 8 cm

Buyuyeceklerini de hesaba katarak; yasam alani uygun ise, dusunebilirsiniz

Sahiplendirme basliginda bir suru ilan var.Geri verme sartiyla alabilirsiniz, anlasamama durumu icin.

Cinsiyeti nasıl tespit edildi? 7-8 cm kabuk boyunda normal şartlarda büyümüş bir kaplumbağanin cinsiyeti belli olmamistir ayrica bu hareketleri çiftleşme amacıyla değil, herhangi bir tehdit, korku, iletisim anında da yapabilir. Öncelikle bunu ayırt etmek gerekir.
Kaç yaşında? gelişimi hakkında daha doğru bilgi almaliyiz!
Yanına arkadaş almak iyi fikir olabilir, sadece çiftleşme açısından değil gelişim açısından da değerlendirilebilir. Fakat büyük bir sorumluluktur, anlaşamaması gibi bir ihtimal söz konusudur.

anlaşmassa pete geri vericem parada istemiyicem alır :)

Birkaç günde belli olacak birşey değil dönemsel değişebilir cinsiyetleri belli olunca değişebilir zaman alabilir,

Ortaminiz yeterli mi?Bunlar 25-35 cm.e varabilen hayvanlar.Alan dar ise, kahva ihtimali cogalir

kavga

Hayvan normal şartlarda yetişip o boya gelmişse cinsiyeti henüz belli değildir. Cinsel olgunluğu tamamalaması 10 cm kabuk boyuna gelincedir. Yine aktif çiftleşme için 14-15 cm kabuk boyu uygun olandır.

Geri