Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam çığlık atıyor

izmir

Bronz 4 Üye
selamlar. kaplumbağalarımın birkaç gündür çığlık gibi bir ses çıkardığını fark ediyorum. Belki hep çıkarıyorlardı fakat filtrenin sesinden fark etmedim, birkaç gündür filtreyi çalıştırmadım, su ekleyince çalıştıracağım. Az once çığlık attı ve buraya yazarken bir daha attı normal mi?

Kaplumbağaların ses telleri yok diye biliyorum ama ses çıkarabiliyorlar bazen bu iyiye yönelik olmuyor sesli nefes alma fln hasta olduğunun göstergesi oluyor genelde ama çığlığı ilk defa duydum

yani çığlık gibi ciyakladı birkaç sefer
😅 Bazen suyun üzerindeki hava kabarcıklarını yeme çalıştıklarında kurbağa sesi benzeri ses çıkartıyorlar bu normal

Bende merak ettim araştırdım şimdi geçmişte Cem bey aynı sorunu yaşan birine şöyle yanıt vermiş "Hayvan iri ise fazla efor sarfettiğinde nefes nefese kalıp ses çıkarır. Özellikle iri dişilerde bu daha belirgin hissediliyor.

Burnuna birşey kaçsa bu her nefes alışta ıslık çalar gibi ses çıkarmasına neden olur. Ağzından su alıp burnundan fışkırtarak çıkarır."

Kimisi sahibinin dikkatini çekmek için yaptığını söylemiş normal gibi gözüküyor

😅 Bazen suyun üzerindeki hava kabarcıklarını yeme çalıştıklarında kurbağa sesi benzeri ses çıkartıyorlar bu normal

Bende merak ettim araştırdım şimdi geçmişte Cem bey aynı sorunu yaşan birine şöyle yanıt vermiş "Hayvan iri ise fazla efor sarfettiğinde nefes nefese kalıp ses çıkarır. Özellikle iri dişilerde bu daha belirgin hissediliyor.

Burnuna birşey kaçsa bu her nefes alışta ıslık çalar gibi ses çıkarmasına neden olur. Ağzından su alıp burnundan fışkırtarak çıkarır."

Kimisi sahibinin dikkatini çekmek için yaptığını söylemiş normal gibi gözüküyor
sevindim normal olmasina. ikisi de daha yavru 4-5 cm civarındalar. Bana bakarak yaptı dikkatimi çekmek için heraldee

Ses derinden ve uzun bir cikleme mi yoksa kısa bir cikleme mi? Nefes vermenin sonunda mı yapıyor?

Sıklığı nedir kontrol edin. Sadece siz yaklaşınca mı yapıyor.

Ses derinden ve uzun bir cikleme mi yoksa kısa bir cikleme mi? Nefes vermenin sonunda mı yapıyor?

Sıklığı nedir kontrol edin. Sadece siz yaklaşınca mı yapıyor.
ben hep odadayken şahit oldum ve anlık bir şey, uzun değil. nefes vermenin sonunda olup olmadığğını anlayamam

tekrar çıkardı sesi. birini yanağından öptüğünüzde anlık bir vakum sesi çıkar ya, onun gibi süresi ve sesi

Hayvan bu sesi kuru alandayken mi sudayken mi çıkarıyor?

Yemden kesilme , iştahsızlık , halsizlik , kuru alanda normalden fazla durma , yan yüzme vb. bir sıkıntısı var mı?

Isıtma lambası ve su ısıtıcınız vardı değil mi?

Bu videodaki sese benzer bir ses mi?

Hayvan bu sesi kuru alandayken mi sudayken mi çıkarıyor?

Yemden kesilme , iştahsızlık , halsizlik , kuru alanda normalden fazla durma , yan yüzme vb. bir sıkıntısı var mı?

Isıtma lambası ve su ısıtıcınız vardı değil mi?

Bu videodaki sese benzer bir ses mi?
evet benzer bir ses. sudayken cikariyor. Ben odadayken kuru alanda hic durmuyor o yuzden normal mi normalden fazla mi duruyor bilmiyorum. Yem attigimda da benden korkuyor ve yiyemiyor o yuzden odadan cikiyorum veya uzaklasiyorum ama bazen uzaklastigimda bakiyorum yemi yiyor.

anladım şimdi mama verince yalpalayarak yüzüyor sol tarafı hafaya kalkıyor. Akciğer enfeksiyonu ise nasıl bir yol izlememiz gerek ve kötü bir şey olmaması için ne kadar vakit var hemen ilerleyen bir hastalik mi

Suda yapıyorsa akciğer enfeksiyonu değil. Hayvan halsiz olur kuru alanda yatar ve zorlanarak nefes alırken yapar.

Hayvan iletişim kuruyor. Yani yem istiyor.

Birkaç gün yem verip uzaklaşın. Sonra yemi atın ve akvaryuma 2-3 metre uzakta hayvan sizi görecek şekilde hareketsiz durun. Buna da alışınca yemi suya atıp 1 metre kadar yakında ama ellerinizi yana sarkıtın. Bu şekilde de yemeye başlayınca yemi atıp başında durun.

Yem vermeden önce kutuyu sallayın yemler gürültü yapsın. Hayvan bu sese odaklandığında yem verileceğini anlar ve size doğru yaklaşır.

Size alışınca elden uzatırsınız yer.

Suda yapıyorsa akciğer enfeksiyonu değil. Hayvan halsiz olur kuru alanda yatar ve zorlanarak nefes alırken yapar.

Hayvan iletişim kuruyor. Yani yem istiyor.

Birkaç gün yem verip uzaklaşın. Sonra yemi atın ve akvaryuma 2-3 metre uzakta hayvan sizi görecek şekilde hareketsiz durun. Buna da alışınca yemi suya atıp 1 metre kadar yakında ama ellerinizi yana sarkıtın. Bu şekilde de yemeye başlayınca yemi atıp başında durun.

Yem vermeden önce kutuyu sallayın yemler gürültü yapsın. Hayvan bu sese odaklandığında yem verileceğini anlar ve size doğru yaklaşır.

Size alışınca elden uzatırsınız yer.
ya büyük olanla hiçbir problem yok elimden de yiyor ama küçük böyle işte. Bugün veterinere götürdük, sarı bir karışım antibiyotik verdi şırıngada. Bu karışımı yemine damlatıp yedirecekmişim 12 saatte bir. Büyük olanı ayırdım şuan ölüm kabında ama ilacı yer yemez büyüğü akvaryuma geri alacağım. Yan yan yüzmesi hiç normal gelmedi bildiğiniz kendini suyun yüzeyine salıyor ve öyle süzülüyor hafif yana yatık şekilde.

IMAGE 2025-02-17 17:33:23.jpg
IMAGE 2025-02-17 17:33:30.jpg
IMAGE 2025-02-17 17:33:01.jpg

yüzeyde dakikalarca hareketsiz kalıp, gözlerini kapatıp alık alık bakmaya başlayınca korktuk. Alanında uzman, çok daha iyi bir veterinere gittik. Röntgen çektiler. Bağırsak enfeksiyonu varmış, vücudunun yarısı hava dolmuş dibe bile batamıyor. Attığım fotoğraflarda kaskatı kesilip öylece yüzeyde duruyordu. 2 tane çözelti verdiler. Ölüm kabına biraz ılık su koyacağım+1ml sabah çözeltisinden ekleyip 10 dakika boyunca kaşıkla kabuğuna atacağım, derisine temas edecek ve derisi ilacı emecek. Aynı işlemi akşam çözeltisi ile de uygulayacağım. Uvb lamba kesinlikle şartmış 8cm kabuk boyu falan hikaye. Umarım tedavi başarılı olur

Geri