Merhaba arkadaşlar benim iki tane su kaplumbağam var alalı 5-6 ay oldu keyifleri çok yerinde ^^ Ancak onları ölüm fanusunda bakıyorum :'( 15 gün sonra cam akvarum alacağımmmm :133::133: Kapuşlarımı gerçekten çok seviyorum. Onları filtre ısıtıcı fln alacağım ^^ Benim kalumbağamın biri aşırı derecede büyüdü sanırsam dişi . Hatta kaplumbağamın kabuğunu bile atıyor. Şeffaf şeffaf kağıt gibi şeyler çok mutluyum. Ama diğer kaplumbağam o da sanırsam erkek çünkü pet shop da öyle demişlerdi. Onunda keyfi çok yerinde idi ama çok büyümedi ve şu son 1 haftadır çok halsiz :59: Kabuğunda yumuşama var :59: İki kaplumbağamda yemlerini sorunsuz yiyorlar . Yemleri Tetra Reptomin di bitti 3 hafta önce karides aldım. Gayet güzel yiyorlar . Ama dediğim gibi küçük kaplumbağamın gözleri çoğunlukla kapalı dokununca uyanıyo ama çok korkuyorum. Kabuğunun aldında da pembeleşme var. Aslında iki kaplumbağamda da var ama büyük olan kaplumbağam canavarr. Ve altındaki pembeleşme aşırı yemden olduğunu düşünüyorum çünkü ben tatildeyken annem ile babama bırakmıştım kaplumbağamı o da onlara aşırı yem vermişş :59: O yüzden diye düşünüyorum ama eğer bu konu hakkında bir bilginiz varsa lütfeeen bildirnn :59::59: