Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam çok halsiz .

ultraslan

Yeni Üye
Katılım
10 Eyl 2013
Mesajlar
6
Merhaba arkadaşlar benim iki tane su kaplumbağam var alalı 5-6 ay oldu keyifleri çok yerinde ^^ Ancak onları ölüm fanusunda bakıyorum :'( 15 gün sonra cam akvarum alacağımmmm :133::133: Kapuşlarımı gerçekten çok seviyorum. Onları filtre ısıtıcı fln alacağım ^^ Benim kalumbağamın biri aşırı derecede büyüdü sanırsam dişi . Hatta kaplumbağamın kabuğunu bile atıyor. Şeffaf şeffaf kağıt gibi şeyler çok mutluyum. Ama diğer kaplumbağam o da sanırsam erkek çünkü pet shop da öyle demişlerdi. Onunda keyfi çok yerinde idi ama çok büyümedi ve şu son 1 haftadır çok halsiz :59: Kabuğunda yumuşama var :59: İki kaplumbağamda yemlerini sorunsuz yiyorlar . Yemleri Tetra Reptomin di bitti 3 hafta önce karides aldım. Gayet güzel yiyorlar . Ama dediğim gibi küçük kaplumbağamın gözleri çoğunlukla kapalı dokununca uyanıyo ama çok korkuyorum. Kabuğunun aldında da pembeleşme var. Aslında iki kaplumbağamda da var ama büyük olan kaplumbağam canavarr. Ve altındaki pembeleşme aşırı yemden olduğunu düşünüyorum çünkü ben tatildeyken annem ile babama bırakmıştım kaplumbağamı o da onlara aşırı yem vermişş :59: O yüzden diye düşünüyorum ama eğer bu konu hakkında bir bilginiz varsa lütfeeen bildirnn :59::59:
 
Cvp: Kaplumbağam çok halsiz .

Öncelikle hoş geldiniz.

Ölüm kabı hakkında forumda gerekli yerleri okuyarak ne kadar zararlı olduğunu farketmişsinizdir. En kısa zamanda cam akvaryuma geçmeniz yararlı olacaktır.

Alt kabukda pembeleşme ve halsizlik akciger enfeksiyonu belirtileri olabilir. Ciddi ve tehlikeli boyutlara ulaşabilir bu hastalık ve yem yemedende kesilebilirler. Şu anlık hastalarsa bile başlangıç aşamasındadırlar diye tahmin ediyorum. Akciger enfeksiyonu hastalığının sebepleri, ölüm kabında bakılmaları, su sıcaklığı ve hava akımına maruz kaldığında ortaya çıkabiliyor. Ölüm kabında baktığına göre ısıtıcı ve filtre gibi olması kesinlikle gereken ekipmanlar yoktur. Akvaryumda olduğu gibi bu ekipmanlarında acilen tedarik edilip kullanılması gerekmektedir. Ayrıca kuru alan ısısı da şu anda çok önemli olmaktadır. Bilmiyorum varmı ama yoksa bile Bauhaus tipi marketlerden alacağımız "ecolite 52 w halasoft ampul " ve bu ampulu kaldırabilecek bir aparat ( massive beyaz mandalı, yine aynı yerden temin edebilirsiniz) ile kuru alanı 31-33 derece arası tutmamız gerekiyor.

Yem konusunda tek yem ( protein ) olarak beslemek ileride kabuk gelişimde sıkıntılar doğurabilir. Piremitleşme ve şekil bozukluğu gibi. En klasik olarak Ana yem tetra reptomin veya sera raffy p ek yem olarakta sera raffy ı kullanabilirsiniz. Tek başına karides iyi değildir. Ayrıca açık almayınız mümkün olduğu sürece kapalı yemler tercih edilmelidir. Günlük yiyecekleri tutar boyun kısmı hariç kafa boyutları kadar olmalıdır.

Cinsiyet konusunda da size yaşam alanı olarak ölüm kabını sunan bir petshop yetkilisinin cinsiyet için tahminini ciddiye almamak gerekir. Tırnak ve kuyruk kısmını detaylı bir fotoğraf çekerseniz yardımcı oluruz burada. Ayrıca alt kabuk, üst kabuk baş kısımlarını da çekerseniz başka sağlık problemleri olup olmama durumunuda kontrol edebiliriz.

Şu başlığı detaylı okursanız bakımı hakkında detaylı bilgilerle karşılaşacaksınızdır.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Başka tür sorunlarınızda buradan yardımcı oluruz.
 
Cvp: Kaplumbağam çok halsiz .

Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzunda yeterli her şey bulunmakta.
 
Cvp: Kaplumbağam çok halsiz .

Ayrıca kabuk değişimine başladırlarsa, kabuklarını sürtünebilecekleri bir mango kökü olması iyi olacaktır. Akvaryuma geçildiği zaman dipte silis kum ve mango kökü olması değişimi hızlandıracak ve kolaylaştıracaktır onlar için.
 
Cvp: Kaplumbağam çok halsiz .

kadriye diğer yemler tek verilebilir ama karides verilmez zararı olur yanına ileri tarihli sera raffy P al. ayrıca tetrada alabilirsin durumun müsaitse. kabuk atan için mango kökü lazım. diğerinde kabuk yumuşaması var demişsin o hayvanda da D vitamini eksikliği var. eczaneden devit vitamin al ve bu hafta 3 defa bir yeme bir damla damlatıp ver, diğer hafta iki defa. sağlam olana haftada bir. bu yem yağlıdır. su kalitesini bozar. bu yüzden elden yiyorlarsa ağızlarına yemiyorlarsa damlattıktan sonra kurumasını bekleyip öyle suya at. su derinliği yeterli ise su ısıtıcısı kullanabilirsin değilse kuru alan lambasını üstüne tut o bir parça daha suyu sıcak tutacaktır. bu raffy p ve deviti hemen al hayvan hazır iştahtan kesilmemişken faydasını görsün. içeriğindeki kırmızı yemler mineral yani vitamin ve gerekli olan madenleri içerir onuda sağlam olana haftada bir hasta olana bu hafta devit harici günlerde birer tane ver. yani 4 gün boyunca. bir gün devit bir gün mineral gibi. sonraki hafta sadece iki gün. bu süreç akvaryumu aldığın güne kadar sonrasında durumunu bildirirsin. geçmiş olsun.


sormayı unuttum kabuk yumuşaması ön kısımda var mı ? arkadaki yumuşaklık 6cm'ye kadar devam eder. ve zayıflama var mı ? bunlara cevap ver ona göre dozaj ayarında değişiklikler yapabiliriz. ama dediklerimi bir an önce al.
 
Cvp: Kaplumbağam çok halsiz .

Gerçekten çok teşekkür ederim en kısa zamanda fotoğraflarını çekip burada paylaşacağımm ^^
 
5-6 aydır ölüm fanusunda olan hayvanların keyfi nasıl yerinde çözemedim. Hayvanlar zaten ne kadar çile çektiklerini artık kendilerini bırakarak belli etmişler. Ki birde uyuyan hayvanın zorla uyandırılması durumu var.

Arkadaşlar önemli noktaları anlatmış. Hayvanların hemen ekipmanlara kavuşması ve iki gün gözlemlenmesi gerekiyor. Ardından aynı durum devamında hemen veteriner kontrolü gerekir.
 
Geri
Üst