Bbff
Bronz 5 Üye
Merhaba iyi günler ben kaplumbağa besliyorum fakat bu benim ilk kaplumbağa beslemem değil bundan önce 4 tane besledim şimdi sorunuma geliyorum bana birisi hediye verdi hayvanı ama hayvan tahmin ettiğinden daha fazla hasta kabuğunun belirli yerlerinde kırılmalar var kabuğunun üstünde beyaz beyaz lekeker varçok zayıf kafa yerinden bakarken hayvanın içini görebiliyorum ve üstelik akciğer iltihaplanmasının belirtileri var burnundan baloncuk ağızından köpüğe benzer baloncuklar çıkıyor ve nefesini dışarıya doğru alıyor su altında fazla kalamıyor ciğerlerinden dolayı hareketsiz iştahı çok az ve yan yan yüzüyor kabuğunda kararma var zannetmiştim fakat kabuk değişimi sürecine girmiş ve benden önceki ailesi kabuk değişimi yapmamış hayvanın eski kabuğu üstünde çürümeye dönmüştü ve hayvanın alt kabuğu içeri doğru batık şiddet zarar görmüş belli ben ona karides veriyorum kaplumbağa vitamin ve kabuk sertleştirici vitamin aldım üstelik kalamar kemiği aldım rendeleyip suyuna arıyorum dün biraz ara ara yarım saatte bir 2şer 2şer yem attım azar azar yedi bir tek dün yedi fakat kabuğunun durumu vasat UV ışını elimde yok şuan satan hiç bir yer bulamadım ve hayvan adaya çıkmayı bilmiyor adaya çıkmıyor, çıkamıyor yapamıyor suda uykuya dalınca kuru yere koyuyorum öyle uyuyor yoksa biraz boğulma tehlikesi oluyor ve hayvanda sürekli ısırma içgüdüsü oluyor ona dokunmaya kalktığımda daha başka ne yapmalıyım lütfen yardım edin bu hayvan benden önce ölüme terk edilmiş ellerinden çıksın diye bana verildi