Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Çok Hırçın davranıyor

Qeswirt

Altın 5 Üye
Kaplumbağam Çok Hırçın davranıyor. Elimi akvaryuma koyar koymaz ısırmaya çalışıyor.
Akvaryumum full ekipmanlarım 180 litre akvaryumum kaplumbağam 1 tane 11cm erkek.
Neden böyle davranıyor. ? Şu son 2 aydır böyle davranıyor. elimi koyar koymaz ısırmaya çalışıyor. Ve sadece benim değil herkesi ısırmaya çalışıyor. Başka hiçbir sorunu yok. Bu düzelmezmi ?

Akvaryumunu / evini sahiplenmis. Siz bence hayvani rahat birakin

Malesef düzelmez. Benimkilerden birkaçıda bu şekilde.

Sakin bir göle filan bırakmayın bu kaplumbağa hırçın diyerekten. Çünkü bir kere hazır yeme alışmış gölde bulamaz yemini ve olur. Yani ha öldürmüşsünüz ha göle bırakmışsınız aynı şey.

Cvp: Kaplumbağam Çok Hırçın davranıyor

yusuf bu tamamen yem algısı hayvan sürekli elden besleniyorsa parmağını suya soktuğunda bu amaçla dalıyordur. benimkilerde böyle yem verirken kafa kafaya gelirlerse biri yemi kaparken diğeri parmağımı nasiplenmeye çalışıyor.

Artık parmağı ısırdılarmı acı veriyorlar. Yakında yemi uzaktan atar kaçarız :)

Cvp: Kaplumbağam Çok Hırçın davranıyor

Testosteron etkileri hep bunlar :) Şakası bir yana, pek düzelmez. Ama en azından başka bir sorunu yok (bence o da sorun değil).

Benimkiside yapiyor. Hatta bazen elimdeki yemi gormeyip elimi isiriyor. Dun elimi suya soktum hemen isirmaya calisti hatta derimi kopariyordu nerdeyse. Hatta bur kere poseti isirdi. Sasirdim kaldim elliyemedim korkutum bir sey olur diye. 2-3 dk olmamistir belki ama biraz isirdi sonra birakip gitti.

Geri