Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam çok korkuyor

yunusemreshn12

Bronz 2 Üye
merhabalar 2 tane kaplumbağam var kabuk boyları yaklaşık 4-5 cm biri hiç korkmaz elime alıp sevebiliyorum.Digeri çok korkak birisini gördüğü andan akvaryumun en altına inip köşelere girmeye çalışıyor.Bu normal mi?alıştırmam için ne yapmam lazım?

Zamanla alışacağıni tahmin ediyordum. Benimki de öyleydi, şimdi yakinina kadar gidiyorum hatta kabuğa filan dokunuyorum bana mısın demiyor öylece duruyor.

Başlarda tedirginlik olur. Hayvanlar ufak ve yeni bir ortamdalar. Elinize aldığınızda uyumlu gibi gözükse de ele alma stres yaratır. Her hayvanda karakter farklıdır. Diğerinin ürkek olması normal.

Büyüdükçe size alışırlar. Diğerinin de alışması için bir süre yemledikten sonra belli bir mesafede durun. Size yakın duranı gördükçe o da tedirginliği atacaktır. Yine de temkinli davranacaktır. Yem verirken önce kutuyu sallayıp gürültü yapın ona odaklanıp gelirler. Zamanla elden uzatırsınız gelir yemeye başlarlar. Yalnız bu ürkek olanı gerekmedikçe elinize almayın.

Geri