Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam çok kötü

nurhyt

Yeni Üye
:':)':)'( kaplumbağam 3 haftadır çok kötü.yem yemiyor çok halsiz artık gözlerini acmaktada zorlanıyor çünkü sürekli uyuyor düne kadar arada bir geziniyordu bugün onuda yapmıor.arada uyandırmak için akvaryumu sallıodum simdi onu yapıncada cok zorla uyanıo gecen haftada bi kaplumbagamı kaybettim cok üzgünüm bunu da kaybetmek istemiorum.2 veterinere götürdüm ama cok bilgi sahibi olmadıklarını söylediler kaplumbaga hakkında.vitamin ve antibiyotik verdi aldım bugün 3. günü ve hiç bi gelişme yok tam tersine dahada kötü oluo.4 hafta öncesinde çok iştahlıydı yeme saldırırdı ama şimdi kolları ve bacakları cok zayıfladı.antibiyotik kullanımı sırasında suyun ısısını yükseltmemi söylememişti veteriner ama buradaki yazılanları okuyunca simdi 32 ye yükselttim.bi zararı olmaz dimi yani haşlanmaz:$

Cvp: kaplumbağam çok kötü

Hayir haslanmaz 32 de kalsin cok fazla ilac kullanmak iyi degil biraz azaltabilirsin cok sukur kaplumbagamda bi defa boyle sorun oldu ondada ilacsiz atlattik veteriner ilac verdi ama kullanmadm

zayıfladı diyorsun , mümkünse fotograf cekıp koyabılırsen ıyı olur . fazla bılgım yok ama kış uykusu olabilir

28-30 derece uygun kuru alan ısıtıcınız var mı? ağzını açıp kapama yapmıyorsa antibiyotiği kesin. yem yiyor mu ? herşey hakkında daha detay lütfen.

Su anda kuru alan ısıtıcm yok ama en kısa zamanda alıcm hatta yrn.32 dereceye yukselttgmde akwaryumun bı kısmını hawluyla kapattım kuru alanı sıcak olsun dıe.3 gun once ısıtıcımın degerı 30 dereceye yukselms yanlıslıkla o zaman ılk defa agzını acıp kapattgnı gordum snra korkarak 28e tekrar dusurmustm sımdı yıne yukseltınce bugun yıne actıgını gordum neden boyle olmus olablr?bırde sıcaklgı artırınca hareketı hızlandı sankı suda durmak ıstemeyıpte bıran once karaya cıkmak ıcın cabalıyor

ben tedaviyi plastik kapta uyguluyordum 3 litre suda ve kuru alanı kaldırmamı söylediler çünkü kuru alana çıktıktan sonra pek bir faydası olmuyor suda kalıp hem (30 derece uygundur ) ısınacak her zaman hem de o suyu içip antibiyotiği alıcak eğer o antibiyotik işe yaramıyorsa gentamisin kullanın ben gentamisin le tedavi ettim suyuna biraz multi vitamin koyun inşallah tez sürede iyileşir

Hayvan zaten kuru alan ısıtıcınız olmadığı için hasta olmuş. Onu temin etmedikçe tedavi etseniz dahi hasta olacak. Ayrıca tedavi 1 hafta 10 gün kadar sürebilir. Su ısısı ile çok oynamayın. Sabit 30 da kalsın bence.

Geri