Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam çok mu hızlı büyüdü ?

ksklee355

Yeni Üye
Kaplumbağamla 4 aydır beraberiz.Aldığımda 1 tl büyüklüğündeydi fakat şu anda 12 cm oldu.Bu kadar kısa zamanda böyle büyümesi normal mi ? Bi sorum daha olucak.Kaplumbağalar çöpçü balığı yer mi ? Benimki çöpçü balığını yedi galiba :(

Evet çok çabuk büyümüş ne ile besliyorsunuz merak ettim :) evet kapluslar balıkları yer ama bende akvaryumumda vatoz besliyorum ilk başlarda kovalıyorlardı ama şimdi bakmıyorlar bile ama her kaplus aynı olmuyor malesef.

Cvp: Kaplumbağam çok mu hızlı büyüdü ?

2 çöpçü 2 vatoz vardı akvaryumumda.. geçinip gidiyolardı fakat böyle üzücü bi olay oldu.. yerlerken de görmedim.. yok oldu hayvan.. :( Sera raffy I ve tetra reptomin ile besliyorum.. Kabuğunda hiç deformasyon yok bu arada..

Merak etmeyin.Kaplumbağalar balık yerler.Çöpçü balıkları küçük olduklarından yakalamaları kolay oluyor.Ayrıca büyümesi de normal denebilir.Bazı kaplumbağalar hızlı büyüyebilir.Ancak günde kafasından büyük yem pek fazla vermeyin.

Yeterli alan olduğunda ve beslenmeyi de biraz fazla kaçırdığınız zaman hızlı büyüme olabiliyor. Siz kabuk gelişimi ve obezite açısından takibini yapın ve günlük yem miktarını yavaş yavaş kafa hacmine düşürün. 1 yaşından sonra bitkisel yemlere geçiş ile büyüme hızı da yavaşlayacaktır.

Teşekkür ederim arkadaşlar.

Sercan benim kaplumbağamda aşırı vahşi.Şuana kadar katlettiği canlı türünü saymak istemiyorum.Yanına aldığım arkadaşına bile zarar veriyor ayıracaktım ama zarar gören küçük kaplumbağam yinede büyük kaplumbağayı çok seviyor.Aşk acıdır malesef ayıracağım:)

Su ısısı normalden yüksek olunca da fazla büyüyebilir. Kaplumbağanız şanslı. Çöpçü balıklarının yüzgeçleri serttir. Boğazında kalma olasılığı yüksek bir balık türü. Diğerler balıkları hemen çıkarmanızı öneririm.

Kaplumbağanızı ne ile ne kadar ne zaman belediğinizi öğrenebilir miyim?Benimki 50 Milim.31 Ağustosta aldık.Söyleyinde büyüsün :t65y:

sena başlangıç olarak alacağın yemler sera raffy p, sera raffy I (gammarus/karides) ve mineral yemle başlayacaksın. her gün iki öğün olacak. raffy I iki günde bir öğün, mineral haftada bir gün iki öğünde, geri kalanlar raffy p. ekstra olarak tetra reptominde alabilirsin. o zaman kalan günleri raffy p ve tetra ile karışık verirsin. toplam kafa hacmi kadar olmak üzere ayrıca devit vitamin alıp mineral yemden uzak bir günde haftada bir, bir yeme bir damla damlatıp ağız yoluyla yedir. yağlı vitamin olduğu için suyu kirletir.

Geri