Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam çok sık ağzını açıp kapatıyor

aysunbelemirza

Bronz 4 Üye
Katılım
12 Eki 2024
Mesajlar
51
Hastamı acaba merak ediyorum. Hareketli yemekte yiyor. Tek gözlemlediğim ağzını çok sık açıp kapatıyor birde kapatırken ağzının kenarlarından hafif su çıktığını gördüm.
 
Isıtma lambası ve su ısıtıcı var mı?

Bunu su içinde mi, kuru alanda mı, sizi görünce mi, yem yeme zamanı mı yapıyor?

Sürekli mi yapıyor yoksa belli bir süre mi?
 
Evet ikisi de var.. kafası su dışında ya da kuru alanda yapıyor ağzını açınca bıc bıç ses geliyor ama genel durumu iyi yemekte yedi sanki sürekli yapıyor
 
Sizi görünce yapıyorsa yem istiyor. Tak tak gibi ses çıkarıp gagasını birbirine vurup bazıları kafasını titretir gibi yapar.

Alandayken derisi kurur. Çenesi gerildiği için suya indiğinde ağzını esnetmek için birkaç defa ağzını açar kapar. Bunu damağına yem yapıştığında da su içindeyken yaparlar.

Nefes almada zorlanma halsizlik ve her nefes alışta başını ileri atıp ağzını açarak nefes almaya çalışırlar bu da akciğer enfeksiyonu belirtisidir. Sürekli yapar ve çoğunlukla kuru alanda dururlar.

Burnunda akıntı var mı? Sarı yada şeffaf. Bu da bronşit belirtisi.

Su çıkarken hırıltılı nefes alma yoksa sorun değil. Bazıları baloncuk yapıp sonra yeme oynu oynuyorlar.
 
Bugün sabahtan beri hiç yapmadı hafif uyku hali var yemeğini gayet güzel yedi gerçekten baloncuk yapıp yiyor yaa burnunda bir akıntı görmedim
 
Tamam oyun oynuyor o zaman. Tabanda sarı silis kum yoksa alın eşelenip vakit geçirsin.
 
Yalnız gece su içinde uyuması lazım gövde su içinde burnu su dışında olacak, böylece gece üşümez. Onun için yüzeye yakın bir dekor yada su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru gibi bir şey tutturun. Hayvanlar yorulduğunda tutunur dinlenip dışarıyı seyreder ve uyur.

Zamanla ciğerleri gelişip nefes tutma kapasiteleri artar ve akvaryum tabanında uyumaya başlarlar. Öyleki yetişkinler ara nefes almadan geceden sabaha su içinde uyuyabilir. Yine de öncelik en sevdikleri yerdir.
 
Geri
Üst