Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam çok yiyor

serim

Yeni Üye
merhabalar. benim komşumdan kurtardığım bir su kaplumbağam var, yaklaşık 2 aydır ben bakıyorum. bana geldiğinde inanılmaz kötü bir haldeydi 1 hafta boyunca yemek yemedi, enfeksiyondan gözlerini bile açamıyordu, çok hareketsizdi sürekli uyuyordu. doğru bakımla çocuğumu iyileştirdim fakat şuan doymak bilmiyor. sürekli yem yemek istiyor sera raffy p nature kullanıyorum 1 haftada yarısını bitirdi. bu kadar yem yemesi normal mi sizce ona zarar verir mi? veya başka şeyler mi vermeliyim yem yerine beni bir bilgilendirirseniz çok mutlu olurum

merhabalar. benim komşumdan kurtardığım bir su kaplumbağam var, yaklaşık 2 aydır ben bakıyorum. bana geldiğinde inanılmaz kötü bir haldeydi 1 hafta boyunca yemek yemedi, enfeksiyondan gözlerini bile açamıyordu, çok hareketsizdi sürekli uyuyordu. doğru bakımla çocuğumu iyileştirdim fakat şuan doymak bilmiyor. sürekli yem yemek istiyor sera raffy p nature kullanıyorum 1 haftada yarısını bitirdi. bu kadar yem yemesi normal mi sizce ona zarar verir mi? veya başka şeyler mi vermeliyim yem yerine beni bir bilgilendirirseniz çok mutlu olurum
Bu hayvanlarda tokluk hissi yok ne kadar verirseniz onu yer. Kabuk boyu 6cm den küçükse günde 2 öğün toplamda kafa hacmi kadar vereceksiniz. Sabah stick akşam gammarus (karides) olacak şekilde. 6cm den büyükse tek öğün.
Gereğinden fazla beslenme obezite ve karaciğer yağlanması yapar.

Foruma hoşgeldiniz.

Bu hayvanlar kış uykusuna yatan hayvan grubundan oldukları için yağ depolama eğilimiyle çok yerler ama biz ölçüyü aşmıyoruz. Doğal ortamlarında bizim akvaryumda baktığımız gibi hazır yem bulamıyorlar ve alanları geniş. Akvaryumda ise alan kısıtlı fazla enerji harcamadığından obez oluyorlar.

Baştan kuyruğa kabuk boyu kaç cm?

Bu hayvanlarda tokluk hissi yok ne kadar verirseniz onu yer. Kabuk boyu 6cm den küçükse günde 2 öğün toplamda kafa hacmi kadar vereceksiniz. Sabah stick akşam gammarus (karides) olacak şekilde. 6cm den büyükse tek öğün.
Gereğinden fazla beslenme obezite ve karaciğer yağlanması yapar.
çok teşekkür ederim cevabınız için 🙏🏼

Foruma hoşgeldiniz.

Bu hayvanlar kış uykusuna yatan hayvan grubundan oldukları için yağ depolama eğilimiyle çok yerler ama biz ölçüyü aşmıyoruz. Doğal ortamlarında bizim akvaryumda baktığımız gibi hazır yem bulamıyorlar ve alanları geniş. Akvaryumda ise alan kısıtlı fazla enerji harcamadığından obez oluyorlar.

Baştan kuyruğa kabuk boyu kaç cm?
baştan kuyruğa kadar 11cm kabuk boyu 7 cm ben gün içinde akvaryumundan çıkarıp gezdiriyorum aslında yanlış mı yapıyorum?

8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün sonra tek öğüne düşeceksiniz.

RaffyP yeme ek olarak tropical biorept W, dajana gammarus sticks yemi, ayrıca tetra reptomin yada ahm turtle sticks yemlerinden birini alın.

Öğün başı 6 stick yem verin.

Dışarı çıkarmayın. Bu hayvanlar suda yaşamaya uygun yapıda hayvanlar. Ayrıca mikrop kapabilir.

En az 100 litre bir akvaryum alın. 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum uygun olur. Sonrası ömürlüğe geçersiniz. Kuru alan, su ısıtıcı, ısıtma lambası ve filtre olacak şekilde bir sistem kurun.

Geri