Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam diğerini ısırıyor lütfen yardım

Beril

Bronz 5 Üye
1 erkek 2 dişi kaplumbağam var. 2 yaşlarına yaklaştı dişiler erkek olansa 1 yaşında. kabukları 12 cmin üzerinde. Ortanca dişi büyük dişinin ayaklarını ısırıyor. küçük erkeğinkini de ısırıyor. En son büyük dişinin ayağı kanayınca ayırdım ama bu sefer koyduğum kaptan kaçtı. şu an büyük akvaryumda yaşıyorlar gerekli tüm malzemeler mevcut zaten daha önce akvaryumun resmini koymuştum. Kaplumbağam büyüdüğü için ona ayrı bakmam çok zor. sahiplendirmek de istemiyorum benden iyi bakabilirler mi bilmiyorum. araştırdım ancak bir çözüm bulamadım. Yemlerden dolayı kavga etmiyorlar alan kavgası da yapmıyorlar akvaryumum zaten 1 metre uzunluğunda. Lütfen bana yardım edin napıcağımı bilmiyorum. Ondan ayrılmak da istemiyorum.

Cvp: kaplumbağam diğerini ısırıyor lütfen yardım

Alan darlığından kavga ediyor olabilirler. Veya dişilerden biri baskınlık kurma mücadelesi içinde olabilir. Akvaryumdaki bir etken ortancayı huzursuzluğa saldırganlığa sevkediyor olabilir.Erkeği paylaşamıyor diyeceğim ama erkeğide ıssırıyormuş. Malesef bu gidişle ayırmak zorunda kalacaksınız gibi görünüyor

hayır alan darlığı filan yok tüm nedenleri araştırdım. Resmen özellikle ayağında dolaşıyor ısırabilmek için. Acaba et mi versem arada sırada.. Vitamin de verdim değişmiyor.

mailto:/forum/Konu-yeni-akvaryumumm-sizce-nasill.html
Eger bu linkse tabiki alan yetmezligi var
Buarada genel bakim olarak neler var bir akvaryumu fototgraflar misiniz ?
Ne yem veriyorsunuz ?

360 Litre su olması gerekli akvaryumunuzda basit olarak bundan aşşağısı kurtarmaz sizi .. Bu hayvanlar yamyam değil yani gıda için ısırmazlar birbirini o yüzden et vermek çözüm değil onları rahat ettirecek şeyleri yapmanız lazım .. Ki akvaryumunuz bomboş yerde taşlar stress atabilecekleri hiçbir ekipman mevcut değil bu yüzden birbirleriyle daha fazla etkileşime giriyorlar .

Akvaryum ölçülerini tam olarak bilmeliyiz. Muhtemelen alan yetersizliği bu duruma getirmiştir. 350-400 lt su varsa konuyu başka yönde değerlendirebiliriz.

akvaryumun resimleri iyi olacaktır. içinde kısıtlayıcı dekor taş bir şeyler var mı ? kullanılan yemler neler ? bu ısırmalar belli bir zamana aralığında mı oluyor, yoksa sürekli mi ?

Geri