Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam düştü, kabuğunda şiş ve beyazlık var

Mervee

Yeni Üye
yemini yedikten sonra annem bir süre odada bırakmış balkona çıkmış ve düşmüş evim 1. kat hemen indim ve buldum ancak kabugunda zedenlenme var çatlama yada yarılma tarzı değil biraz şiş ve beyazlık var soyulma gibi duruyor ne yapmam gerek lütfen yardım edin Baphanten falan surun yazıldıgını okudum çok korkuyorum lutfen yardımcı olun kapluğumbağım 14cm boyutunda:':)':)'(

Cvp: Kaplumbağam düştü, kabuğunda şiş ve beyazlık var

hiç basıma gelmedi bilgim olsa :S oyle bi bilgimde yok ki :( bi veterıner yok mu cıvarlarda yardımcı olabilecek

Geçmiş olsun. Bu şiş bölğe kabuğun neresinde? Alt ve üst kabuk olarak farklı gördüğünüz durumları tarif eder misiniz. Çatlak ve kırık olmaması çok iyi. Başı elleri ve kollarına baktınız mı. Bu bölgelerde her hangi bir sorun yok değil mi?

Beyazlık muhtemelen düştüğü anda sürtünmeden kaynaklı bir aşınma. Ama şişlik konusunda biraz detay gerekir.

Diğer hal ve hareketleri normal mi? Yem verdiniz mi?

Kontrollleri panik yapmadan dikkatlice yapın.

Bu kontrollerden sonra suya koyun, yüzmesini kontrol edin.

izmir de yaşıyorum burda öğrenciğim pek bilmiyorum eğer bilen varsa izmirde bir veteriner yardımcı olabılırmı?
bu arada resmını koydum. suya koymayada çekiniyorum şuan keyfi yerinde gözüküyor gayet hareketli ama ben yinede korkuyorum.

mailto:/zkpamv.jpg

Önce net bi fotoğrafını koy ki hayvana ne olmuş, durumu nedir, nasıl soyulmalar ve şişlik ne derece oluşmuş görelim

Üst kabukta bir sorun yok. Resimde sol üst taraftaki kabukta köşeye doğru olan bir beyazlık var. Muhtemelen o düşme esnasında olmuştur. Kabuklarını atamamış olduğu için o bölgeye bakınca üstteki eski bir kaç plakaya denk geldiğini düşünüyorum.
Alt kabuk, baş ve kollarına baktıysanız, herhangi bir sorun yoksa direk akvaryuma koyup yüzüşünü kontrol edin. Bu arada akvaryuma koymadan önce akvaryum suyundan biraz alıp önce bir kapta yıkayın. Sonra suda iken yem verin. Ayrıca yüzüşünü kontrol edin.

Derken resimi yüklemişsin o gördüğüm sol taraftaki beyazlık çarpmanın etkisyle oluşmuş bi zedelenme galiba. Oraya batikon ile pansuman yaparsan enefeksiyon oluşmasını engellersin.

Düşme travmaları oluşan çarpma kuvvetiyle iç organlar gibi görülmeyen taraflarada zarar verebiliyor. Ancak bunun olmadığını umalım. Bence suya girince güzelce yüzüp yem yerse sorun olmaz diye düşünüyorum.

o resim çok net olmadı dıye bir tane daha koydum çok hareketlı sabıt yakalayamadım fazla bu arada gelin hemen dediğinizi yaptım sevdiği karides kurularından verdim yedi. akvuryıma koyma cekınıyordum şimdi koyucam ve yüzüşüne bakıcam.

mailto:/27zgdnr.jpg

Akvaryum suyundan biraz alıp önce yıkayabilirsiniz. Akvaryuma koyun, çekinmeye gerek yok. Hayvan iyi gözüküyor.
Geçmiş olsun.

Bence o şişlik çarpmanın etkisiyle kabuk içindeki kılcal damarların çatlamasından kaynaklıyor. Veterinerin kabuk altı hasarlarında pek bişey yapabileceğini sanmıyorum.

şu an suyunda ıyı görünüyor bolca yemini de yedi. peki surtunme kaynaklı beyazlık için anestol kullanmam yeterli mi şişlik için yapabilceğim bişey yok sanırım :(

Geçmiş olsun 1kattan düşüpde kabuğun kırılmaması veya yara açılmaması büyük şans bence

veteriniere götür

Mervee' Alıntı:
şu an suyunda ıyı görünüyor bolca yemini de yedi. peki surtunme kaynaklı beyazlık için anestol kullanmam yeterli mi şişlik için yapabilceğim bişey yok sanırım :(

Anestol lokal anestezik özellikli bi pomad yani sadece yüzeysel ağrıları hafifletmek için kullanılır, yaraları tedavi etmez, enfeksiyonu önleyemez. Anestezik ilaçları uzman birine danışmadan sürüngenler üzerinde kullanmamak gerekir. Anestezik maddeler yüksek oranda kana karıştığında ölümcül sonuçlara neden olabiliyor.

Mervee' Alıntı:

Sizin gözleminiz daha önemli. Ben resimden derin olmadığını gördüm. Bu sebeple sorun olacağını sanmıyorum. Ancak su temizliğine özen gösterin. Law' ın bahsettiği batikon pansumanını da yapabilirsiniz.
Şişlik için bence de yapılacak fazla bir şey yok. Zamanla gececeğini düşünüyorum.

Yem yemesi çok iyi. Bir ara dışkılamayada bakabilirsiniz. Güzelce yüzüyorsa bence ucuz atlattı diyebiliriz.

evet çok derin değil yüzeysel bir sürtünmü kanama vs birşey zaten olmadı ben yine batikon aldım şimdi. Şu an yuzerken yan yatmasını falan görmedim her zamanki gibi hareketli sadece çok korkmuş ben elimi uzattığımda bile artık kabuğuna saklanıyor umarım bu da geçer sanırım ucuz atladım yarına kadar yine de gözlemleyeceğim herkese çok teşekkür ederim.

Ürkek davranması bir kaç günde sürse normal bence. Sonuçta onun için büyük bir olay.

Kabuklarda ciddi sorun yok, kafa ve kolllarda sorun yok, iştah iyi, yüzmede sorun yok, ağızdan yada anüsten kan gelmiyor. Bence de yarın sabaha kadar gözlemleyin ama ucuz atlattı diyebilirim.

bornova özkanlar migrosun orada öz vet var.internetten numarasını bulabilirsin arayıp danış orada olduklarında götür kaplumbağanı derim eğer farklı davranış sergilerse..

Geçmiş olsun Merve Hanım, ucuz atlatmış gözüküyorsunuz. Dışkısına dikkat edin. Kanama görürseniz en kısa sürede veterinere başvurun. Ama anlaşılan şişlik ve stres haricinde kaplumbağanızda sorun yok. Tekrar geçmiş olsun.

Geri