Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam düştü, kabuğunda şiş ve beyazlık var

Cvp: Kaplumbağam düştü, kabuğunda şiş ve beyazlık var

tostik' Alıntı:
bornova özkanlar migrosun orada öz vet var.internetten numarasını bulabilirsin arayıp danış orada olduklarında götür kaplumbağanı derim eğer farklı davranış sergilerse..

bunu öğrendiğim çok iyi oldu gerçekten çok teşekkür ederim yarın götürcem ters bir durum yok şuan için gözlemlediğim kadarıyla ama içime sinmiyor tek değişik hareket olarak herşeyden korkuyor şuan onu öyle görmek bile üzüyor :(

Veteriner'e gidene kadar yaraya batticon uygularsanız olası enfeksiyon riskini engellersiniz, göz ve ağızla temas etmedikçe herhangi bir zararı da yoktur.

anarxia' Alıntı:
Veteriner'e gidene kadar yaraya batticon uygularsanız olası enfeksiyon riskini engellersiniz, göz ve ağızla temas etmedikçe herhangi bir zararı da yoktur.
[/quoe

evet batikon işlemini uyguladım bugün arkadaşlar söyledikten sonra.

Veteriner kontrolü içinizi rahatlatır.

geçmiş olsun. bence de pek bir sorun gözükmüyor özellikle çekinik olması bu tür olaylarda doğal bir durum. öyle mayışık şekilde dursaydı kötü olurdu. anastezik ürünler bu tip su canlıları için uygun değildir. bu hayvanın hareketlerini kısıtlayacağı için boğulmasına neden olur. baticon sürmeniz güzel olmuş. bunun yanında o açılan yara üstüne bepanthen var demişsiniz. onu sürerseniz mikroba karşı ekstra katman olur hemde suda kaybolup gitmez. yara ufak kaynayıp kaybolur. şişlik bir miktar iner yalnız kabukta çökmeye bağlı bir eğrilik oluştuysa onun düzelmesi zor. arkadaşların söylediği gibi dışkıda koyu siyaha çalan bir renk yoksa sorun yoktur. akvaryumu birkaç gün temiztutmakta fayda var. hayvan su içindeyken ne kadar süre hava almadan duruyor, zaman tutun uzun aralıklarla duruyorsa akciğerlerde de sorun yoktur. tabi sizi görüp su üstüne çıkmak istediği durumu bundan ayırmak lazım.

cem' Alıntı:
geçmiş olsun. bence de pek bir sorun gözükmüyor özellikle çekinik olması bu tür olaylarda doğal bir durum. öyle mayışık şekilde dursaydı kötü olurdu. anastezik ürünler bu tip su canlıları için uygun değildir. bu hayvanın hareketlerini kısıtlayacağı için boğulmasına neden olur. baticon sürmeniz güzel olmuş. bunun yanında o açılan yara üstüne bepanthen var demişsiniz. onu sürerseniz mikroba karşı ekstra katman olur hemde suda kaybolup gitmez. yara ufak kaynayıp kaybolur. şişlik bir miktar iner yalnız kabukta çökmeye bağlı bir eğrilik oluştuysa onun düzelmesi zor. arkadaşların söylediği gibi dışkıda koyu siyaha çalan bir renk yoksa sorun yoktur. akvaryumu birkaç gün temiztutmakta fayda var. hayvan su içindeyken ne kadar süre hava almadan duruyor, zaman tutun uzun aralıklarla duruyorsa akciğerlerde de sorun yoktur. tabi sizi görüp su üstüne çıkmak istediği durumu bundan ayırmak lazım.

bir tek dışkısını göremedin genelde sabahları yapıyor şuan onu bekliyorum dün suyunu hemen temizledim. Ben kapluşumu 6yıl önce aldığımda sırtında yarası vardı ondan dolayı bir çökmesi zaten vardı onu ordan kurtarmak için seçmiştim şuan ki yarasıda tam üstüne denk geldi bu yüzden daha da fazla endişelendim evet dediğiniz gibi o çökmeler malesef geçmiyor:( sanırım akciğerlerinde sıkıntı yok çok rahat dibe dalıp uzun soluklu kalabiliyor. yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

nasıl oldu kaplumbağanız ? veterınere gösterebildiniz mi ?

sulo43' Alıntı:
nasıl oldu kaplumbağanız ? veterınere gösterebildiniz mi ?

kusurabakmayın yeni arkadaşın adresini verdiği veterineri dedği gibi önce aradım bana hemen hemen burda sorulan soruları sordu ve herhangı bir probleminin olmadığını söyledi batikon tedavisini doğru buldu belki bu arada biraz vitamin takviyesi yapabilceğimi söyledi ama onlarda inanamadı hiç birşey olmamasına :) sanırım toprak zemın ve otların bol olmasının faydasını gordum.

olabilir :) kaplumbağanızın sağlıklı olmasına sevindim. kazasız belasız sağlıklı ömüzler dilerim. geçmiş olsun tekrar :)

merve esas ağırlığı kabuk üstünde olduğu için ters dönüp düşmüş ve darbeyi absorbe etmiş tabi toprak ve otlar esasında kurtaran olmuş. yavru olsaydı. esnek olduğu için bu kadar yara bile olmazdı. betona inseydi yerden kazırdın. bende önceden anlatmadığın için bu şekilde düşünüp hayret etmiştim. nasıl sağ kaldı diye. iyi bir kaza atlatmış oldu. tekrar geçmiş olsun.

Sorunsuz atlatması çok iyi oldu. Tekrar geçmiş olsun.

geçmiş olsn :)

Geri