Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam düştükten sonra değişen davranışlar

batuhan007

Yeni Üye
Katılım
25 Kas 2013
Mesajlar
2
Kaplumbağam 5. kattan düşmüştü bununla ilgili bir konu paylaşmıştım. Kaplumbağa mı akvaryuma koydum. Şok geçirdiği için bir şey yapmıyor. Fakat diğer kaplumbağam yanına gidip iki elini yüzüne uzatıyor. Sonra da elini titretiyor. Çok garibime gitti. Acaba uyandırmaya mı çalışıyor? Yardım lütfen. Sadece kaplumbağa mı elime alınca hareket ediyor bazen de kendisi çok nadiren hareket ediyor.
 
RE: DEĞİŞİK HAREKETLER

Merhaba, el titretme hareketi kur yapmak, korkutmak veya üstünlük sağlamak için yapılabilir. Özellikle hastalık ve kaza geçiren kaplumbağaların diğerleri tarafından yaralandıkları görülmüştür. Bence bir süre ayrı tutun vey sık sık gözlemleyin.

Eğer ölümcül olarak yara almadıysa kaza geçiren nir kaplumbağa şok etkisiyle on veya onbeş gün kadar yemeden ve suya girmeden kuru alanda uyuyabilir.

Zaman içerisinde doğal ortamında bu şoku azaltarak üstünden atacaktır. Ancak tekrar belirtiyorum hayati bir yara aldı ise bu farklı bir nedenden olabiöir.

Kaplumbağanızı suya koyduğunuzda kuru alana çıkmak için çaba sarf ediyor, kol bacaklarını çektiğinizde refleksleri yerindeyse bir ihtimal ciddi bir yara almamış diyebiliriz

Ağızdan ve anüsten kan gelmiyorsa iç kanama büyük ihtimalle yoktur. Bu süreçte kaplumbağanızı rahat ettirin be mümkünse dokunmayın. Diğeri taciz ediyorsa ayırın ki daha ciddi uaralar almasın. Genelde!bir haftadan sonra yem yiyip normal davranışlarının gözlemlenmesi beklenir.

En doğrusu sürüngenler alanında eğitim almış bir uzmandan görüş almak olacaktır.
 
Cvp: DEĞİŞİK HAREKETLER

batuhan hayvanın resmini çekip koy çatlağın durumuna bakalım. önceden de yazmıştım. suyun mutlaka temiz olması lazım. metilen mavisi alıp suya iki damla damlat. kuru alanda lamba altına koyduğunda duruyorsa antibiyotik merhem sür çatlaktan emsin. iltihap durumu olmuşsa faydası da olacaktır. ağızdan devit uygulaması da yap. hayvanın kalsiyum kaybı önlenir. hayvan yem yese kalsiyum desteği ile çatlak çabuk kapanacaktır. 2 günde bir de vitamin damla ağzına damlat bu iştahını açıp biraz canlandırır.

diğerinin el titretmesi önemli değil. ona karşılık verecek durumu yok zaten. eline de alma sürekli can acısı ile hareketleniyordur. dışkı rengine baktın mı ?
 
RE: DEĞİŞİK HAREKETLER

Bir veteriner kontrolü iyi olur. Özellikle anlayan biri. Hangi şehirdesiniz?
 
Geri
Üst