Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam eskisi gibi değil lütfen yardım edin

Sena Nur

Yeni Üye
Katılım
2 Tem 2017
Mesajlar
12
gözler şişmiş gibi geldi ama sürekli kuru alandayız ve sürekli uyuyoruz elimden yem yemedi bugün çok şaşırdım saldırdı eskiden çok halsiz gibi sürekli uyuyor sürekli kuma gömüyor kendini orda da uyuyor yemlerini parçalayarak az bişey yedi eskiden direk lop diye yutardi aldım akvaryumdan koydum dışarıya ama gayet normal bı şekilde yürüdü ama eski gücü yok gibi parmagimla ağzının kenarına dokununca ağzını açardı onu da yapmadı yardım edin lütfen eskisi kadar neşeli değil gibi
 
Akvaryumda ısıtıcı kuru alanda ısıtma lambası var mı ? Filtre var mı ?

Esintiye maruz kaldı mı ? Hayvan res mi, softshell mi ? Kabuk boyu ne kadar ? Yem olarak ne veriyorsun ?

Hayvanın önden ve üstten baş resimlerini atabilir misin ?
 
Akvaryumda ısıtıcı var fakat kuru alanda yok yakın zamanda alacağım filtre var ,esintiye maruz kalmadı ,res , kabuk boyu 6cm yem olarak reptomin ,tatlı su karidesi ,algae
 
Kuru alan için lambayı bir an önce tedarik et. Hayvan sıcak sudan dış ortama çıktığında üşür. Bu da akciğer enfeksiyonuna çevirir. Hayvandaki belirtiler üşüttüğünü gösteriyor.

Lambada kıskaçlı veya yetişirse deveboynu lamba kullanacaksın. Ampul eski tip armut ampullerin soft olanından olacak yani buzlu cam. Lambanın kaldıracağı güce göre 40-60 W yada ecolite marka halosoft 42-52 W. Bu bauhaus yapımarkette satılıyor. Wiselite yada GE markada soft ampul var. Birkaç tane fazla al yedek dursun. Petshoplardakiler pahalı onlardan alma. Günde 12 saat yanacak ve 32 derece ısı verecek.

Yem olarak sera carnivorda al. Düzelince de jbl agil alacaksın. Carnivorun göbeğindeki kırmızı mineral yemdir. Kalsiyum ve vitaminlerde içerir. Bunu hemen alamazsan damla vitamin alıp ağzına her gün düzelene kadar bir damla damlat. Ağzını açmaz ise iki defa 10 saniye arayla ruj sürer gibi ağzına sürersin yutar. Bunu yaparken hayvanı dik tutacaksın. Tercihen sera reptilin veya jbl aqua öncelikli. Bulamazsan başka alırsın.

Hayvanı gereksiz yere akvaryumdan çıkarma.

Göz kapaklarını açtığında içinde beyazlık var mı yada kapalı iken beyazlık görülüyor mu ? Göz kapakları şeffaftır. Kapalı olsada görürler.

Su değişimlerinde su akvaryuma emsal sıcaklıkta olacak bir süre içme suyu ile takviye yap. 1 hafta boyunca hergün bir damla akvaryuma metilen mavisi damlat. Sonrasında her su değişiminden sonra bir damla. Bio-ichthyo yada contra-ichthyo da olur.
 
Cvp: Kaplumbağam eskisi gibi değil lütfen yardım edin

Göz kapaklarını açtığında içinde beyazlık yok ama kapalıyken var gibi birde sürekli kuma gömüyor kendini orda uyuyor
 
Reslerde kuma gömme sık görülen bir durum değil. Az bir kısmında var. Genelde tek yaşayanlarda daha fazla görülüyor. Bu davranış hayvanın kendini kamufle edip güvende hissetme isteğinden kaynaklanır. Taban güvenli bölgedir.

www.hizliresim.com sitesinden seçip yükle butonuna bas çıkan linklerden forum yazanı kopyalayıp buraya yapıştır. Önden ve tepeden başı dışarıda iki resim. Yarın atarsın hayvanı şimdi rahatsız etme.
 
Gözler kulaklar sağlam kabukta biraz kireç var. Arıtma yada içme suyu ile şebeke suyunu incelt. Şebeke suyunu da pet şişede 2 gün beklet. Toz girmeyecek biçimde ağzını açık bırak klor uçsun. Klorda gözleri rahatsız eder.

Dediğim gibi hayvan üşütmüş lamba işini hallet toparlasın.
 
Az önce veteriner den geldik sizin dediğinizi dedi lamba al dedi kuma gommesinin sebebi çok ışık mis birde vitamin verdi biyo tortvit , su ısısını 25 derece yap dedi birde günde 1 saat güneşe çıkar dedi herşey için teşekkürler
 
25 dereceyi dış ortamın soğukluğundan etkilenmemesi için söylemiş. Lambayı aldığında suyu 28 dereceye çıkar. Akvaryum gün ışığı alsın ama doğrudan güneşe maruz kalmasın. Işıktan rahatsız oluyorsa güneş görüyor sanırım.

Güneşe çıkarma şu şekilde cam arkasından kimyasal değmemiş bir leğene bir miktar su koy. Kuru alan niyetine bir yükselti. Kuru alan güneşi görsün diğer kısım gölgede kalsın. Hayvan bunalırsa gölgedeki suya insin. Lambayı takınca güneşlendirmene gerek yok.

Ampul camının soft olmasını istememizin sebebi gözü almaması için her ne kadar gözündeki siyah çizgi ışığı kırsa da hayvan içgüdüsel olarak tehdide karşı çevreyi kolaçan etmek için bakacaktır. Soft bulamaz isen şeffaf alacaksın o zaman 40 W alırsın. Ampul armut ampul olacak spot değil.

Vitamin iştah açıp kırgınlığı giderir. Vitamini dediğim gibi uygula suya damlatma. Randıman alamayacağın gibi yosun ve alglerin coşmasına neden olur.
 
Geri
Üst