Toprak
Platin 5 Üye
Yaklasık 3 4 yıldır benimle olan rafi isimli kaplumbagamla cok iyi anlasirdik. yem verirken bana hep yaklasmaya calisirdi. normalde beni gordugundede kosar gibi olurdu. Normalde Akvaryumuna 2 3 litre su koyardık. Bugun su litresini 9-10 gibi bir miktara cikarttik (litreler dogru olmayabilir 3 4 kat arttirdik iste) Bugun beni gordugunde Birden hareketlendi akvaryumuna carpti cirpindi karaya cikmaya calisti karaya cikinca sakinledi. Daha sonra belki korkuyodur dedim ilgilenmedim oturuyorum 10 15 dk sonra birden tekrar cirpindi akvaryumun icinde turladi etrafa carpti kuru alan bulunca gene sakinledi. Bunlari yaparken sanki birseye odaklanmis gibiydi belirli bir yere bakiyordu sadece yanj atiyorum kaplumbagam suyunda yuzerken birden akvaryumdaki kiyisinin altina dogru etrafa carpa carpa gidiyor okadar hizli gidiyorki akvaryumdan sekiyor sonra o sag taraftaki duvara bakip cirpinmaya basliyor her zamanda o sag duvarda sorun yasiyoruz. Neyden korkmus olabilir? suyunu arttirmamdan zarar gelmismidir kaplumbagam bi avuçtan hafif kısa bu arada boyunu sorarsanız lütfen yardım edin.