Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam gözlerini açmıyor alt kabuğunda beyaz lekeler var

Vildan

Yeni Üye
Sabah suda ters dönmüş gördüm hareket ediyor ama çok az. Alt kabuğunda beyaz lekeler vardı. Gözlerini hiç açmıyor şiş gibi. Akvaryumunu değiştirdim . Gece veterinere gittik. Hiç yemek yemiyordu. 15 dakika arayla arka bacaklarından şeker yüklemesi yapıldı. İğneye tepkide verdi. Hafta içi dahiliyeye götürün dediler. Eve geldik ama hiç hareket etmiyor bayılmış gibi . Şeker yüklemesinden olur mu? Lütfen bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Hayvanın resmini atabilir misiniz? Ters dönmüş ise büyük ihtimalla ölmüştür ama siz yinede hemen gömmeyin.

İnsülin iğnesine ilk yapılırken tepki verdi sonrakilere hiç vermedi. Hala elime alınca elleri ayakları başı sallanıyor . Hiç yaşama belirtisi yok. Veterinere gidene kadar azda olsa hareket ediyordu. Uzun süredir yem yemiyor. İğne ağır mı geldi bayıldı mı? Bu kadar uzun sürer mi bu hali anlayamadım

Ekli dosyalar

• IMG_9692.jpeg
    IMG_9692.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 7
  • IMG_9693.jpeg
    IMG_9693.jpeg
    920.4 KB · Görüntüleme: 7
Hayvan göz enfeksiyonu olmuş,ama ilk önce ölüp olmesiğini anlamak için ısıtma lambasının bakacağı kuru bir yere koyun gözlerde içe doğru çökme var ise ölmüştür.

Ölmemişse eczaneden "Gentagutu göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın. Kuru yerde 25-30 dakika bekletin.İçine iyice işlesin"(@cem) abiden alıntı yaptım,kuru yerde bekletirken üşütüp ak ciğer enfeksyonu olmaması için ısıtma lambasının altında bekletin.ama önce ölüp ölmediğine bakın.

Hayvan göz enfeksiyonu olmuş,ama ilk önce ölüp olmesiğini anlamak için ısıtma lambasının bakacağı kuru bir yere koyun gözlerde içe doğru çökme var ise ölmüştür.
Şimdi koydum gözleri şiş halde içe doğru çökme şimdilik yok ama harekette etmiyor kafası eller ayakları direkt sallanıyor. Umarım insülin den bu haldedir. Daha başka yapmam gereken varsa lütfen yazın ben yaparım

Ölmemişse eczaneden "Gentagutu göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın. Kuru yerde 25-30 dakika bekletin.İçine iyice işlesin"(@cem) abiden alıntı yaptım,kuru yerde bekletirken üşütüp ak ciğer enfeksyonu olmaması için ısıtma lambasının altında bekletin.ama önce ölüp ölmediğine bakın.
Zaten ölmediğini anlasam hemen yapacağım çok teşekkür ederim

Birşey değil,inşallah ölmemiştir ve en kısa zamanda sağlığına kavuşur umarım.
Veteriner buldum götürdüm muayene etti iğneden dolayı kalp krizi geçirmiş gibi görünüyor maalesef yaşamıyor kalbi atmıyor dedi. Dinomuz öldü gömdük . Yardımın desteğin için çok teşekkür ederim 🙏🏻

Diğer konuda yazdım. Antibiyotik vermeyin. Hayvan hafif canlanır gibi olursa yan tutup hafif başını kaldırın, ağzına 1 damla elma sirkesi damlatın. Bu insülini bir miktar düşürür. Ama baygınken vermeyin ciğerlerine kaçabilir.

Hayvanın tansiyonu da yükselmiş.

Yarın durumu belli olur.

Tamam resimlerini burada gördüm.

Geri