Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam gözlerini açmıyor ve yemek yemiyor

Mhmtdyn

Yeni Üye
Merhaba. Yaklaşık 1 senedir bizimle olan bir kaplumbağamız var. Yaşam alanı, ısıtıcısı, filtresi her şeyi tamam.

Son 1 haftadır gözlerini açmıyor ve yemek yemiyor. Gözleri kızarık ve şişti. Gentagut başladım kızarıklığı bitti ama hala açmıyor gözlerini.

Elime aldığımda ağzını açıyor. Bu esnada yem yediriyorum fakat suya geri bıraktığımda o yemi de çıkarıyor. Yutamıyor sanırım.

Hareketleri hala yerinde, çok aktif. Gözü kapalı şekilde yüzüyor, dinlenme alanına çıkıyor vs. Ama suda daha çok vakit geçirir oldu.

Ne yapmam lazım?

Ekli dosyalar

• IMG_2748.png
    IMG_2748.png
    4 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_2749.png
    IMG_2749.png
    3.7 MB · Görüntüleme: 14
Foruma hoşgeldiniz.

Kuru alanda ısıtma lambası var mı?

Gentagutu sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın. Kuru yerde 25-30 dakika bekletin. İçine iyice işlesin hala enfeksiyon var. Göz kapağı altında beyazlık gözüküyor bu tamamen gitmeli. İyileştikten sonra 3 gün daha devam edin ilaca.

Metilen mavisi var mı? Yoksa contra ichthyo, deep fix dezopur yada deep fix dezofix'ten biri olur.

Tahminen kaç litre su var. En*boy*su yüksekliği.

O çimen yerine pvc paspas kullanın. Üçgen yada altıgen şekilli pvc paspas olacak. Bu kir ve alg tutar. Hayvanın gece gözüne batabilir.

Hangi yemleri kullanıyorsunuz?

Kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu.

Bu ağız açma işini sürekli mi yapıyor yoksa savunma amaçlı elinize aldığınızda mı?

Kuru alan ısıtma lambası var. Uzun süre uvb kullandım. Yenisini alana kadar geçici olarak halojen kullanıyorum.

Metilen mavisi olarak deep fix dezofix ya da tetra aquasafe kullanıyorum.

30lt akvaryumda bakıyorum.

Paspas yerine pvc’yi edineceğim yarın ilk iş.

Yem olarak stick ve gammarus kullanıyorum.

Kabuk boyu 6cm.

Ağız açma işini savunma olarak yapıyor elime alınca. Aslında biraz da ben zorluyorum yemek yedirmek için.

İlk rahatsızlandığında ince tiz bir ses çıkarıyordu, onu bıraktı tedaviye başladıktan sonra.

2 günde bir 1 damla metilen mavisi damlatın.

Stick yem kalitesiz marka ise omega one juvenile turtle sticks yemi alın.

Mineral yemde sera carnivor yada tropical biorept W yemi alın.

Gammarus jelatini açılmamış kutuda ise tamamdır.

Ağız açma işi yok ise sadece göz enfeksiyonu var demektir. Yine de ağzını açtığında sabah akşam 45 derece açıyla tutup 1 damla damlatın. Gözlerini açana kadar yemeyecektir. Dediğim şekilde ilaca devam edin. 2 damla girecek kadar damlatın. İçine ilk işlediğinde biraz yakar. Elini gözüne atarsa içine işlemiş demektir.

Uvb lamba şimdilik dursun. 7-8 cm kabuk boyu sonrası kullanırsınız.

Ağız açma işi yok ise sadece göz enfeksiyonu var demektir. Yine de ağzını açtığında sabah akşam 45 derece açıyla tutup 1 damla damlatın. Gözlerini açana kadar yemeyecektir. Dediğim şekilde ilaca devam edin. 2 damla girecek kadar damlatın. İçine ilk işlediğinde biraz yakar. Elini gözüne atarsa içine işlemiş demektir.

İlginize teşekkür ederim. Tavsiyelerinize uyarak tedaviye devam edeceğim. Bir değişiklik olursa bilgilendireceğim. Çok teşekkürler 🙏🏼

Bugün az çok anlayan bir veteriner bulup götürdüm. Gözleri tamamen yapışmış. Bir şekilde aralamaya uğraştı ama başaramadı. Bu yüzden damlanın göze hiç bir şekilde göze nüfuz etmediğini söyledi.

Başını tutma yöntemini öğretti bana. Ara ara zorlamadan, canını yakmadan gözlerini aralamayı deneyeceğim. Eğer başarabilirsem “Combidex” damla önerdi. Kortizonlu, bu yüzden daha hızlı sonuç alırsın, 1 damla yeterli dedi.

Şimdilik durum bu şekilde. Gözleri aralayamazsam iyileşmesi zor görünüyor.

Geri