Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

KAPLUMBAĞAM GÖZÜNÜ AÇAMIYOR...

meliscakir

Yeni Üye
Katılım
24 Ara 2017
Mesajlar
4
Merhabalar... Benim kaplumbağam 1 senedir benimle aldığımda 1 tl den az daha büyüktü... Şuanda kapta yaşıyor. Hareket ediyor tepki veriyor fakat gözlerini açamıyor. Gözlerinin şiş olduğunu farkettim ne yapmam gerekiyor veterinere mi götürmeliyim ? Lütfen bilgi verin kör olmasını istemiyorum ????????????
 
Cvp: KAPLUMBAĞAM GÖZÜNÜ AÇAMIYOR...

öncelikle bir ısıtıcı edinmen gerekiyor, su sıcaklığının sabit olması gerekiyor. şu an aynı dert bende de var çok üzülüyordum dün veterinere götürdüm. her kaplumbağada olan kalıtsal bir hastalık olduğunu söyledi. şimdi ilk iş çayın demini bir pamuk yardımıyla gözlerine sür hemen indiriyor şişliğini. sonra TERRAMYCİN diye bi krem var onu al kulak pamuğu yardımıyla gözlerine ince bi tabaka şeklinde sür. 
gözlerinin şişmesinin asıl nedenlerinden biri de A vitamini eksikliği. onun için UV lambası alman gerekiyor benim yok bende alcam en kısa zamanda. eczaneden GENTAGUT diye damla al. gözlerine 2 damla damlat eksik vitamin için. tabi bu süreçte onu kuru bi alanda tutman gerekiyor ilaç daha etkili olsun diye. susuz olsun sıcak bi yerde. 
ben bu saydıklarımı yaptım kapluşumun durumu çok iyi gözleri gayet iyi hareketleri de düzeldi inşallah seninkide iyileşir hemen  ^^
 
80-100 litreden az olmamak üzere bir akvaryum. Buna uygun ısıtıcı, filtre, kuru alan, ısıtıcı lamba alacaksın. Bunlar elzem malzemelerdir.

Hayvana gelirsek eczaneden genta yada gentagut alıp her gün sabah akşam 10-15 saniye arayla her göze üçer damla damlat. 10 dakika kuru yerde beklet. Su temiz olsun. Kirlenme olduğunda yenile.

Arıtma su varsa onu kullan yok ise içme suyu ile harmanla.

Pomad bu durum için sağlıklı değil pomad sudaki kirleri üstüne yapıştırır.
 
Cvp: RE: KAPLUMBAĞAM GÖZÜNÜ AÇAMIYOR...

Çok teşekkür ederim fakat zadıten göz damlası da işe yarar mı acaba
 
Dediğin damlanın içeriğini bilmiyorum. Dediğim damlayı kullan. Hayvanın göz içine nüfuz etmesini sağla bu içerdeki pisliğin dışarı çıkmasını sağlar. Bu antibiyotiktir. Göz toparlanana kadar devam et. Kullanım süresi 15 gündür. Bu süreyi aşarsan onu atıp yeni al. Her iki göze de en sonuncu iyileşene kadar damlatmaya devam et.

Bu kir pislik kadar su kalitesine de bağlı bir durum olabilir. Yüksek klor gözlerde kızarıklık yapar.

Kaptaki gereksiz ne var ise çıkar. Bunlar pislik tutar zararlı bakteri üremesine neden olur. Renkli taş ve petrol artığı poliüretan malzemelerde salınım yapar. Bunlarda varsa çıkar.

Su oranı tahminen kaç litre ?
 
Cvp: RE: KAPLUMBAĞAM GÖZÜNÜ AÇAMIYOR...

Öncelikle plastik kaplumbağa kanındaydı fakat kaçmaya başladı o yüzden daha derin bir yoğurt kabına almak zorunda kaldım maalesef 1 aya yakındır orada mecbur kaldım henüz imkanım olmadı yeni birşey almaya fakat akvaryuma koymaya karar verdim okuduğum forumlara bakarak dibinde çok az şu var şu anda yarın gidip göz damlasını alacağım inşallah işe yarar çık üzgünüm ????????
 
Yoğurt kabı olmaz. Ölüm kabı dediğimizle eş değer. Oysa bu kaplumbağalar geniş alanda su içinde balık gibi yüzer nefes tutabilir, bu sağlıklı gelişimi içinde gereklidir. Bu durumda ne ısıtıcı kullanabilirsin ne de metilen mavisi. Diğer ekipmanları saymıyorum bile. Akvaryumu en kısa sürede temin edip ekipmanları al. Bunları akvaryumu aldığında saptarız. Hayvan akciğer enfeksiyonuna yakalanmadan kurtaralım. Hayvan şu an ne kadar bilmiyorum ama kabuk boyu en az 8 cm olmalıydı.

Bu konuyu incele
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html
 
Ben ekipmanları hazırladım damlayı sabah da şimdide damlattım ama gözü hiç açılmıyordu benden kaçmıyor kafasına değdiğimde de alışkın bana gözlerini biraz açtırdım hafif beyazlık gözüktü bende içine gelecek şekilde güzelce damlatıp kutu alanda beklettim inşallah işe yarar ilk kez yüzdüğü için mi bilmiyorum belki de şuan göremediği içindir kaçmaya çalıştı sürekli yüzeyde durmak için çabaladı onun için çok üzülüyorum inşallah çok çabuk iyileşir diye umuyorum ????????????????
 
Gözleri kapalı olsa da göz kapağı şeffaf olduğu için hareketleri görür. Yine de bu hayvanın bakış açısını ve hareketlerini kısıtlar. Hayvan bu sebeple tedirgin hissediyor.

Gözleri açıldığında normal hale döner. Derin suya ilk defa giren hayvanlar alışık olmadığı için bir iki gün seri ve hızlı olarak yüzüp yüzeyde kalmaya çalışır. Sonrasında alışır. Hayvan su içinde nefes tutmayı öğrenir. Derin su akciğer gelişimi için gereklidir.

Isıtıcı içinde mecburi derin su lazım. Hayvanın tutunacağı birşey iyi olur. Isıtıcıyı cam aldıysan hava teması olmasın cam patlar. Almadıysan çelik ısıtıcı al. Kırılma derdi olmaz. Rubio ve roxin markalarda çelik ısıtıcı var. Yeni alacağın akvaryuma uygun güçte olsun ki gidip bir daha alma.
 
Geri
Üst