Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam gözünü açamıyor

veneficus

Bronz 3 Üye
sadece 1 gözünü açabiliyor diğer gözü açılmıyor ve son zamanlarda az yemek yiyiyor bu gün hiç yemedi eczaneden hangi ilacı alayım suyu 28 dereceye sabit kabuk boyu 6 uzunluk 5 en yaklaşık 1 yaşından büyük
.
Güncelleme:karaya çıkardım 20sn sonra falan gözünü açabildi ama diğer gözüne göre şiş

Son düzenleme:
Eczaneden genta yada gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla enfeksiyonlu göze 1 damla sağlam göze damlatın.

Yemine de sabah akşam 1 damla damlatıp verin. 1 hafta sonra tekrar bakalım.

Eczaneden genta yada gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla enfeksiyonlu göze 1 damla sağlam göze damlatın.

Yemine de sabah akşam 1 damla damlatıp verin. 1 hafta sonra tekrar bakalım.
2 gündür kullanıyorum şuan 2 gözüde kapalı sudan çıkarınca 1 gözü açılıyor suya koyunca ger kapanıyor

İçi iltihap dolu. Pisliği atsın açılır.

Metilen mavisi önermiş miydim?

İçi iltihap dolu. Pisliği atsın açılır.

Metilen mavisi önermiş miydim?
Hocam kaplumbağa kedi gibi maav maav diye ses çıkarmaya başladı akciğer enfeksiyonundan şüpheleniyorum ama suyu 28 derece sabit tıslama sesi gibi olsa anlatım ama maav diye ses çıkarıyor 2 gözüde kapalı olduğu için bence akciğer enfeksiyonu gözleri kapalı olduğu için yem de yiyemiyor tedaviyi evde yapabilir miyim yoksa veterinere mı götiriyim

Son düzenleme:
Ağzına da sabah akşam 2 damla damlatın o zaman.

Açlığa dayanımlılar. Vücudundaki yağları kullanır.

Her gün 1 damla vitamin damlatın.

Göz kapağı üstünden beyazlık görünüyorsa hala iltihap vardır çıkınca temizlenir.

Akıntı oluyorsa iltihap çıkıyor demektir.

Gözlerini suda kapıyorsa sebep şu olabilir. Bazı şehirlerde kloru yüksek oranda koyarlar bu hayvanların gözünü yakar. Bunun için suyu petşişelerde hafif kapağı aralandırılarak en az bir gün dinlendirilmelidir.

Diğer sebep iltihap suya girdiğinde gevşeyip yayılır bu hayvanı rahatsız eder.

Suyun kirli olması da diğer bir sebep. Özellikle amonyak patlaması yaşanmadan suyu temizleyin. Yani su sararmaya başladığı anda.

Akıntı oluyorsa iltihap çıkıyor demektir.

Gözlerini suda kapıyorsa sebep şu olabilir. Bazı şehirlerde kloru yüksek oranda koyarlar bu hayvanların gözünü yakar. Bunun için suyu petşişelerde hafif kapağı aralandırılarak en az bir gün dinlendirilmelidir.

Diğer sebep iltihap suya girdiğinde gevşeyip yayılır bu hayvanı rahatsız eder.

Suyun kirli olması da diğer bir sebep. Özellikle amonyak patlaması yaşanmadan suyu temizleyin. Yani su sararmaya başladığı anda.
Sağolun hocam artık hazır şu kullanıcam

Geri