Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagam hakkında sorularım

Sofiel

Yeni Üye
Merhaba bıkac merak ettıgım sey var su kaplumbagam var yavru yaklasık 5 6 cm hiç kuru alana çıkmıyo ve kabuğu yumusamıs ıyıce+ sureklı su ısıtıcısının plastık ucu var ona surtunurken goruyorum kasıyo gıbı kabugunu. Ve asıl sorun bı turlu doymuyo yanı hep ac gunde 5 6 yem verıyorum doymuyo elımı ısırıyo bazen hep parmagımda gözu bısey vercem dıye suan bakıyorum mesela suyu yıyo salak kabarcıkları yem sanıyo agzına atıyo ne bu sızce

Ilk once mango koku almalisiniz hayvanin kabugundaki yumusama sadece arka kisimlarda mi ?
Kuru alana cikmama nedeni isitma lambasi eksikligi olabilir yada rampa varsa cok mu dik ?
Elinizde ne yemler var size bir program yapalim hayvani toplam kafasi kadar iki ogun beslemelisiniz

Genel olarak kosullar nasil filtre isitma lambasi UV lamba kuru alan mevcut mu ? Akvaryum boyutlari nedir ?

Cvp: RE: Kaplumbagam hakkında sorularım

Anladığım kadarıyla akvaryumu yok arkadaşın. Kuru alan dediği ölüm kabının yüksek kısmı galiba.

Alisarp' Alıntı:
Ilk once mango koku almalisiniz hayvanin kabugundaki yumusama sadece arka kisimlarda mi ?
Kuru alana cikmama nedeni isitma lambasi eksikligi olabilir yada rampa varsa cok mu dik ?
Elinizde ne yemler var size bir program yapalim hayvani toplam kafasi kadar iki ogun beslemelisiniz

Genel olarak kosullar nasil filtre isitma lambasi UV lamba kuru alan mevcut mu ? Akvaryum boyutlari nedir ?

Not : Şimdi tekrar baktım ısıtıcı demiş. Akvaryumu da olabilir. :)

Hayvan sırtını kaşıyor ise yaşına göre ufak kalmış demektir. Bakım şartları nedir; ekipmanlardan neler var.

Cvp: Kaplumbagam hakkında sorularım

Akvaryumu şu ama baya küçük ve yenısını dusunuyorum ama suan musaıt degılım yınede ısıtıcı aldım ve kuru alan olarak kayalardan yaptım istediğinde çıkabılıyo yanı cıktıgını göruyorum ama genelde suyun ıcınde uyuyo evet arka kısmı yumuşak sadece onu dıyecektım ve ozellıkle neden cok yemek yıyo
IMG_2883-800x600.JPG

Cvp: Kaplumbagam hakkında sorularım

bu hayvanlar kış uykusuna yatan grup hayvanlardan oldukları için yediklerini depolama eğilimindedirler. bu sebeple doymazlar. biz yatırmadığımız için normal kafa hacmi toplamı kadar vermemiz yeterli olur.

sadece arka kısmı yumuşak ise bu durum normaldir. bu küçükken esneklik kazandırıp darbelere karşı sağlam kalmalarını sağlar.

hayvan tek olduğuna göre ömürlük akvaryum alıp tek seferde yakayı kurtarabilirsin.

kuru alan için lamban yoksa ısısını korumak için hayvan sudan çıkmak istemez. lamba en büyük ihtiyaçlarındandır soğukkanlı oldukları için dışardan ısı ihtiyaçlarını karşılarlar. bunun yanında kabuklarını kurutmaları hem plaka atımını kolaylaştırır. hem de yosun ve mantar gibi kabukta oluşumları önler.

hayvanın yakın çekim üstten ve önden resimleri iyi olur. bunları da bir ara gönder.

Geri