Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam hareket etmiyor

cagi729

Yeni Üye
Arkadaşımdan su kaplumbağası aldım. Pislik içindeydi kabuğu çok yumuşak. Yemek yemiyor. Hareket etmiyor.  Aldığımda suyu da çok soğuktu. Bir tane daha beslediğim için bütün ekipmanları tamam su ısıtıcısı ışığı rampası akvaryumu da güzel. ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz lütfen.

Kabuk boyu kaç cm ? Hayvanda yan yüzme esner gibi başı öne atarak nefes alma gibi durumlar var mı ? Kuru alanda durduğunda başını yere koyuyor mu ?

Cvp: RE: kaplumbağam hareket etmiyor

cem' Alıntı:
Kabuk boyu kaç cm ? Hayvanda yan yüzme esner gibi başı öne atarak nefes alma gibi durumlar var mı ? Kuru alanda durduğunda başını yere koyuyor mu ?

3 cm aldığım yerde 2 ay kadar kaldı. Evet yan yüzme var. Hayır kabuğuna çekiliyor 2 3 saat durduktan sonra dönüyor. Sanki fazla halsiz gibi. genelde kabuğunda.

Yavru hayvanlarda kabuk ince ve hafif esnek olur. Bu düştüğünde alacağı darbeyi absorbe etmesini sağlarken büyüme evresinde gelişen organların basınç altında kalmasını önler. Kuyruk tarafı ile yan kenarlar orta bölgeye göre daha yumuşaktır ya da esnek.

Hayvanda akciğer enfeksiyonu var. Vitamin damla alacaksın tercihimiz sera reptilindir. Bunu hergün ağzına bir damla damlat. Bu kırgınlığını alıp iştahını açar. İkincisi eczaneden genta damla al. Bunu da sabah ve akşam birer damla ağzına damlat. Gözlerine de birer damla damlatman iyi olur.

Su 28-29 aralığında kuru alan 32 derece olsun. Kuru alanda aşırı durmasın hayvan küçük ve algılama zayıftır. Isınırken su kaybedeceğinin bilincine varamaz.

Yem olarak gammarus ( raffy I) ve raffy P ile başla. Her gün sabah ve akşam birer gammarusu önüne at. Önce koklatıp sonra önüne atarsan iyi olur. Yarım saat içinde yemez ise alırsın. Önce bu yemi al. Raffy P sonraya kalsın. Tarihe dikkat et. Hayvan ufak en azından 2018 ortasına kadar süresi olsun.

cem' Alıntı:
Yavru hayvanlarda kabuk ince ve hafif esnek olur. Bu düştüğünde alacağı darbeyi absorbe etmesini sağlarken büyüme evresinde gelişen organların basınç altında kalmasını önler. Kuyruk tarafı ile yan kenarlar orta bölgeye göre daha yumuşaktır ya da esnek.

Hayvanda akciğer enfeksiyonu var. Vitamin damla alacaksın tercihimiz sera reptilindir. Bunu hergün ağzına bir damla damlat. Bu kırgınlığını alıp iştahını açar. İkincisi eczaneden genta damla al. Bunu da sabah ve akşam birer damla ağzına damlat. Gözlerine de birer damla damlatman iyi olur.

Su 28-29 aralığında kuru alan 32 derece olsun. Kuru alanda aşırı durmasın hayvan küçük ve algılama zayıftır. Isınırken su kaybedeceğinin bilincine varamaz.

Yem olarak gammarus ( raffy I) ve raffy P ile başla. Her gün sabah ve akşam birer gammarusu önüne at. Önce koklatıp sonra önüne atarsan iyi olur. Yarım saat içinde yemez ise alırsın. Önce bu yemi al. Raffy P sonraya kalsın. Tarihe dikkat et. Hayvan ufak en azından 2018 ortasına kadar süresi olsun.

ilginiz için çok teşekkür ederim. yarın hemen yapıyorum dediklerinizi.Söylediklerinizi nereden bulabilirim bu konuda da yardımcı olabilir misiniz ? petshopta var mıdır yoksa eczaneden mi bulabilirim.

Genta göz damlası tüm eczanelerde bulunur, küçük bir şişe eczaneden alacaksınız.

Sera reptilin vitamin damla, sera raffy I ve sera raffy P yemler büyük petshoplarda oluyor. Petshoplarda sorun Eğer bulunduğunuz şehirde bu markalar yoksa başka markadan almayın. İnternetten alabilirsiniz. Birçok güvenilir site var.
Var olan kaplumbağanızi neyle besliyordunuz?

Juenpetmarket ve teleskop akvaryum güvenilir sitelerdir. Juende 150 tl; teleskopta 50 tl üstü kargo ücretsizdir. Eğer ekipman konusunda da eksik var ise bu sitelerin balık bölümlerini de inceleyebilirsin.

olivia-peter' Alıntı:
Genta göz damlası tüm eczanelerde bulunur, küçük bir şişe eczaneden alacaksınız.

Sera reptilin vitamin damla, sera raffy I ve sera raffy P yemler büyük petshoplarda oluyor. Petshoplarda sorun  Eğer bulunduğunuz şehirde  bu markalar yoksa başka markadan almayın. İnternetten alabilirsiniz. Birçok güvenilir site var.
Var olan kaplumbağanızi neyle besliyordunuz?

HAS export kaplumbağa yemi sizce nasıldır.

Hiç duymadım bilgim yok, kalitesiz yem cok. Cem'in yazdığı yemlerden alın.

cagi729' Alıntı:
olivia-peter' Alıntı:
Hiç duymadım bilgim yok, kalitesiz yem cok. Cem'in yazdığı yemlerden alın.
Teşekkür ederim ilginiz için.

Burda yorum olarak yazmak doğru oldu mu bilmiyorum ama, tüm evcil hayvan yemlerinizde ve bakım ürünlerinizde daha önce kullanılmış denenmiş, önerilen markaları kullanmanızı tavsiye ediyorum. 

Gıda ve yem sektöründe çalışan bir mühendis olarak, orjinali görüntü renk koku olarak çok iyi şekilde taklit eden ve içeriğinde tamamen boş olan o kadar çok para marka varki.

Has markayı biliyorum sakın almayın ahm yeme emsal. Yukarıda önerdiğim markalar harici yem almayın. Bunlar dünya pazarında satılan yemler. İçeriklerindeki ürünlerde ona göre. Dünyanın değişik bölgelerinden toplanıp geliyorlar. Doğal ortamlardan toplananlar yanında özel çiftliklerde steril ortamlarda yetiştirilen ürünlerde var.

Misal bir yem var yerli malı adını vermeyim. Bu yem saman gibi birşey. Hatta direk saman var, dibin en dibi bir yem. Ucuz ve tamamen traş. Bana hediye ürün olarak gönderdiler alıp çöpe attım. Has ve ahm'nin bunun yanında yine gideri var.

Buna şöyle örnek vereyim. Bir yemeği et ile yapmak var. Bir de et yerine bulyon kullanmak. İşte yemlerdeki farkta böyle buna yakın.

Ben burada tavsiye amaçlı çok yem alıp inceledim. Hatta kara kaplumbağaları için olanları da. Bunlardan işe yaramayan bir kısmını doğrudan çöpe attım. Bir ikisini kara kaplumbağası besleyenlere bir kısmını da özellikle, ufak gammarusları balık besleyen arkadaşlara verdim.

Ucuz yemin hayvanlara bir faydası yok, yeseler bile. Oysa kaliteli yemler içerik itibariyle hayvanlara ağız tadıyla yiyip doymaları yanında gelişmelerinde ve sağlıklı olmalarında fayda sağlıyor.

Cvp: kaplumbağam hareket etmiyor

ilginiz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bugün yemlerimi de değiştireceğim. İnşallah düzelir. Büyük olan diğer kaplumbağamı çok rahatsız ediyor o yüzden ayrı bir kaba alıyorum arada sürekli ısırıyor bunun olması normal mi sizce ?

Bu hayvanlarda alfa olma ve akvaryumu sahiplenme güdüleri mevcuttur. Bu sebeple en anlaşan hayvanlarda bile bu görülür. Özellikle biri diğerini habersiz ve hastalık gibi zayıf halde yakaladığında dalar. Bu olağandır. Yalnız bu dalaşmalarda karşısındakine açık yaralı hasar veriyor ise hayvanları ayırmak icap eder. Hafif deride oluşan kızarmalar normaldir. Bunlar düzelir.

Hayvanların bu sebeplerden emsal boyda olmalarını isteriz. Böylece karşılık verebilme ihtimali ortamı dengede tutar.

Geri