Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam hareketsizleşti.

Hsynclk3333

Yeni Üye
Arkadaslar size bi sorum olacak yardım ederseniz çok sevinirim bnm bir su kaplumbağam var çok hareketliydi yanlız kalmasın die ondan biraz daha küçük bir tane daha aldım ilk başta hersey normaldi ama 2 gündür çok durgunlaştı iştahı hiç yok bide sürekli taşın üstüne çıkıyor öylece oturuyor bir hastalık belirtiside yok ne yapmam gerekiyor yardım edebilirmisiniz

Cvp: Deniz kaplumbagası sorunu

foruma hoş geldin. hayvan bulunduğu ortamı sahiplenme davranışı gösteriyor olabilir. diğer hayvana alışınca bu düzelebilir. fakat takip etmekte fayda var bir hastalık başlangıcı da olma ihtimali olabilir.

Ek olarak yem yememeye birkaç gün daha devam ederse yada bir haftayı bulursa vitamin takviyesi yapın.

Çok teşekkürler yardımınız için ama söylemeyi unuttum bu davranışları ilk kaplumbağa yapıyor ayırmayı düşünüyorum stres e kolay giriyormuş acaba stres mi yaptı ki

Cvp: kaplumbağam hareketsizleşti.

Hoşgeldin hüseyin.

Kaplumbağaların yaşamını nasıl sağlıyorsun fotoğraflayabilir misin?

Sonradan gelenin varlığı rahatsız etmişte olabilir. Kuru alanı sahiplenmeye çalışıyorda olabilir. Kısa bir süre daha gözlemlenebilir. Aralarında sert bir durum olmazsa birkaç gün daha bekleyin derim.

benim kaplumbağam aldım alalı cok hareketlıydı. Ama son 3 gundur tasın ustune cıkıp hep yatıyor sadece yem vereceğim zaman suya girip yemini yiyor sonra tekrar taşa çıkıyor.Vitaminli yem vermeye basladım 1 gundur.Sizce kaplumbağam hastamı yoksa başk bişeymi var.

foruma hoş geldin alparslan, ısıtıcı lamba kullanıyor musun ? bu durumda orada ısınmak için çıkarlar. suyun soğuk olduğu durumlarda çıkarlar ve hastalık belirtisine bağlı halsizlikte de çıkarlar. yem yemesinde sorun yoksa vitamini iki günde bir defa vermen yeterli. düzeldiği zaman haftada bire dönersin. su ve kuru alan ısı değerlerin nedir ?

cem' Alıntı:
foruma hoş geldin alparslan, ısıtıcı lamba kullanıyor musun ? bu durumda orada ısınmak için çıkarlar. suyun soğuk olduğu durumlarda çıkarlar ve hastalık belirtisine bağlı halsizlikte de çıkarlar. yem yemesinde sorun yoksa vitamini iki günde bir defa vermen yeterli. düzeldiği zaman haftada bire dönersin. su ve kuru alan ısı değerlerin nedir ?

Isıtıcılarını hava sıcak dıye cıkarmıstım.Sımdı takıyorum tesekkur ederim. :)

2 haftadır ısıtıcı lambam bozulduğu için yok.Su ısıtıcısının dereceside 26.

hayvan sanırım ufak bu durumda 28 derece uygun olur. ampul patladıysa ve bulamıyorsan normal bir ampulün 40 w olanını alarak idareten götürebilirsin. bulunduğun şehirde bauhaus veya baumaxx yapı marketi varsa ecolite marka buzlu 52 w halosoft ampul en iyisidir. lamba arızalı ise herhangi bir elektrikçi işi halleder.

Geri