Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam hasta mı?

Sudenaz Yüksekova

Yeni Üye
Merhabalar, yaklaşık yedi gün önce bir su kaplumbağası sahiplendim ama bazı sorunlar yaşıyorum ve gerçekten endişeliyim. Kaplumbaşam neredeyse hiç yemek yemiyor, günün büyük kısmını uyuyarak geçiriyor. Kabuğunun alt kısmında hafif siyah kararmalar fark ettim. Ayrıca suyu çok çabuk soğuyor, acaba bu da onun sağlığını etkiliyor olarak düşünüyorum. Ne yapabilirim? Biri yardımcı olabilir mi?"

Ekli dosyalar

• IMG_20250420_151111_1.jpg
    IMG_20250420_151111_1.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 7
Merhabalar, yaklaşık yedi gün önce bir su kaplumbağası sahiplendim ama bazı sorunlar yaşıyorum ve gerçekten endişeliyim. Kaplumbaşam neredeyse hiç yemek yemiyor, günün büyük kısmını uyuyarak geçiriyor. Kabuğunun alt kısmında hafif siyah kararmalar fark ettim. Ayrıca suyu çok çabuk soğuyor, acaba bu da onun sağlığını etkiliyor olarak düşünüyorum. Ne yapabilirim? Biri yardımcı olabilir mi?"
Merhaba kaplumbağayı petshoptan aldıgınız plastik kapta besliyorsanız akvaryum almalısınız akvaryum içine filtre ısıtıcı kuru alana ise isıtıcı halojen 52 w lamba kullanmalısınız eğer kabuk sertleştirici olarak verilen ürünü kullanıyorsanız kullanmayın. Yem yemiyorsa küçük bir parça kıymayı 1 2 dakika haşlayıp verin.

Foruma hoşgeldin.

Sakın sıcak su eklemesi yada suyu ısıtmaya çalışma. Kapta bakıyorsan. En az 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük akvaryum alırsan o kadar uzun süre gider. Düz dikdörtgen olacak. Buna uygun su ısıtıcı ve filtre alacaksın. Akvaryumu al ona göre uygun filtreyi su ısıtıcıyı yazayım.

Isıtma lambasını hemen al yada evde varsa kullan. Bu konuda bilgi verdim.

Kalorifer yanıyor ise ona yakın koy şimdilik.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası ver. Yerse bir hafta sabah akşam devam et güçlensin. Verdikten sonra uzaklaş tedirginlik yaşamadan yesin. Sen şu an onun için yabancısın.

Eczaneden gentagut göz damlası alıp sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlat. 1 hafta uygula bakalım.

Kullandığın yem nedir?

Kalorifer yanıyor ise ona yakın koy şimdilik.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası ver. Yerse bir hafta sabah akşam devam et güçlensin. Verdikten sonra uzaklaş tedirginlik yaşamadan yesin. Sen şu an onun için yabancısın.

Eczaneden gentagut göz damlası alıp sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlat. 1 hafta uygula bakalım.

Kullandığın yem nedir

Yediklerinden devam et şimdilik hayvan ufak, bünyesini güçlendirmek lazım.

İlacı yarın alıp başla. Zam gelmediyse 65 tl civarı bir paraydı.

Yediklerinden devam et şimdilik hayvan ufak, bünyesini güçlendirmek lazım.

İlacı yarın alıp başla. Zam gelmediyse 65 tl civarı bir paraydı.
Tamam abi, çok teşekkür ederim. Eğer tekrar sorun yaşarsam mesaj atabilir miyim? bu dediğiniz damla, göz ve kulak için değil mi?"

Son düzenleme:
Damla geniş spektrumlu antibiyotiktir. Ağızdan da uyguluyoruz.

Buradan her zaman soru sorabilirsin.

Geri