Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam hasta mı ?

samet52

SKF Delisi
arkadaşlar bugün kaplumbağa aldım ve onu gerçektan çok sevdim yalnız dikkatimi çeken karnında bir renklenme var inş hastalık değildir araştırdım akciğer hastalığı olabileceği yazıyor yarın ilk iş aldığım yere gidip sorucam ilaç felan varsa alıcam sizce hasta mı ?

mailto:/34xguuq.jpg

mailto:/34xq6ux.jpg

kaplumbağa nerdeyse hiç durmuyor kaptan hep dışarı kaçmak istiyor gini tırmanmaya çalışıyor hep yemini yedi

Cvp: Kaplumbağam hasta mı ?

Maşallah kaplumbağanız çok sağlıklı görünüyor. Ona biran önce akvaryum filtre ısıtıcı alın ve bir kuru alan yapın. Çok sevimli bu kapluş plastik kaplarda hasta olmasın :( Bir de kaplumbağanızda bir sıkıntı gördüğünüz zaman petshoplara değil veterinerlere danışmanızı tavsiye ederim, petshop sahipleri çoğunlukla yanlış bilgilendiriyorlar.

tubidik' Alıntı:
Maşallah kaplumbağanız çok sağlıklı görünüyor. Ona biran önce akvaryum filtre ısıtıcı alın ve bir kuru alan yapın. Çok sevimli bu kapluş plastik kaplarda hasta olmasın :( Bir de kaplumbağanızda bir sıkıntı gördüğünüz zaman petshoplara değil veterinerlere danışmanızı tavsiye ederim, petshop sahipleri çoğunlukla yanlış bilgilendiriyorlar.

çok teşekkür ederim yarın ilk işlerim o olacak yeni akvaryum kuru alan ışık ısıtıcı vitain vesayre fakat karnındaki o renklenme nedir acaba ?

Alt kabuktaki pembeliğin tek başına bir anlamı yok. Yanında diğer hastalık belirtileri de olmalı endişe etmek için. Alt kabukta pembelik akciğer enfeksiyonu belirtileri arasında ama dediğim gibi tek başına değil yani pembeliğe ek olarak yemek yememeli, suya girmemeli, kuru alanda beklemeli, nefes alırken zorlanmalı.

tubidik' Alıntı:
Alt kabuktaki pembeliğin tek başına bir anlamı yok. Yanında diğer hastalık belirtileri de olmalı endişe etmek için. Alt kabukta pembelik akciğer enfeksiyonu belirtileri arasında ama dediğim gibi tek başına değil yani pembeliğe ek olarak yemek yememeli, suya girmemeli, kuru alanda beklemeli, nefes alırken zorlanmalı.

çok şükür hiç biri yok ama ben akaryumu alırken bunu da bir göstereyim birine içimi rahatlattınız teşekkürler

Şuanda kaplumbağanızda bir sıkıntı oluşturacak belirti yok zaten o pembeleşme en son boyuttur artık, sizin dediklerinize göre kaplumbağanız gayet hareketli ve sağlıklı. Akciğer hastalığı olan bir kaplumbağa bu durumda olmaz.

Cex' Alıntı:
Şuanda kaplumbağanızda bir sıkıntı oluşturacak belirti yok zaten o pembeleşme en son boyuttur artık, sizin dediklerinize göre kaplumbağanız gayet hareketli ve sağlıklı. Akciğer hastalığı olan bir kaplumbağa bu durumda olmaz.

evet çok hareketli hiç durmuyor yaramaz daha şimdi uydu :)

Sorun yoktur , beslenmesine dikkat edin yeterlidir .

benim kaplumbağamın altında da var aynısı bende geçen gün farkettim uzun süredir bende olmasına rağmen.Burdada paylaştım hatta 3 gündür kontrol altında tuttum ama arkadaşımız büyürken olabilir öyle demişti.Hakikatende sorun yok şimdi.Sizde bi kaç gün kontrol altında tutun diğer belirtiler yoksa bir sıkıntı yok demektir Ki inşallah öyledir sağlıklı ve mutlu hayatlar ikinizede :)

ffts1' Alıntı:
benim kaplumbağamın altında da var aynısı bende geçen gün farkettim uzun süredir bende olmasına rağmen.Burdada paylaştım hatta 3 gündür kontrol altında tuttum ama arkadaşımız büyürken olabilir öyle demişti.Hakikatende sorun yok şimdi.Sizde bi kaç gün kontrol altında tutun diğer belirtiler yoksa bir sıkıntı yok demektir Ki inşallah öyledir sağlıklı ve mutlu hayatlar ikinizede :)

çok teşekkürler sizede öyle :) bende kontrol ediyorum Allaha şükür bir sorun yok akvaryumu sipariş ettim o gelene kadar fanus ta kuru alana nerdeyse çıkmyor bile ve hareketli :)

samet52' Alıntı:
ffts1' Alıntı:

çok teşekkürler sizede öyle :) bende kontrol ediyorum Allaha şükür bir sorun yok akvaryumu sipariş ettim o gelene kadar fanus ta kuru alana nerdeyse çıkmyor bile ve hareketli :)

Bekliyoruz ozaman en yakın zamanda fotoğraflarınızı :)

Cex' Alıntı:
samet52' Alıntı:
ffts1' Alıntı:

Bekliyoruz ozaman en yakın zamanda fotoğraflarınızı :)

inşallah :) akvaryum gelsin evini yapayım en kısa zamanda :)

Pekala bekliyoruz :)

rafi nin boynu kurbağalarda boyun içeri dışarı çıkar ya rafininki de öyle bu doğaldır değil mi ?

doğal bir durum, hırıltılı nefes almadıkça, tıslamadıkça, burnu akmadıkça bir sorun yok

teşekkürler şuan da öyle kötü bir durumu yok çok şükür

bugün gittim yem vitamin felan aldım bunları aldım arkadaşlar iyi olduklarını düşünüyorum orda pets family var onu rafiyi alırken vermişlerdi emin olun o kötü sera çok iyi şimdilik bunlar akvaryumu pazartesi geliyor :)

mailto:/14sfbl2.jpg

arkadaşlar ısıtıcının çevirme yeri var ama hangi derece olduğu nerde yazıyor

mailto:/showpic-288906/imag0791.jpg

mailto:/showpic-288907/imag0788.jpg

mailto:/showpic-288908/imag0790.jpg

ısıtıcıyı çözdüm de arkadaşlar rafi dün 1 yerine 2 yem yedi bugün hiç yemedi sonra yeni akvaryumu geldi onu hazırlayıp koydum 2 dk sonra onu tekrar fanusa koyup filtreyi düzelttim ve fanustan tekrar akvaryuma koyacakken fanusa kusmuş galiba altında pembelik de var bugüne kadar böyle bir sorun yoktu

Kaplumbağanızı fanustan akvaryuma yeni alıyorsanız afacan bir süre alışma dönemi geçirecektir.
Eğer bu kesme , yem yememe gibi durumlar devam ederse bir veteriner görmeli.

Geri