Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam hasta mı ?

Cvp: Kaplumbağam hasta mı ?

bir sıkıntı yok bence: benim kaplumbağalar 10 gün yem yememişlerdi şimdi nasıl yiyorlar :) ama yem yeme dışında belirtiler olursa; yamuk yüzme; batamama: göz şişliği kuru alandan ayrılmama gibi o zaman hemen veterinere götürün

mailto:/6id100.jpg

veterinere götürdüm bir şey yok dedi çok şükür yanına bir kaplumbağa daha alırsan iyi olur dedi ben de leoyu aldım yanyana duruyorlar öyle :)
soldaki leo sağdaki rafi :)

iyi bakalım sevindim leo da aramıza hoşgeldi ama bence ikiside dişi olucak bunların tırnaklara baksanıza ama demek için erken daha :D

2kaplan' Alıntı:
iyi bakalım sevindim leo da aramıza hoşgeldi ama bence ikiside dişi olucak bunların tırnaklara baksanıza ama demek için erken daha :D

teşekkürler leonun kuyruğu da bana ince geldi bende erkek diye düşündüm :)

arkadaşlar daha 3-4 saat önce veterinere götürdüm birşey yok dedi rafi ölü gibi yatıyordu uyandırdım aslında çok korktum ve suya koydum suda ilk başta direk aşağı doğru battı sonra biraz durdu ve yukarı çıktı 2 gün oldu yem yemeyeli kuru alana çıkma yerinde vücudunun yarısı kuru alnda yarıs suda olmak üzere oraya idiyor ve hemen gözünü kapatıyor daha yavru minik bir kaplumbağa rafi onu yaşatmalıyız

Kuru alan lambanız var mı? Yoksa bir masa lambası tutturabilirsiniz kuru alan üzerine. Karides vermeyi denediniz mi? Akvaryuma da yeni geçti alışma süreci olabilir, çok az haşlanmış tavuk ya da kıyma koklatın belki onlardan yer.

tubidik' Alıntı:
Kuru alan lambanız var mı? Yoksa bir masa lambası tutturabilirsiniz kuru alan üzerine. Karides vermeyi denediniz mi? Akvaryuma da yeni geçti alışma süreci olabilir, çok az haşlanmış tavuk ya da kıyma koklatın belki onlardan yer.

kuru alanı lambayı daha alamadım bugün lamba hariç herşeyi var su 27 derece karides de yemiyor sera marka yem de yemiyor 2 gündür yavaşladı çok hareketliydi 3 önce uyuyor sürekli

Son 2 günde değişen neler vardı mesela yeni gelen kapluşla aralarında bir kavga yaşanmış olabilir veya balkonda güneşlenirken aşırı güneşte yada rüzgarda kalmış olabilir veya akvaryumuna ve yeni gelen malzemelere henüz alışmamış olabilir. Veterinere yeni götürmüşsünüz zaten, bence birkaç gün daha geçsin bir iki gün içinde tekrar yemeye başlar diye düşünüyorum.

Kuru alan lambasını hemen kurmanız gerekiyor. Hayvanın metabolizmasını etkiliyorsunuz. Su ve kuru alan ısısı hemen hemen aynı. Soğukkanlı hayvanlar kuru alanda vücut ısılarını yükseltir. Bunun en büyük faydası sindirimdir. Neden yem yemediği belli. En azından bence en büyük etken bu. Lambaya rağmen yemezse diğer durumlar düşünülebilir.

lambayı şuan kurdum ama masa lambası almadım daha ev tipi ampul koydum üste bakalım yarın güneşe de çıkarcam faydası oluyormuş okudum öyle , leoyla kavga etmediler , leoyu bugün aldım fakat o iştahı felan yerinde :) ama rafi bitkin

Ampul olarak soft tercih etmenizi öneririm. Gözlerini almasın. Kuru alana çıkmaya başlayınca bana kendini toparlar gibi geliyor.
Yem yemesi için sabır gösterin. Mümkünse vitaminli yemler vermeye çalışın. Yani yeme kaplumbağa vitamini damlatın. Eğer birkaç gün daha yem yemezse vitamini direk ağzına damlatmaya çalışın.

kuru alanda uyuyor kutuya aldığımda çok hareketli yarın da yemezse dediğiniz gibi yapıcam çok teşekkürler

Durumu takip edip yememe durumunda vitamin takviyesini dediğiniz gibi yaparsınız.
Bir haftaya kadar da yememeye devam ederse veterinere götürün derim.

veterinere götürdüm bir şey yok dedi yine götürürüm ama

samet52' Alıntı:
veterinere götürdüm bir şey yok dedi yine götürürüm ama

altındaki pembelik ne durumda?mesela benim kapluşun altındaki pembelik kayboldu o pembeliklerle beraber bazı kahverenglikler kayboldu bazıları.Birde gerçekten alışma süreli bazen çok uzun sürüyor ben büyük olanla özellikle barışana kadar çok çektim bildiğiniz küs gibi davranıyor.Artı bir başka veterinere daha gösterin bence imkanınız varsa.

başka veteriner maalesef yok , pembelik aynı kabuğunun altında sümüğümsü bir sıvı var gibi oluyor elime alınca 2 gündür yem yemiyor sürekli uyuyor su 27 derece leoyla beraber yaşıyor,karton kutuya alınca çok hızlı rafi ama sanırım akciğer enfeksiyonu anlamadım ve üzücü bir durum

samet52' Alıntı:
başka veteriner maalesef yok , pembelik aynı kabuğunun altında sümüğümsü bir sıvı var gibi oluyor elime alınca 2 gündür yem yemiyor sürekli uyuyor su 27 derece leoyla beraber yaşıyor,karton kutuya alınca çok hızlı rafi ama sanırım akciğer enfeksiyonu anlamadım ve üzücü bir durum

ozaman suyun derecesini 33 dereceye arttırmalısın.vitamin kullanmalı ve akciğer enfeksiyonuyla ilgili sitede bulunan bilgilerden yararlanmalısınız cok geçmiş olsun :(( durumunuda merak ettim bugün nasıl?

ffts1' Alıntı:
samet52' Alıntı:

ozaman suyun derecesini 33 dereceye arttırmalısın.vitamin kullanmalı ve akciğer enfeksiyonuyla ilgili sitede bulunan bilgilerden yararlanmalısınız cok geçmiş olsun :(( durumunuda merak ettim bugün nasıl?

çok teşekkür ederim köydeydim internet yoktu rafi de leo da şuan çok sağlıklı ve hareketliler çok şükür hiç bir sorunumuz yok :)

Geri