Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam hasta mı?

sockdreth

Yeni Üye
Katılım
2 Nis 2009
Mesajlar
3
merhaba;
benim kaplumbağam son iki gündür akvaryumda bulunanan kuru alanda sürekli arka bacaklarını açmış (germiş) olarak yatıyor.sadece yemek vereceğim zamanlar suya giriyor. sudayken boğuluyormuş gibi hava kabarcıkları çıkarıyor ve çırpınıyor.aynı zaman da deri ve kabuk değiştiriyor.onunla bir alakası var mıdır? kabuğu sert ve gözleri parlak durumda.
diğer kaplumbağam ise normal bi şekilde akvaryumun içinde yuzuyor.
hasta olan 5 sağlıklı olan 3 yaşlarında.
kaplumbağa besleyeli 10 gün kadar oldu.henüz ısıtıcı almadım.akvaryumdaki su derinliğide 15-20 cm.
yardımcı olursanız sevinirim.
 
Foruma hoşgeldiniz öncelikle. kuru alanda duran yem yiyor mu? alt kabukta pembelik var mı ve sesli nefes alıp verme durumu var mı? bahsettiğiniz şeylerin kabuk ve deri değişimi ile pek bi alaksı yoktur belirtiler akciğer enfeksiyonu gibi duruyor ama net bişey demek doğru olmaz bu bilgilerle. hareketli mi bir de hasta gibi olan kaplumbağanız yoksa su içinde de bi süre kalıp hemen kuru alana mı çıkıyor?

ve de ısıtıcı mutlaka edinmelisiniz.. yoksa ilerleyen zamanlarda sorun olabilir kaplumbağalarınızn sağlığı açısından
 
Bacaklarini germesi keyfili bir sekilde günesleniyor demektir, yemek yemeside iyi birsey. Fakat boguluyormus gibi yapmasi biraz normal gelmedi bana. Isitici mutlaka almaniz gerekir.
 
hasta olan kaplumbağam su içerisine sadece yemek yemek için giriyor.yemek kutusunu gösterince suya dallıyor.
hafif bi pembeleşme var:(
çarşamba günü ısıtıcı alabilirim.öğrenciyim....
eğer akciğer enfenksiyonu olduysa çarşambaya kadar ne yapabilirim?
 
suyu sıcak tutun diycem ama ısıtıcı yok. tedavi için antibiyotik kullanın desem de antibiyotik su sıcaklığı 33 derecede sabit olmadıkça etki etmez.. imkanınız varsa bir veterinere gösterin mutlaka. yem yiyor mu? pembeleşme daha önceden de kalmış olabilir. bir iki gün daha gözlemleyin eğer belirtiler devam ederse o zaman daha net bir şey demek mümkün
 
RE: kaplumbağam hasta mı?

Yemek yedigini ve kabugunun alti hafif pembe oldugunu soyledi zaten arkadas. Veterinere gitseniz bile ise yaramaz sizin iyi bir isiticiya ihtiyaciniz var mutlaka. Hafif soguk kapmis okadar.
 
RE: kaplumbağam hasta mı?

hepinize çok teşekkür ederim...
çarşamba günü ısıtıcı alacağım.
umarım iyileşir...
 
Geri
Üst