Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam hasta ve eksiklerim neler

Mahurqua

Yeni Üye
Merhabalar.

Yaklaşık bir ay falan önce ailem su kaplumbağası almışlar.

ve o ölüm kabı dediğiniz.

tam bilgiye sahip olmadığım için iki gün öncesine kadar o fanusta hayvan yaşadı..

dün bir tane leğene idareten koymuştuk.

bu günde büyük bir akvaryum aldım..

şöyle sıkıntılarım var iki gözünü de açmıyordu günlerdir dün teramisin sürmeye çalışmış bizimkiler bu gün dediklerine göre gözünün birini tam diğerini yarım açmış yeni akvaryuma geçince..

bir de dün dikkat ettim kabuğu sert değil yumuşaktı..

iştahı da pek yok sanırım ben yemek yerken daha göremedim..

şu anda neler yapmam gerekiyor yaşam alanı için akvaryum satın aldım..

neler almak lazım ısıtıcı diyorsunuz mesela ücreti nedir ? kurulumu nasıldır..

kabuğunun sert olması için gözlerinin tam iyileşmesi için ne yapmam lazım..

bir de iştahını açmam lazım sanırım..

yarın bir kaç parça süs alacağım akvaryuma kum işte ısıtıcı falan bakacağım..

bir de damla varmış suya damlatılan vitamin ondan alacağım...

yardım edin bilgilendirin beni lütfen.

teşekkürler şimdiden.

Ek olarak suyun 28 derece olması lazım demişsiniz..

bu suyu bu sıcaklıkta nasıl sabitliyebilirim?

Cvp: Bir kaç sorum var yardım edin.

Forumdaki bilgili kişiler görür görmez yardımcı olacaktır ben ıstıcı konusunu söyliyim elindeki akvaryum kaç litreyse aynı seviyedeki watt dan alman gerekli mesela 50 litrelik bir akvaryuma ki şuan öyle bişeydir sanıyorum 50W yeterli önemli olan ısıtıcının korumalı yüzeyli olması gerekir çelik veya plastik kırılmaya karşı dayanıklı olması gerekir fiyatları değişir tabikide bende tetra tepro heater 50w var 45 tl civarı ama bir tanede cam var 10 tl. Suya damlatılan vitamin dediğin sera reptilindir fakat biz onu suya damlatmıyoruz pek işe yaramıyor A-D-E-K vitaminleri suda çözünmez yağda çözünür D vitamini kaplumbağa için önemlidir senin dediğin mineraldir sera reptilini biz yeme damlatarak veriyoruz seninde öyle yapman lazım fiyatı 20-25 arası kabuk sertliği D vitamini ile ilgili UVB lambası alman gerekli eğer 10cmden yakın tutacaksan ampulu 13W yeterli olacaktır forumda bir arkadaş satıyordu 45-50tl arası birşey uvb şart. Şuan senin Sera Raffy P alıp içindeki kırmızı yemleri un ufak edip ilaç damlalığı ile ağzına dökmen gerekiyor (eğer yemiyorsa bu bilgiyi cem abiden aldım sağolsun) yiyorsa küçük parçalar halinde vermen gerekiyor hayvan kendini toparlasın ısıtıcı lamba şart yoksa allah korusun akciğer enfeksiyonuda olabilir. Gerekli bilgiyi vereceklerdir göz hastalığı konusunda bilgim yok

RE: Bir kaç sorum var yardım edin.

vitamin suya damlatılmaz. Yeme damlatılarak verilir. Suyu hem kirletir hemde hayvana etkisi olmaz.

Isıtıcı akvaryum su içerisine kutudaki şekilde ya kafa kısmı dışarda dik yada su içinde yatık monte edilir ve istenilen dereceye getirilip fişe takılır. Isı 26-28 derece olmalı.

Kuru alan ve ısıtma lambası çok önemli. Kuru alan ısısı 31-33 derece olmalı.

Kabuk yumuşaması için hayvana devit 3 bigamin ağızdan gem ile verilmeli. Ancak bu uygulama sınırlıdır. Uygun olan uvb lamba edinip kuru alana uygun olarak konumlandırmak. Bu kabuk yumuşamasına faydalı olur.

Sera mineral yem gerekiyor. İçeriğinde kalsiyum var.

Hayvan yem yemediğine göre devit ve mineral yemdeki kalsiyumdan faydalanamayacak. Bu sebeple uvb lamba şart. Hatta veteriner hekime götürüp kalsiyum iğnesi yaptırmak iyi olur.

Göz in merheme iki gün daha devam etmeli.

Isı düzelmeden hayvan toparlayamaz. Hem su hem kuru alan ısısı.

Bu arada hoş geldin ve geçmiş olsun.

Aytekin yazmış gerekenleri. Uvb konusuna müdahale edeyim. Hiç bir uvb lambayı 15 cm den aşağı konumlandırmamalı.

Cvp: Kaplumbağam hasta ve eksiklerim neler

emre abi aldığın uvb nin arkasına bakınca koyulacak mesafedeki denk gelen uvb yazıyor şuan bneimki 12-13 cm civarı resim çekip atayım

ha belki 10 cmden aşağısı dediğin gibidir en az mesafesi aynıdırda en fazla mesefasi atıyorum 25 wattda 40cm e kadar etkisi varken onun 20 dir ama en azda aynıdır. Haklısın emre abinin dediği gibi 10cmden yakın tutma yanlış bilgi için kusura bakma

Hoş bulduk teşekkürler.

Bu gün ısıtıcı sordum 25 lira gibi bir rakam çıkarttılar bana.

Onu yarın almayı düşünüyorum , kuru alana bakacak şekilde ayarlıyacağım..

uvb lamba dediğiniz nedir peki ?

sürekli bu ısıtıcı da lamba da yanmalımıdır ?

ayrıca su ısıtıcısı ayrı kuru yer ısıtıcısı ayrımıdır ?

Şimdi tarık abi senin bu üründen bi tane alman gerekiyor zaman ayarlı priz bu ürünün özelliği ayarladığın saatlerde lambayı yakıp kapatmak sen uğraşmıyorsun otomatik hallediyor. Sonra bir adet ısıtıcı ampul alman lazım forumda mevcut hangi ampuller iyi bunlar bildiğimiz ampul ama iyi ısı veren. Sonra bu ampulu takıcak bir adet lamba gerekli masa lambası tarzı benim açtığım bir konuda ve diğer arkadaşların açtığı bir konuda mevcut buda. 25 lira civarı bu arada ampulde 5 lira civarı. Bu ısıtıcı lamba gece gündüz ayarına göre yanmalı mesela sabah 8 den akşam 7 ye kadar falan. Evet su ıstıcısı ayrı kuru yer ayrıdır. Alacağınız ısıtıcı kaliteli olsun ama size tavsiyem şudur direk büyükten başlayın bakın ben şuan 50x30x30 akvaryumum var 1 adet kaplumbağam var şu ana kadar 700 tl masraf yaptım akvaryumu büyütmek isteyince 1 milyar daha masraf gerekiyor ama direk büyükten başlayınca 700 tl vermiyorsunuz bence 1 adet varsa direk büyük alın rahatlayın. Herneyse uvb lamba ise güneş ışınları taklit eden bir ampul cinsi uvb nin linki bunu da ayrı bir lambaya takıp kuru alana konumlandırıp günde 4-6 saat arası yanmasını sağllıyorsunuz başka sorunuz varsa seve seve yardımcı oluruz

uvb nin bide 2.0 5.0 10.0 ı var ona dikkat etmek gerekli 5.0 kaplumbağalar için uygundur

burada konumlandırılmayı falan görebilirsin bu benim kendi akvaryumum ve şuanda biraz değişiklik falan oldu herneyse demek istediğim özeti böyle

Teşekkürler arkadaşlar yardımınız için , bu gün gittim pet shop'a adama diyorum ki kaplumbağa için ısıtıcı almak istiyorum..

kaplumbağa için ısıtısıcı da mı varmış diyor.

böyle adamlar satınca bu hayvanlar da ölüyor.

yarın tekrar uğruyacağım bakalım.

ıstıcının linki burada yalnız bu şart değil dayanıklı bir ürün olması önemli cam olmasın yeter mesela eheim jagger var çelik diye biliyorum gene dayanıklı

ha bide kimsenin ekmeğiyle oynamak istemiyorumda petshoptan almanızı tavsiye etmem üzerine fiyat koyuyorlar bence internetten alırsanız daha karlı çıkarsınız

13 cm de kurtarır ama dediğin gibi 10 cm ve altı hiç olmaz.

Su içerisindeki ısıtıcı 24 saat yani sürekli çalışır. Su ısısını sabitler. 26-28 derece arası uygundur. Yavruda 28, büyük hayvanda 26 ideal.

Kuru alan için bir ısıtma lambası gerekir. Kuru alan ısısı 31-33 derece olmalı. Ayrıca sudan 4-6 derece yüksek olmalı. Yani 26 derece suda 33 derece kuru alan ısısı fazla ısı farkı demektir. 28 derece suda da 31 derece kuru alan ısısı az gelir. Hayvanın adapte olduğu su ısısına göre düzenlenmeli. Bu ısıtma kambası sbahtan akşama sabit 10-12 saat yanar. Örneğin 07:00-19:00 aradı uygundur. Hayvan istediği zaman çıkıp güneşlenir ve metabolizmayı dengeler. Soğukkanlı hayvan bünyesi gereğidir. Bu sayede sindirim ve iştah düzenlenir. Hayvan hasa olmaz. Uygun ürünleri veriyorum.
Isıtma lambası için uygun ampul: bauhausta var.
mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html
Isıtma lambası için mandallı lamba:
mailto:/forum/Konu-ucuz-mandalli-lamba.html

Uvb lamba ayrıca ikinci bir lamba olarak kuru alana konumlandırılır. Buda hayvanın bu ışın ile d vitamini sentezi yaparak kabuk ve kemik sağlığına yarar. Uva ışınıda içerir ve buda gene iştah, hareketlilik ve üreme gibi sosyal davranışları düzenler. Bu ampul gündüz 3-6 saat yanar. Bu mevsimde 10:00-14-00 saatleri aradı uygundur. Bu ampul ısı vermediği için yukarıdaki ısıtma kambası zorunlu gerekir.
Uygun ampul: Aytekin doğrudan girma satışını vermiş.
mailto:/forum/Konu-exo-terra-uvb-5-0-toplu-alimi.html
Mandallı lamba yukarıdakinin aynısından bir tanede bunun için gerekecektir.

Aytekin in verdiği zamanlayıcıdan iki tane alıp bu lambaları otomatik yanıp sönmesini sağlamak mümkün. Böylece çok mu az mı yandı eve gidip söndüreyim yada yakayım derdi olmaz.

Su için filtre vardır sanırım.

Bu arada bu konu önemlidir ve ilk mesajda tüm detaylar var. Ne neden gerekir sorularının cevabı ve hayvanın gereksinimleri gibi. Bir kez okumak gerekir.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Mahurqua' Alıntı:
Teşekkürler arkadaşlar yardımınız için , bu gün gittim pet shop'a adama diyorum ki kaplumbağa için ısıtıcı almak istiyorum..

kaplumbağa için ısıtısıcı da mı varmış diyor.

böyle adamlar satınca bu hayvanlar da ölüyor.

yarın tekrar uğruyacağım bakalım.

Pet shoplar her hayvandan anlamıyor. Açık söylemek gerekirse anlamayabilirde. Ben market gibi görüyorum oraları. Kötü niyetliler hariç tabiki. Ekipmanları belirleyip öyle gitmeli. Aslında ben ilk akvaryumumu pet shoptan kurdum ve iki katı masraf ettim. Akvaryum ebatları nedir? Ona göre ısıtıcı önerelim.

Bu arada hayvanın kabuğundan uzaklaşmayalım. Yumuşama komple mi var yoksa sadece kuyruk tarafına doğru üst kabukta mı? Yavruların kabuğu biraz esnek olur kuyruğa doğru daha esnek olur ama fazla değil. Kabuk geneli sadece taş gibi değildir.

Kum olarak vitasand 0,7 mm sarı doğal sislis kum gerekir. Bu hem arasında dışkı ve yem artığı barındırmaz hemde bu hayvanlar sindirime yardımcı olsun diye yerler. Diğerlerini yemek istemeyebilirler hatta iri olursa boğazlarında yada sindirim sistemlerinde tıkama hadisesi olabilir.

Dekorda yapay ürünlerden kaçmalı. Yani ya doğal kaya yada kaşınmak için mango kökü olur. Bitki olarak canlı bitki barınmaz. Plastik bitkilerde sağlıklı değil. İpek yapraklıları tercih ediyoruz. Yüzeye yakın olursa tutunarak uyur.

Silis kum ayrıca deri değişiminde ayak ve bacaklardaki eski olanların sarkanların atılmasına yardımcıdır. İpek bitkide aynı konu için baş ve boyunda faydalıdır. Kesinlikle sarkan derilere elle müdahale edilmez.

emre abi bak ısıtma ampülünüzün wattı çok fazla elektrik sarfiyatı fazla bende 18 watt var uzaktan konumladım daha iyi ısı veriyor bide sadece gördüğü bölgeye veriyor gerçekten ben paylaştımda pek beğenen olmadı :D

İştah, hastalık ve kabuk durumu için ısı konuları çok önemli. Yemlerdende sera raffy p ve sera raffy I kesin olması gereken ilk iki yem. Bunların programını yazıyorum. Günlük sabah ve akşam üzeri iki öğün, toplam günlük miktar kafa hacmi kadar.
Pazartesi: raffy p
Salı: raffy I
Çarşamba: raffy p
Perşembe: raffy p içerisindeki kırmızı minerla yemler. Bugün başka yem verilmez. Başka günde bu kırmızılar verilmez.
Cuma: raffy p
Cumartesi: raffy I
Pazar: raffy p

aytekingoksoy' Alıntı:
emre abi bak ısıtma ampülünüzün wattı çok fazla elektrik sarfiyatı fazla bende 18 watt var uzaktan konumladım daha iyi ısı veriyor bide sadece gördüğü bölgeye veriyor gerçekten ben paylaştımda pek beğenen olmadı :D

Kuru alan kaç dereceydi Aytekin?

abi 31-32 hava sıcaklığı arttıkça artıyor tabi ama bu günlerde 31-32 hava sıcak olunca 33 değişiyor

emre abi bide beslenme konusunda sana bi sorum olucak mesela biz günde belli ölçülerde mesela haftalık kafa hacmine gelecek düzeyde minerali öyle her gün düzenli versek nasıl olur ?

Lamba iyiymiş. Bu soft e27 ampul mü? Nerede satılıyor?

Öylede verenilirsin ama uğraştırır yada oran ayarlaması zor olur. Sonuçta bir haftalık yemi karıştırıp kapalı kutuda tutarak gün gün de verebilirsin. Birde tek tip verdinmi hepsini aynı görünce seçme imkanı beğenmeme imkanı yok. Burada en önemli noktalardan biri bu.

Abi benim açtığım konularda aldığım ısıtıcı lamba diye konu var şuan mobildeyim link koyamıyorum ama gerçekten çok memnunum abi bu ampullerin özellikleri mesela enerjiyi ısı ışığa dönüştürmek ya bu ampul ısıya fazla dönüştürüyor gerçekten çok iyi

linki buldum

bu arada ampul 28W da olabilir şuan tam emin değilim

aytekin halojen spot ampulü diyorsan onun ısısı yüksektir o ısıtır. onu iyi ayarlamak gerekir. arada ısı kontrolü yapmayı unutma hayvanı katmazsan tabana yatıracağın derece 31'i görsün.

Bu ampule daha onceden bakmistim ben sadece bir mercegi yogun isitiyor riskli birsey bence

Ben sanırım bauhausta görmüştüm bunu. Ecolite bakarken rastladım ama almadım. 50-55 w etkisi vardı sanırım. Hatta ecolite soft bulamadım. Eğer bulamama devam ederse buna geçiş gerekecek zaten.

Ecolite' bizden başka alan yok. İstanbul grubu bitirmiştir. Ankarada boldu. Bauhausta var o ampul hatta ecolite'i görmeden önce ilk ona bakmıştım elimi yakmıştı.

Geçen gün babamın ampul zulasını açtım. Yolculukta kullanılan buzluğun içine doldurmuş. Herşeyi böyle fazla fazla almayı severdi rahmetli neyse phillips softone 60 w buldum. Hazine bulmuş gibi inceledim. Ah tarih ah zamanında forsu vardı ampulün. Bir tanede 100 w vardı ama işime yaramaz

Osmanbeyde bizim okuldan 100 metre falan yuruyunce biryerde var orada horozda var bittikcede getirtiyolar iksinide

Bende benim orda son bulduğum horozu aldığım yere bakacağım. Ecolite ampuller vardı ançma bizimki varmı bakarım. Tek yedek kaldı, sıkıştı durum. Ayrıca ampul zaten gerekiyor şu an.

Sen iyi ampul bulmuşsun Cem. Onun ömrüde vardır.

Geri