Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam hasta

yasin öztürk

Yeni Üye
Merhaba, kaplumbağayı alalı birkaç
Ay oldu, 30 litre akvaryum, kuru alan, ısıtıcı, ısıtıcı lamba ve arada az da olsa çalıştırdığım iç filtre var. Kaplumbağa 10 gündür yem yemiyor ve yüzmüyor, ya su içinde yada kuru alanda halsiz duruyor. Ağzından vitamin damla verdim , bir kere tuz ile kabuğa masaj yapar gibi uygulama yaptım ama kabuktaki kararma sebebiyle zannediyorum hastalığına çözüm bulamadım. Yardımınızı rica ederim. Vitamin deep fix reptivit, yemi ise ahm Turtle sticks ve kuru karides veriyorum. Her gün de güneşten saatlerce faydalanabiliyor, cam kenarına kurdum akvaryumu.

Ekli dosyalar

• IMG_20250730_002715.jpg
    11 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20250730_002706.jpg
    13.1 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20250730_002725.jpg
    11.3 MB · Görüntüleme: 4
Foruma hoş geldiniz ,

Akvaryumun fotoğrafını atmanızı rica edicem.

Hayvan klima , rüzgar vb. esintiye maruz kalmış olabilir mi?

Eczaneden gentagut göz damlası alın. Sabah-akşam olmak üzere hayvanı 45 derece açıyla tutup ağzına 2 damla damlatın. Eğer ağzını açmıyorsa hayvanı dik tutup ağzına 3 damla 10-15 saniye arayla ruj sürermiş gibi sürün o vaziyette biraz bekletin.

Vitamin damlayı da 1 hafta boyunca her gün gentadan uzak bir vakitte ağzına 1 damla damlatın. Ağzını açmazsa 1 damlayı ağzına sürün o vaziyette biraz bekletin.

Hayvanla ya da akvaryumla her temasa geçeceğiniz vakitten önce ve sonra elinizi mutlaka bol sabunla yıkayıp durulayın.

Isıtma lambası kullanımı hakkında bu konuyu okuyun mutlaka:

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası ve haşlanmış yumurta akı vermeyi deneyin. Arada yem denemesi de yapın . Yemi attıktan sonra odadan çıkın geldiğinizde yememişse yemi sudan alın.

Hayvan herhangi bir esintiye maruz kalmamalı.

Kabuk için herhangi bir şey yapmanıza gerek yok.

Aklınıza takılan şeyleri mutlaka sorun. Hayvanın durumu hakkında bilgi verin arada lütfen.

Foruma hoş geldiniz ,

Akvaryumun fotoğrafını atmanızı rica edicem.

Hayvan klima , rüzgar vb. esintiye maruz kalmış olabilir mi?

Eczaneden gentagut göz damlası alın. Sabah-akşam olmak üzere hayvanı 45 derece açıyla tutup ağzına 2 damla damlatın. Eğer ağzını açmıyorsa hayvanı dik tutup ağzına 3 damla 10-15 saniye arayla ruj sürermiş gibi sürün o vaziyette biraz bekletin.

Vitamin damlayı da 1 hafta boyunca her gün gentadan uzak bir vakitte ağzına 1 damla damlatın. Ağzını açmazsa 1 damlayı ağzına sürün o vaziyette biraz bekletin.

Hayvanla ya da akvaryumla her temasa geçeceğiniz vakitten önce ve sonra elinizi mutlaka bol sabunla yıkayıp durulayın.

Isıtma lambası kullanımı hakkında bu konuyu okuyun mutlaka:

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası ve haşlanmış yumurta akı vermeyi deneyin. Arada yem denemesi de yapın . Yemi attıktan sonra odadan çıkın geldiğinizde yememişse yemi sudan alın.

Hayvan herhangi bir esintiye maruz kalmamalı.

Kabuk için herhangi bir şey yapmanıza gerek yok.

Aklınıza takılan şeyleri mutlaka sorun. Hayvanın durumu hakkında bilgi verin arada lütfen.
Desteğiniz için teşekkür ederim.
İç filtreyi en yakın cama çevirdim akıntıyı azaltsın diye ama uine de su deveran ediyor, hayvan bu akıntıdan rahatsız olur mu acaba?

Ekli dosyalar

• IMG_20250730_180047.jpg
    20.5 MB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20250730_180035.jpg
    11.7 MB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20250730_180001.jpg
    20.3 MB · Görüntüleme: 14
Desteğiniz için teşekkür ederim.
İç filtreyi en yakın cama çevirdim akıntıyı azaltsın diye ama uine de su deveran ediyor, hayvan bu akıntıdan rahatsız olur mu acaba?
Filtre gücü kaç watt?

Kullandığınız bütün ekipmanlarin gorselini atın ve ozelliklerini yazın.

Filtre kaç watt?

Şelale boru aparatı var mı?

Sağlık durumu ile ilgili bilgiyi diğer konuda yazdım.

Ekli dosyalar

• IMG_20250730_221316.jpg
    IMG_20250730_221316.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 7
Hırdavatçıdan duvar içi kabloların geçtiği plastik borular var. Bundan karşı cama 5-6 cm kalacak uzunlukta alın. Filtre su çıkışına takıp kullanın yakın mesafeden cama çarpınca şiddet azalır.

Hayvan boruya da tutunabilir.

Bir miktar sirkülasyon iyidir. Hayvan sirkülasyona karşı yüzerken bacak kaslarını geliştirir.

Hırdavatçıdan duvar içi kabloların geçtiği plastik borular var. Bundan karşı cama 5-6 cm kalacak uzunlukta alın. Filtre su çıkışına takıp kullanın yakın mesafeden cama çarpınca şiddet azalır.

Hayvan boruya da tutunabilir.

Bir miktar sirkülasyon iyidir. Hayvan sirkülasyona karşı yüzerken bacak kaslarını geliştirir.
Cem bey mrb, kaplumbağa vitamin, gentagut ve d vitamini tedavisine yanıt verdi , artık yem yiyor ama çok az yüzüyor ve suyun üzerinde olarak, asla dibe dalmıyor. Eski hareketliliği ve iştahı gelmedi ve kabuk rengi de biraz açıldı.

Ekli dosyalar

• IMG_20250814_095253.jpg
    IMG_20250814_095253.jpg
    3.1 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20250814_095245.jpg
    IMG_20250814_095245.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20250814_095345.jpg
    IMG_20250814_095345.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 4
1 hafta daha devam edin sonra bakalım. Hayvan henüz toparlamadı. Yağ stokları boşaldı ve hafifledi. Bu su içine dalmada engel hayvan gücünü toplasın. Öğün sayısını artırıp azar azar besleyin.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası da verin. Neler yiyorsa.

Geri