Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 sene önce arkadaşımın hediye ettiği bir kaplumbağam var. Son zamanlara kadar ölüm fanusu dediğiniz kaplarda bakıyordum. Başlarda durumu gayet iyiydi fakat havaların soğumasıyla kış uykusuna yattı. Gözleri kapandı tamamen, hareketleri yavaşladı hiç bir şey yemiyor sürekli uyuyordu. Kaplumbağası olan başka bir arkadaşıma danıştım. Bu sürecin doğal olduğunu havaların ısınmasıyla geçeceğini ve fazla rahatsız etmemem gerektiğini söyleyince biraz umursadım açıkçası durumu. Daha sonra, kaplumbağaların kış uykusuna yatmaları bizim elimizde olan bir şey olup pekte iyi bir şey olmadığını öğrendim. Ne yazık ki uzun süre bu durumda kaldı kaplumbağam ve hastalandı. Bir çok belirti hasta olduğunu gösteriyordu. Yaklaşık 2 hafta önce bir veterinere götürüp durumu danıştım. Gerekli şartları sağladığımda 1 haftada toparlayacağını söyledi. Akvaryum tarzı bir cam kafes, deepfix reptivit vitamin ve kabuğu için yine aynı markanın turti clean jel, su temizlemesi için pompa ve birde su ısıtıcısı aldım. 2 Haftadır 29-30 derecede duruyor fakat gözle görülür bir toparlanma olmadı. Ara ara hareketli oluyor fakat şu sıralar gene sürekli yatıyor. Uzun süredir bende olmasına rağmen boyutu da oldukça ufak Ona düzgün bir yaşam sunamadığım için çok üzülüyorum şuan. Kafasını bulunduğu kuru arana yada suya sarkıtıp sürekli uyuyor bu aralar. Yemlerini yemiyor(kuru karidesler almıştım) Vitaminlerini suya damlatıyorum bu nedenle. Güneş olduğu zamanlar güneşte durduruyorum. Ancak gözleri sürekli kapalı. Sanırım gösterdiğim veteriner bu konu hakkında pek bilgi sahibi değildi. Buralarda kabuk jelinin pek iyi olmadığı yazıyor. Kaplumbağa sahibi olan bir kaç arkadaşımın kaplumbağaları kısa sürede ölmüş. Çünkü bakımı hakkında hemen hemen hiç bir şey bilmiyorlar. Benim kaplumbağam da neredeyse onlarla aynı şartlarda yaşadı sanırım. Bu kadar süre hayatta kaldığı için büyük uğraşlar vermiş olmalı Nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.