Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam hastalandı.

mithatgoksal

Yeni Üye
Merhabalar, 4-5 aylık bir kaplumbağam var, uvb hariç herşeyi var akvaryumunda. 2-3 gündür hareketi kısıtlı, yemek yemeyi azalttı, kuru alanda duruyor sürekli. İlk defa sesini duydum, ciyakladı. Sanırım akciğer enfeksiyonu. Şu an boynunu iyice çıkarmış kuru alanda taşın üstünde yatıyor, ağzını açıp kapatıyor, hareket etmiyor. Ne yapmalıyım?

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 24
Foruma hoşgeldiniz.

O taşları çıkarın onlardan soğuk alır.

Uvb bu boyda zaruri değil.

Kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlarız. Bunun için hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun evde kullanılan cam derece de olur.

Hayvan akciğer enfeksiyonu olmuş. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla 45 derece açıyla tutup ikişer damla ağzına damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün.

Su da 28 derece sabit olacak.

Lamba konusunda burada bilgi verdim.

Foruma hoşgeldiniz.

O taşları çıkarın onlardan soğuk alır.

Uvb bu boyda zaruri değil.

Kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlarız. Bunun için hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun evde kullanılan cam derece de olur.

Hayvan akciğer enfeksiyonu olmuş. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla 45 derece açıyla tutup ikişer damla ağzına damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün.

Su da 28 derece sabit olacak.

Lamba konusunda burada bilgi verdim.
Teşekkürler Cem Bey kullanıyorum genta, hiçbir şey yemiyo, umarım ölmez.

Deep fix reptivit vitamin damla alın. Bunu her gün 1 damla verin. İştah açıp kırgınlığını alır.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin. Bu iştahsızlıkta son noktadır.

Deep fix reptivit vitamin damla alın. Bunu her gün 1 damla verin. İştah açıp kırgınlığını alır.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin. Bu iştahsızlıkta son noktadır.
Cem Bey bulunduğum şehirde deep fix bulamadım, fotoğraftaki vitamini alsam olur mu?

Ekli dosyalar

• IMG_1561.png
    IMG_1561.png
    997.1 KB · Görüntüleme: 8
Ortalama ne kadar sürede bir yapıyor ağız açıp kapamayı?

Hayvan iltihabı kusmuş. Hayvan tedaviye cevap vermiş ama son safhada olması sebebiyle kurtulması mümkün olmadı. Başınız sağ olsun!

Geri