Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam her şeyi yem zanlediyor

Alper_

Gümüş 4 Üye
merhaba arkadaşlar bu gün Murtaza ma (kaplumbağam) orta boy bir kaç tane lepistes yavrusu verdim 2-3 ayda bir veriyorum canlı yem olsun diye, balıkları bitirince akvaryumun dibinde siyah yuvarlak (plastiğe benziyordu) birşey yediğini gördüm geçen senede suya düşen bir plastik parçası yemeye çalışıyordu, sizce bu kaplumbağama zarar verebilrmi ?

Cvp: Kaplumbağam her şeyi yem zanlediyor

canlı balık vermeyin bu sitede canlı balığa karşıyız. kaplumbağalar özellikle üstü yosun kaplı veya yem artığı olan maddeleri ağızlarında çevirmeye ve yemeye bayılırlar ama sakıncası büyük oranda bunu geri tüküremezler. sindirim sistemi organlarını parçalayabilir. onun için bu tip şeyler zararlıdır. ya çok ince kum kullanın yuttuğunu dışkı ile atsın yada ağzına girmeyecek kadar büyük taş koyun.

Cvp: Kaplumbağam her şeyi yem zanlediyor

Plastik genel olarak zararlıdır. Sindiremeyecektir. Umarım vücuttan atar. Lepistes bildiğim kadarıyla doğasında bulunan bir balık türü değil. Bu sebeple verilmemesini öneririm. O balıklarada yazık olmuş.

Geri