Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam hiç hareket etmiyor :(

ozgeyildirim8

Yeni Üye
[attachment=2421][attachment=2422][attachment=2422][attachment=2422][attachment=2422][attachment=2422]kaplumbağam 1 haftadır ne yemek yiyor ne de düzgünce yüzüyor. kuru alanında kafasınıda yere koyup yatıyor. bazen suya girip suda yatıyor ama hep yatıyor. 4 aydan beri bakıyorum akvaryum filitre ısıtıcı lamba aldım. ölmesini istemiyorum yardı edin lütfen :( :helpsmilie: :helpsmilie: :helpsmilie: :helpsmilie: :helpsmilie: :helpsmilie: :helpsmilie:

Ekli dosyalar

• 12524126_1783863778499889_755597558702143678_n.jpg
    12524126_1783863778499889_755597558702143678_n.jpg
    21.6 KB · Görüntüleme: 394
  • 12966504_1783133305239603_830239824_n.jpg
    12966504_1783133305239603_830239824_n.jpg
    74 KB · Görüntüleme: 503
Cvp: kaplumbağam hiç hareket etmiyor :(

Hayvan eğri yüzüyor muydu, kuru alanda hapşırma ya da tiz bir ses çıkartıyor mu ?
Elinize alınca boynu aşağı düşüyor mu, ağazını açıyor mu ?
Nerede yaşıyorsunuz ?

Alisarp' Alıntı:
Hayvan eğri yüzüyor muydu, kuru alanda hapşırma ya da tiz bir ses çıkartıyor mu ?
Elinize alınca boynu aşağı düşüyor mu, ağazını açıyor mu ?
Nerede yaşıyorsunuz ?

Alisarp 4 ay için küçük değil mi hayvan sencede ? Bana yeni alınmış gibi geldi o derece ufak.. Genetik bozukluk olabilir.

Özge hanım ısıtıcıyı filtreyi ve lambayı yeni mi aldınız ?

Su 28 kuru alan 32 derece olsun. Esinti olmasın pencere açma. Dışarı gereksiz çıkarma.

Vitamin damla ve eczaneden genta damla al. Sabah ve akşam birer damla ağzına damlat. Vitamini ise öğlenleri bir damla. Bunu bu şekilde bir hafta devam ettir. Hayvan akciğer enfeksiyonu.

Durum iyi gözükmüyor ama elinden geleni yap. Arada kontrolde et bu halsizlik devam ederse hayvan suya girdiğinde boğulur. Suda hareketsiz görürsen kuru alana koyarsın. Ama su içmesine de izin ver. Geçmiş olsun.

Anladigim kadari ile ekipmanlar zaten yeni alinmis. Sorulara cevap verilirse daha iyi yardimci olabiliriz.

Ekipmanlar4 aylık. Daha yeniler yani. Hiç elime alıp dısarıyada cıkarmadım sevmedim bile :( ağzımı açmıyo ama nasıl damlatıcam ?

İç filitrenin sesin olabilir ama hiç farklı ses duymadım. Şu iki üç gündür ağzını açmıyo. Yüzücek olduğunda eğri yüzüyor.
İzmir bergamada yaşıyorum.
kaplumbağamla bir aldım ısıtıcıyı lambayı. 4 ay oldu işte alalı.

Hayvanı eline alıp başı yukarıda tut. Sonra gentayı ağız çevresine ruj gibi bir tur sür. Bekle 10-15 saniye kadar sonra tekrar sür. Ağzına girecek miktar yaklaşık bir damlaya denk gelir. Yuttuğundan emin olana kadar böyle tut gerekirse bir defa daha sür. Sonra akvaryuma bırak. Ağzını açmasıyla suyla birlikte bir miktar daha girer. 1 dakika kadar dursun sonra kuru alana al. Ama kendi çıkmak isterse çıksın. Her ilaç ve vitamin uygulamasını bu şekilde yap.

Lambadaki ampul sarfiyatsız ise ısı vermez armut ampul olacak. Tercihen soft yani camı buzlu olsun.

Yarın eczaneye gidip alıcam gantayı ve damla vitamini. Peki bunları yaptığımda ne kadarda iyileşir

Vitamini petshoptan alacaksın. İşin açıkçası durum pek iç açıcı değil. İleri safhaya geçmiş. Bu yapacağın hayvanı mümkün olduğunca yaşatma çabası ve senin tedavi sürecini deneyimlemen olacak. Ufak bir ihtimal ama toparlarsa aylarca sürecek bir tedavi süreci var. Onda bile kurtulma ihtimali zor.

Çok teşekkürederim yorumlarınız için :( kurtarmak için elimden geleni yapcam :(

Geri