Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam hiç yemek yemiyor

alis44gs

Yeni Üye
Arkadaşlar kaplumbağa bakımı konusunda yeniyim . Hatta ben bi 20 günlük bakıcam aslında kız arkadaşıma aldım ama yine de iyi bakmak istiyorum . 4-5 gün oldu kaplumbağalarımı alalı ve birisi hiç yemek yemedi . Kuru yerde durmak istiyor , yemek yemiyor , sürekli uyuyor . Ve ilk aldığımda sorun olmamasına rağmen farkettim ki ikisinin de kabuğu hafif yumuşamış . Yardım edin lütfen . Herhangi bir malzeme kullanmıyorum ve ölüm kabı denen fanuslarda besliyorum . Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ..

Arkadaşlar aynı zamanda sudan çıkarttığım an kabuğuna giriyor ve hiç çıkmıyor . Bırakıp 2 saat sonra gelsem aynı şekilde bekliyo olarak bulurum :'( Endişeleniyorum

Bi de alt kabuklarına turti-clean jel sürmeli miyim ?

Cvp: Kaplumbağam hiç yemek yemiyor

normalde adaptasyon sürecini atlatması için bir süre geçmesi gerek. o sürede iştahı kapalı olur. tabi hayvanın üşütme sebebiyle hasta olma durumu da olabilir. bir kaplumbağa için evladiyelik su miktarı 100 litredir. ama hayvanlar ufak olduğu için alacağın geçici akvaryum 50 lt civarı olabilir. buna göre kuru alan, kuru alan için kıskaçlı veya deveboynu büyük duylu (E27) bir lamba 40-60 w normal ampul, su ısıtıcısı, filtre, kum, ipek yaprak dediğimiz bitkilerden başlangıç olarak almalısın. ayrıca başlangıç yemi olarak sera raffy p, raffy I, ve sera mineral alacağın üç yem.

kabuk yumuşamasını önlemek için uvb + uva ampul birincil önemde bu pahalı bir ürün. geçici olarak eczaneden devit ilaç alarak bunu haftada bir 1 yemine 1 damla damlatıp ğız yollu vermen lazım. bu suyu kirletir onun için yiyeceği oranda ufaltıp verebilirsin. yem yemediği durumda. eline alıp kafası havada olacak şekilde ağız kenarlarına sürüp hayvanın yutmasını bekleyeceksin. bu aşamada vitamin damlada almalısın o da aynı düzenle verilir. bu iştahını açıp kırgınlığını geçirir. bu konuda en iyi ürün sera reptilindir. onu bulamazsan jbl veya başka bir tipi mecburi olarak alınmalı. kabuk jeli öldürücü özellik taşır onu sakın alma aldıysan da çöpe at.

bu dediklerimi kısa zamanda temin et. ileriye dönük olarak alacakların artacak. ben burada yüzeysel olarak açıklama yaptım. bakım ve besleme başlıkları altında detaylı bilgileri bulabilirsin. bu şekilde bakmak hayvanların kısa sürede ölmesine neden olur. eğer arkadaşın bu sorumluluğu alabilecekse ve masrafları çekebilecekse verebilirsin. aksi halde geri iade en sağlıklı yöntem olacaktır. bu hayvanlar büyüdüklerinde 25 cm boyunda ve bir o kadar sene ömürleri olacak bunları da göz önünde bulundur. en ucuz yollu sistem ve ekipman toplamı 500 tl'den başlar. bakımı balıktan zordur. ölmeleri durumunda arkadaşının üzülme durumu da olacaktır. buna rağmen bakabilecekse şimdiden hayırlı olsun ona ve foruma hoş geldin.

tabi şunu da belirteyim sen de, okuduğum yazına baktığımda o potensiyel var. iyi bakabileceğine inanıyorum. kolay gelsin.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Bu konuyu okumanızı öneririm. Hayvanların ihtiyacını karşılamazsanız zaten hasta oldukları gibi ölümleri söz konusu olur.
Arkadaşınız bu hayvana ait bakımı bilmiyorsa böyle bir hediye almakta çok hatalı olmuş.

Hayvanları akvaryuma alıp ısıtıcı ve filtre koyun. Kuru alan yapıp yada alıp mandallı lamba ile ısı sağlayın. Bunlar olmazsa olmazlar.

Hayvanları kesinlikle rahatsız etmeyin. Yem yemedikleri için sera reptilin vitamin alıp ağızlarına damlatın. Gene kabuk yumuşaması için uvb ampul alıp mandallı lamba ile hayvanlara d vitamini sentezi yaptırın. En acil konular bunlar.

Bu arada kabuk heli aldıysanız atın. Hiç bir faydası olmadığı gibi oldukça zararlıdır.

Cem daha detaylı anlatmış bile.

Yardımlarınız için teşekkür ederim :) Dikkat etmeye çalışacağım ..

Arkadaşlar peki ilk 1-2 aylık sürede şimdiki malzemelerle idare etsem sorun olur mu ? Gerisini kız arkadaşıma bırakmayı düşünüyorum da :D

cem' Alıntı:

tabi şunu da belirteyim sen de, okuduğum yazına baktığımda o potensiyel var. iyi bakabileceğine inanıyorum. kolay gelsin.

Aranıza katılmaktan mutluluk duyuyorum :) Teşekkür ederim umarım söylediğiniz gibi iyi bakabilirim

Eğer yem yememe durumu hastalıktansa ihmal edilmemeli derin ılık bi suyun içine koyup bakın yan yüzme varmı gözlerde şişlik kapanma var mı kabuk altında kırmızılık mevcut mu eğer bunlar yoksa alışma sürecinden kaynaklıdır ama tabi bu o süre içinde hastalanmayacağı anlamına gelmez

Kabuk yumuşaması konusunda müdahale edilmezse bu süreyi çıkarması çok zor hatta ilerleyeceği için toparlaması imkansız gibi.
Yem konusu hastalıktan değil adaptasyondan ise rahat bırakıp alışmasını bekleyin. Ancak vitamin vermeyi ihma etmeyin. Yemlemeyi günde 4 sefer deneyip suya attığınız yemlerin yenmeyenlerini yarım saat sonra toplayın.
Hayvanın bulunduğu kap güneş alan bir yerde olmalı. Değişim için kullanılacak suda aynı yerde dursunki değişim esnasında ısı farkı olmazın. Suyu her gün değiştirin.

Şu an için hepsini geçin uvb ampul ve ısıtma lambasını çok hızlı temin etmelisiniz.

alihan bence akvaryumu bir an önce edin. özellikle aciliyet gerektirenleri temin et. arkadaşın bunları alıp düzeni sağlayamazsa hayvanların hayati riski artar. bu siteye de yönlendirerek gerekli bilgiyi almasını sağlayabilirsin.

Bilgileriniz için teşekkürler :) Elimde olduğu sürece en iyi şekilde bakmaya çalışacağım ve onu bu siteye yönlendireceğim :)

slm arkadaşlar uzun zamandır girmeye vaktim olmuyordu nihayet girdim şu an yeni bir akvaryum aldım ısıtıcı kuru alqn filtre gibi temel ihtiyaçları karşıladım devam edeceğim ama kaplumbağalarım eski evinden ayrılınca yemlerini yememeye başladılar oysa bu evleri daha güzel sizce neden böyle yapıyorlar onları çek seviyorum bütün yemlerini denedim hiçbirini yemediler:':)':)ff::ff::59::59:

Yeni akvaryumuna alisma sürecinden olabilir. Bir müddet sonra acliga dayanamayip yiyeceklerini dusunuyorum. Akvaryuma fazla olmamak kaydi ile yem atip uzaklas bi muddet sonra yiyip yemedeiklerini kontrol et derim. Yemedilerse de alirsin ki su pislenmesin.

İlerleyen zamanlarda agiz yoluyla vitamin de verebilirsin. İstahlarini acabilir.

hayvanlar yeni ortama girdiği için bocalamış olabilir. biraz merakta var tabi. bir de yüzmeye kaptırdılarsa kendilerini tamam. bir süre sonra alışırlar diğer yandan su ısıları birebir aynıydı değil mi üşüme durumları olmasın. sen aynı şekilde normal zamanında verdiğin gibi yem vermeye devam et. yarım saat içinde yemezlerse yemi sudan al.

kısa süre önce akvaryum hazırlık aşamasındayken ölüm fanusundaydılar pek memnun değillerdi eminim yüzebilecek alan sıcak su görünce bocalama ihtimalleri yüksek bende korktum içimi ferahlattınız çok sağ olun

son iki sorum var birincisi yemek yemeyince vitaminde uyguladığımız gibi ağzına zorla verebilir miyiz annelerin zorla bir kaşık daha yedirmesi gibi:133: ikincisi salatalık çok seviyorlar yiyorlar bazı öğünlerde ana yem olarak yediriyorum acaba salatalığa vitamin damlatma gibi bir durum nasıl olur:$:$^^

hayvan yemiyorsa zorlamaya gerek yok. salatalık yiyorsa ara öğün olarak verebilirsin ana öğün olarak değil. vitamin ve ilaç gibi her türlü damla emebilen özelliği olan yemlere damlatılır salatalık olmaz.

Bu arada soyulmuş salatalığın susuz ve çekirdeksiz tarafını vermeyi unutmayın.

buna da açıklama getireyim salatalığın yan kısmından ince soyacaksınız. baş kısımlarından değil. baş kısımlar acı olabileceği gibi hormonlu olan salatalıklarda da hormon daha çok baş kısımlarda birikir.

Bir adım daha gidersek organik alacağız artık :) :) Şaka bir yana teşekkürler Cem. Ufaklıklar için daha sağlıklı olur. Zaten ince kesme açısından da yan taraf daha müsait. Artık hormonlu bölümleri biz yeriz :)

onlara yaptığım masrafı kendime yapmıyorum. geçenlerde metro mağazasında hindiba gördüm. paket içinde satılan sebzeler bölümünde. 4 tanesi 8 tl. minyatür marul gibi ama şekli ve boyutu lale çiçeğine benziyor. dönüşte alırım dedim unuttum. kendime olsa almam. bir daha gittiğimde alacağım. kafaya taktım.

hımm tamam artık ara öğünlerde veririm bizim sebze aldığımız bir bahçe var %100 doğal sebze satıyorlar. Zaten çekirdikleri ayırıyorum susuz bölümleri veriyorum bu bilgiyi okumuştum vitamin verilmemesi kötü olmuş neyse çok teşekkürler ikinizede:133::133:

Geri