Cvp: Kaplumbağam hiç yemek yemiyor
normalde adaptasyon sürecini atlatması için bir süre geçmesi gerek. o sürede iştahı kapalı olur. tabi hayvanın üşütme sebebiyle hasta olma durumu da olabilir. bir kaplumbağa için evladiyelik su miktarı 100 litredir. ama hayvanlar ufak olduğu için alacağın geçici akvaryum 50 lt civarı olabilir. buna göre kuru alan, kuru alan için kıskaçlı veya deveboynu büyük duylu (E27) bir lamba 40-60 w normal ampul, su ısıtıcısı, filtre, kum, ipek yaprak dediğimiz bitkilerden başlangıç olarak almalısın. ayrıca başlangıç yemi olarak sera raffy p, raffy I, ve sera mineral alacağın üç yem.
kabuk yumuşamasını önlemek için uvb + uva ampul birincil önemde bu pahalı bir ürün. geçici olarak eczaneden devit ilaç alarak bunu haftada bir 1 yemine 1 damla damlatıp ğız yollu vermen lazım. bu suyu kirletir onun için yiyeceği oranda ufaltıp verebilirsin. yem yemediği durumda. eline alıp kafası havada olacak şekilde ağız kenarlarına sürüp hayvanın yutmasını bekleyeceksin. bu aşamada vitamin damlada almalısın o da aynı düzenle verilir. bu iştahını açıp kırgınlığını geçirir. bu konuda en iyi ürün sera reptilindir. onu bulamazsan jbl veya başka bir tipi mecburi olarak alınmalı. kabuk jeli öldürücü özellik taşır onu sakın alma aldıysan da çöpe at.
bu dediklerimi kısa zamanda temin et. ileriye dönük olarak alacakların artacak. ben burada yüzeysel olarak açıklama yaptım. bakım ve besleme başlıkları altında detaylı bilgileri bulabilirsin. bu şekilde bakmak hayvanların kısa sürede ölmesine neden olur. eğer arkadaşın bu sorumluluğu alabilecekse ve masrafları çekebilecekse verebilirsin. aksi halde geri iade en sağlıklı yöntem olacaktır. bu hayvanlar büyüdüklerinde 25 cm boyunda ve bir o kadar sene ömürleri olacak bunları da göz önünde bulundur. en ucuz yollu sistem ve ekipman toplamı 500 tl'den başlar. bakımı balıktan zordur. ölmeleri durumunda arkadaşının üzülme durumu da olacaktır. buna rağmen bakabilecekse şimdiden hayırlı olsun ona ve foruma hoş geldin.
tabi şunu da belirteyim sen de, okuduğum yazına baktığımda o potensiyel var. iyi bakabileceğine inanıyorum. kolay gelsin.