Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam için akvaryum yapmak istiyorum.

liloscar

Yeni Üye
Öncelikle Merhabalar,

Yeni bir kaplumbağa sahiplendim (Oscar). Yaklaşık 5cm büyüklüğünde ve ölüm kabında kalıyor şu an. Akvaryum yapmak istiyorum ve pek bilgi sahibi değilim.Bu konuda yardımcı olursanız ve öneri yaparsanız çok sevinirim. Sanırım öncelikle bir akvaryum almam gerekiyor sonrasında iç filtre, ısıtıcı ve kaplumbağanın durabileceği bir kuru alan. Nereden ve hangi ürünleri almalıyım link veya isim olarak yardımcı olabilir misiniz? Öğrenci olduğum için bütçem çok fazla değil fakat uygun şekilde yapabileceğim en iyi akvaryumu yapmak istiyorum. Akvaryum büyüklüğü konusunda da henüz bilgim yok.

Hocam şimdi 100 50 60 lık bir akvaryum lazım ömürlük olarak kullanırsınız hayvan çünkü 15 20 cmleri görüyor büyük akvaryumlar şu anda cep yakıyor ama ikinci el satanlar oluyor genelde bi bakının cam kalınlığı 10 mm den de fazla olmalı ekleyeyim şuanda böyle bişey alamıyosanız şu anda geçici olarak benimki gibi bi sistem kurabilirsiniz bi süre götürür sizi ısıtıcı ve su filtresi almanız lazım akvaryum için uzun süreli kullanım için tetra ht 100 ısıtıcı ve sunsun hj752 filtre tavsiye ediyoruz güzel ürünler bunlar bunları almanız mümkün değilse alacağınıx ısıtıcının ayarlanabilir olması lazım çünkü su 28 derece civarlarında olmalı bazıları termostatlı 25 26 dereceye sabitliyor bunlarla işimiz yok bundan sonra dinlenebileceği bi kuru alan lazım bunları hazır satıyolar ama genelde pahalılar ve işlevsel değiller kendiminkinin resmini de atayım kendiniz yapmanız bence daha etkili o küçük vantuzlu plastikler hayvanlar biraz büyüdü mü işe yaramıyor benimkiler ısırıp koparıyodu bide onları kuru alanın üstüne de halojen veya flamanlı 40 60 w arası bi ampul konumlandıracaksınız hayvanların kuru alanda ısınıp kuruyabilmeleri için bu ampul için de seramik duylu klipsli masa lambaları var onlardan edinebilirsiniz wattı yüksek olduğu için ampullerin eriyebilir plastik duylu olanlar başlangıçta bunları yapmanız gerek ben şuanda o ömürlük akvaryuma geçecek durumda değilim o yüzden böyle bi çözüm buldum plastik saklama kutuları büyük olanlardan bi süre götürüyor filtreyi ve ısıtıcıyı da kullanabiliyosunuz rahat bi şekilde sitede aratın eski konuları zaten çoğu gerekli şeyi öğrenirsiniz yem olarak da sera raffy p veya omega one juvenile turtle pellets ürününü kullanabilirsiniz günlük toplam yem kafa hacmi kadar olmalı iki öğün vermeniz gerekiyor yanına da ekstra yem olarak kurutulmuş karides almanız gerekli onu da sera alabilirsiniz başka markalar da var bakının skttsi iyi olsun açık pakette almayın bayat olma ve parazit taşıma ihtimali var çünkü attığım resimdeki gibi kutulu alın internetten söylediğinizde daha taze skttsi iyi ürünler geliyor

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 27
  • image.jpg
    image.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 26
  • image.jpg
    image.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 27
  • image.jpg
    image.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 27
Hocam şimdi 100 50 60 lık bir akvaryum lazım ömürlük olarak kullanırsınız hayvan çünkü 15 20 cmleri görüyor büyük akvaryumlar şu anda cep yakıyor ama ikinci el satanlar oluyor genelde bi bakının cam kalınlığı 10 mm den de fazla olmalı ekleyeyim şuanda böyle bişey alamıyosanız şu anda geçici olarak benimki gibi bi sistem kurabilirsiniz bi süre götürür sizi ısıtıcı ve su filtresi almanız lazım akvaryum için uzun süreli kullanım için tetra ht 100 ısıtıcı ve sunsun hj752 filtre tavsiye ediyoruz güzel ürünler bunlar bunları almanız mümkün değilse alacağınıx ısıtıcının ayarlanabilir olması lazım çünkü su 28 derece civarlarında olmalı bazıları termostatlı 25 26 dereceye sabitliyor bunlarla işimiz yok bundan sonra dinlenebileceği bi kuru alan lazım bunları hazır satıyolar ama genelde pahalılar ve işlevsel değiller kendiminkinin resmini de atayım kendiniz yapmanız bence daha etkili o küçük vantuzlu plastikler hayvanlar biraz büyüdü mü işe yaramıyor benimkiler ısırıp koparıyodu bide onları kuru alanın üstüne de halojen veya flamanlı 40 60 w arası bi ampul konumlandıracaksınız hayvanların kuru alanda ısınıp kuruyabilmeleri için bu ampul için de seramik duylu klipsli masa lambaları var onlardan edinebilirsiniz wattı yüksek olduğu için ampullerin eriyebilir plastik duylu olanlar başlangıçta bunları yapmanız gerek ben şuanda o ömürlük akvaryuma geçecek durumda değilim o yüzden böyle bi çözüm buldum plastik saklama kutuları büyük olanlardan bi süre götürüyor filtreyi ve ısıtıcıyı da kullanabiliyosunuz rahat bi şekilde sitede aratın eski konuları zaten çoğu gerekli şeyi öğrenirsiniz yem olarak da sera raffy p veya omega one juvenile turtle pellets ürününü kullanabilirsiniz günlük toplam yem kafa hacmi kadar olmalı iki öğün vermeniz gerekiyor yanına da ekstra yem olarak kurutulmuş karides almanız gerekli onu da sera alabilirsiniz başka markalar da var bakının skttsi iyi olsun açık pakette almayın bayat olma ve parazit taşıma ihtimali var çünkü attığım resimdeki gibi kutulu alın internetten söylediğinizde daha taze skttsi iyi ürünler geliyor
öncellikle yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Sizinki gibi büyük bir plastik kap nereden bulabilirim. Ve ısıtıcı plastik kaba zarar vermez mi?

Şu aşamada minimum 30 litrelik bir akvaryum ile başlayabilirsiniz ama bunun ömrü hayvan tek olduğu için 1 sene kadar götürür. Daha büyüğü daha uzun süre gider.

Filtre ve su ısıtıcı akvaryum hacmine bağlı olarak değişir.

Tetra ht 100 watt. 30 litrede 120 litreye kadar akvaryumu ısıtır. Tam batabilir.

Lamba önemli bu konuda bilgi verdim.

merhaba biraz geç oldu ama sizinki gibi bir sistem kurdum sayılır fakat kullandığınız ısıtıcı ve filtrenin marka ve modelini söyleyebilir misiniz?

Hocam filtreyi ben kendim kafama gçre almıştım biraz acısını çekiyorum küçük iyi temizlemiyor genelde burda sunsun hj 752 öneriliyor fiyat performans olarak alabilirsiniz ısıtıcı olarak da ayarlanabilir olması lazım sıcaklığın 28 dereceye tetra ht 100 veya eheim thermacontrol 100 alabilirsiniz bunlar baya dolardan dolayı uçmuş ama ömürlükler büyük akvaryuma geçtiğiniz zaman da işinizi görür şuanlık geçici bişey arıyorum derseniz ikinci el bakın derim ama onun da ayarlanabilir olması şart 28 derece olacak gündelik sıcaklık hasta vs olmaları durumunda 30 32 derecelere çıkarıyoruz

Geri