Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam için arkadaş edinmeli miyim

Buses

Yeni Üye
Merhaba kaplumbağama yaklaşık 3 yıldır bakıyorum kaç yaşında ve cinsiyetinden emin değilim yanına arkadaş ister mi acaba

Ekli dosyalar

• BF2DD870-1B81-43F3-9613-BED742D7D436.jpeg
    BF2DD870-1B81-43F3-9613-BED742D7D436.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 51
  • 2F5FAFC3-55A2-41FD-9378-972519598F3E.jpeg
    2F5FAFC3-55A2-41FD-9378-972519598F3E.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 50
  • 1686CE0B-81B2-4773-A75F-2D29D008C181.jpeg
    1686CE0B-81B2-4773-A75F-2D29D008C181.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 50
Foruma hoş geldiniz.

Hayvan yaşına göre ufak kalmış. Cinsiyetin net anlaşılması için 10 cm kabuk boyuna gelmesi lazım. Erkeklerde 9 cm kabuk boyu gibi ön tırnaklarda uzama başlar. Yüzük ve orta parmağa denk olan parmak tırnakları ilk uzar. Dişilerde ise bu cinsel gelişimin tamamlandığı 11 cm'ye doğru belli olur. Anüs (kloak) dişilerde kabuğa erkeklerde kuyruk ucuna doğru yaklaşır.

Hayvanın kafa yapısı erkeği andırsa da son anda değişiklik olabilir.

Bu hayvanlar asosyal canlılardır tek yaşarlar. 3 sene yalnız kaldığı için akvaryumu sahiplenmiştir. Uzun süre tek yaşayan hayvanlarda ikinci bir hayvan önermiyorum. Başka bir hayvan gelmesi alfa olma kavgası yanında sahiplenme kavgasını da yansıtır. Akvaryum dar ise bu da bir diğer sebeptir. Farklı cinsiyetlerde olan hayvanlarda kur yapma bunaltması da olur. Dişi istemez ise hayatta çiftleşmez bu da erkeğin bir noktadan sonra tacizleri artırıp, dişinin ısırma yollu saldırıya maruz kalmasına neden olur.

Maliyetlerde her anlamda ikiye katlanır. Kaplumbağa başı en az 100-150 litre su ister. Ona uygun ekipman vs. cabası.

Bu konuyu inceleyin gerekli bilgi mevcut.

MERHABA SU KAPLUMBAĞAMIN KABUĞU İLK ALDIĞIMDA CAPCANLI KOYU YEŞİLDİ ŞİMDİ ÇOK CANSIZ BİRAZDA ORTASINDA BEYAZ KÜÇÜK LEKE VAR NEDEN?

Resmini çekip at bakayım.

Büyüdükçe alttan yeni plakalar gelir eskiler katmanlaşıp matlaşır ve bir süre sonra atılır.

Konuyu birazdan kendi başlığı altına taşıyacağım pelin haberin olsun.

Kabuğunda yosunlanma var. Bu suda çok kaldığı zaman ve kuru alanda ısıtma lambası olmadığında oluşur.

O renkli taşları çıkar bunlar suya salınım yapar. Hem hayvanın kabuğunu boyar hemde hayvan o suyu içiyor.

Akvaryuma geçmen lazım ne kadar büyük olursa o kadar uzun süre gider. Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük olursa.

Su ısıtıcı, filtre, kuru alan ve ısıtma lambası olacak.

Hayvana ait diş fırçasını ıslatıp sofra tuzu dök yavaşça ve bastırmadan fırçala. Kaptakine emsal sıcaklıkta su ile durula. Fırça göz ve derisine temas etmesin. Bir kez yapman yeterli. Eski kullandığın diş fırçası da olur yeni almana gerek yok. Bulaşık sabunu ile yıka fırçayı.

Siz kapta mı bakıyorsunuz akvaryumda mı?

Taş hiçbir şekilde olmayacak. Renkli olmasa bile aralarına kir alıp göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan bakteri üretir. Tabanda 0.5-1 mm aralığında çapa sahip sarı silis kum kullanıyoruz. Vitasand pro78 marka sarı silis kum uygun ölçüdedir.

Akvaryumda bakıyorum önceki kaptan kaçıyordu bu mesajı görmeden önce denizden toplamıştım ama trendyolda sarı silis kum var ama benim kaplumbağam neredeyse sürekli taşların altında vakit geçiriyor yani seviyo taşları

Taş olmaz. Kir alıp göz kulak enfeksiyonu yapar. Silis alamazsan boş kalsın. Sarı silis kum olunca eşelenip dolanacak.

Cem bey merhaba, kaplumbağamın ensesinde taş benzeri bir şey çıktı bu nedir ? Nasıl tedavi edilir ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• IMG_5800.jpeg
    IMG_5800.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 15
neden bu kadar kurumuş olabilir kabuğu dışarı çımak istiyor bizde çıkarıyoruz geziyor ondan mı oluyo oda klimalı . Ben sarı silis kumu aldım taşlarıda kaldırdım ama

Ekli dosyalar

• IMG_20240719_155612_307.jpg
    IMG_20240719_155612_307.jpg
    3.5 MB · Görüntüleme: 15
neden bu kadar kurumuş olabilir kabuğu dışarı çımak istiyor bizde çıkarıyoruz geziyor ondan mı oluyo oda klimalı . Ben sarı silis kumu aldım taşlarıda kaldırdım ama
Kaplumbağalar yerde gezmez hem yer soğuksa üşürler hem ayak yapıları beton veya her neyse ev zeminlerinde gezmek için uygun değildir ve klimalı odada üşütürler ne olursa olsun daha sıcak klimasız bir odaya alın. Kabuk çürümesi var gibi duruyor acilen tedavi edilmesi gerekiyor

Suya girdiği zaman biraz daha iyi oluyo yani kabuğu daha iyi duruyor ama. Bi arkadaşım bana kaplumbağa jeli olduğunu söyledi kabuğuna sürülüyormuş ondan alsam iyi olurmu.

Suya girdiği zaman biraz daha iyi oluyo yani kabuğu daha iyi duruyor ama. Bi arkadaşım bana kaplumbağa jeli olduğunu söyledi kabuğuna sürülüyormuş ondan alsam iyi olurmu.
Hayır kabuk jeli kullanmayın içeride veya dışarıda iyi olması önemli değil kabuk çürümesi var kabuk çürümesinde ne yapılacağını bilmiyorum ama jele daha başlamayın cem bey zaten yerdımcı olur

Su kaplumbağasını sağlık kontrolü ve genel temizlik harici akvaryumdan çıkarmıyoruz.

Klimalı odada olmaz başka odaya alın. Hayvan akciğer enfeksiyonu olur.

Kuru alanında ısıtma lambası olacak. Bu kabuğu kurutup plakaları gerer ve açılıp atılmasını sağlar. Katman yoğunluğu ve buna bağlı matlık var.

Kabuk jeli kullanmıyoruz. Bu hava almasını önleyip deforme ediyor.

Geri