Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam için bu ampul uygun mu?

Mertos

Bronz 5 Üye
Herkese merhaba!!! :punk:
Ben bugün kaplumbağların kuru alanı için ısıtıcı lamba aldım.
Acaba lambanın gücü yeterlimi??? 42w=55w
Lütfen yardım edin^^
Şimdiden herkese teşekkürler:smile:

Ekli dosyalar

• 704227800000[1].jpg
    704227800000[1].jpg
    19.8 KB · Görüntüleme: 93
RE: Kaplumbağam için yeterlimi???

Bu ampul soft değil. Akkor teli gözükmeyen beyaz olanlardan alınmalı.

Cvp: Kaplumbağam için yeterlimi???

mert hangi şehirdesin daha doğrusu bauhaus varsa oradan buzlu cam ampul alabilirsin. burada yazmıştım ecolite diye bir ampul. bunun şeffaf ve halojen olması hayvanları rahatsız edebilir gerçi lümen 630 ama. çok göz alır. başka bişey bak.

mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul.html bu veya bu tarz.

Bu ampulle 1-2 hafta idare edebilirmiyim çünkü ampulü daha buğün aldım.

sarı ışık sadece insanların gözünü alır, çünkü insan gözü sarı ışığa hassastır, ev tipi ampüllerin çoğunun sarı olması da bu yüzden. Kaplumbağaların gözleri bütün renkleri görmüyor, yabancı forumlarda sarının da göremedikleri renklerden birisi olduğunu okumuştum, bir kaç tane de video izledim bunu doğrulayan, sarı ışıkların problem yaratacağını sanmıyorum açıkcası. Ayrıca sıcaklık için halojen lambalar da çok öneriliyor, özellikle flood olanlar ideal ısı ampülleri olarak alnse edilmiş çoğu forumda...

Peki ben bu ampulle 2 hafta idare edebilirmiyim???
Lütfen yardım edin^^

Sefa bu ampullerde renkten çok parlaklık rahatsız etmez mi? Genelde parlak olanları hep çöl canlılarında gördüm. Ne kadar kaplumbağa ampulü varsa soft yada buzlu cam şeklinde.

Mertos' Alıntı:
Lütfen yardım edin^^

Gücü iyi. Hiç yoktan iyidir. Bununla o bölgeyi sıcak tutmakta fayda var.

Teşekür ederim AEK ve bu soft ampulleri nerden bulabilirim?

mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13208
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209
Bunlardan biri olur.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8033
Yada bu.

Hepsi iyidir, kullanıyorum. Uygun fiyatlıyı alabilirsiniz.

Sen hangisini tercih edersin AEK?

Cvp: RE: Kaplumbağam için yeterlimi???

AEK' Alıntı:
Sefa bu ampullerde renkten çok parlaklık rahatsız etmez mi? Genelde parlak olanları hep çöl canlılarında gördüm. Ne kadar kaplumbağa ampulü varsa soft yada buzlu cam şeklinde.

Mertos' Alıntı:
Lütfen yardım edin^^

Gücü iyi. Hiç yoktan iyidir. Bununla o bölgeyi sıcak tutmakta fayda var.

:) abi işte problem orda, bir ışığın parlak olup olmadığını, hangi renkte olduğu ve o ışığı gören gözlerin hangi renge karşı hassas olduğu belirliyor. Şöyle örnek vereyim, 2 tane ampül düşün, aynı güçte ve aynı teknikle üretilmiş olsun, fakat birisi sarı birisi siyah, insan bu iki ampüle baktığı zaman sadece sarı olanı yüksek bir hassaslıkla görecektir, fakat insan yerine siyah ışığa daha fazla hassas olan bir canlı bu iki ampüle baksa siyah ampül sarı olandan daha çok parlak gelecektir gözüne, sürüngenlerde bu renk kırmızı mesela, onların gözüne en parlak gelen lambalar infrared olanlar, Yani bir ışık kaynağının parlaklığı ona bakan gözlerin hangi renklere karşı hassas olduğuyla ilgili. Kaplumbağa ampüllerinin neodim veya soft olması da çevreye ışık vermesini engellemek için, yani kaplumbağa değil aslında bizim için o şekilde üretiliyorlar.

sen bu ampulle 2-3 gün idare et en kısa sürede emre abinin dediklerinden al:33::133::148:

Geri