Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam için yardım

yigit göktürk

Yeni Üye
Çok araştırdım ama kafam karıştı. Oğlum istedi diye su kaplumbağası aldık fakat şuanki yaşam alanı kesinlikle uygun değil. Almam gereken ne varsa birlikte halledebilirmiyiz bana yardımcı olacak birileri var mı

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm? Baş kuyruk arası.

Akvaryum minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Akvaryum hayvana paralel olarak büyütülüyor. Fazla ara geçişli akvaryum yerine olabildiğince büyük alırsanız hem masraf azalır hemde ekipman yenileme derdi olmaz.

Akvaryumu belirleyin ona göre su ısıtıcı ve filtre önereyim.

Isıtma lambasını hemen alın. Bu standard.

Lamba konusunda burada bilgi verdim.

Kaplumbağanın baş ve kuyruk arası 6 cm nasıl bir akvaryum öneriyorsunuz ? Dediklerinizden yola çıkarak bunlar doğru mu ayrıca renkli gece ışığı tam olarak bulamadım anlamadım. Ayrıca ikisi aynı anda mı yanıcak o yüzdrn mandallıdan iki adet mi almam lazım
Screenshot_2024-11-24-00-41-27-540_com.pozitron.hepsiburada-edit.jpg

Lamba konusunda burada bilgi verdim.
Cem bey alağıda bıraktım uygun mu acaba ? Ve akvaryum konusunda ısıtıcı filtre konusunda link bırakma şansınız var mı yerimiz çok yok çok büyük akvaryum uygun değil. Ve akvaryumu ne kadar suyla doldurcaz kuru alanı nasıl yapıcaz

Bu uygun mu ısıtıcı için cem bey

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-11-24-18-48-25-601_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2024-11-24-18-48-25-601_trendyol.com.jpg
    300.7 KB · Görüntüleme: 4
Bulamıyorum bulunduğum yerde genelde 70 ve 100 var bu seferde faturayı değiştirir mi ? İnternetten de almak mantıklı gelmiyor kırılır diye. Ama yinede fikir olsun diye almam gereken gece ve gündüz ışığını söylermisiniz yada link bırakabilirmisiniz son çare sipariş vereyim
Bu lamba bende var biraz kalitesiz duy kısmından kopuyor. 52watt halojen ampul 25cm mesafeden uygun.

Ampul o evet. Yalnız lambadan emin değilim. Bazılarında çanak ve duy plastik çıkıyor. Bir arkadaşımız trendyolda knitex ktx-2829 marka bulmuş o uygun.

Diğer ampulde filamanlı 60W armut ampul o da olur hangisi ucuzsa ondan alın. Yalnız yedekli alın. Soft ampul tercih sebebimiz hayvanın gözünü almaz.

İyi horoz elektrik tekrar üretime geçmiş.

Bulamıyorum bulunduğum yerde genelde 70 ve 100 var bu seferde faturayı değiştirir mi ? İnternetten de almak mantıklı gelmiyor kırılır diye. Ama yinede fikir olsun diye almam gereken gece ve gündüz ışığını söylermisiniz yada link bırakabilirmisiniz son çare sipariş vereyim
Soft almanız şart değil bulamazsanız 52watt halojen ampul alın. İnternetten alın kırık gelmez gelirse de değişim yada iade oluyor(trendyol, hepsiburada).

Ampul Linki => LİNK

O horoz soft ampülü almayın. Duy kısmından kopuyor.
Linkini bıraktığım satıcıdan 52watt halojen baya almıştım yeni üretim ampuller.

Son düzenleme:
Soft almanız şart değil bulamazsanız 52watt halojen ampul alın. İnternetten alın kırık gelmez gelirse de değişim yada iade oluyor(trendyol, hepsiburada).

Ampul Linki => LİNK

O horoz soft ampülü almayın. Duy kısmından kopuyor.
Linkini bıraktığım satıcıdan 52watt halojen baya almıştım yeni üretim ampuller.
Çok teşekkür ederim. https://ty.gl/5ygoa7ysla9xg bununlada uygun sanırım ? Ayrıca şu diğer gece için kullanacağım ampul konusunda da yardımcı olursanız çok sevinirim

Çok teşekkür ederim. https://ty.gl/5ygoa7ysla9xg bununlada uygun sanırım ? Ayrıca şu diğer gece için kullanacağım ampul konusunda da yardımcı olursanız çok sevinirim
Masa lambası seramik duy metal çanak olacak Admin onayladıysa doğrudur. Ama bu fiyat biraz fazla çarşıda 150-200 tl ye bulunabilir.

Gece ampulü hayvan kuru alanda uyuyorsa yada hasta olursa geceleri de çalıştırmak için kullanılır bu durumların dışında şart değildir.

40Watt akkor mavi ampul uygundur. CK quant marka vardı şuan tükenmiş ama bulursanız o markanın ampülünü öneriyorum. => Gece ampülü link

Geri