Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam iştahı düştü 2 günde 1 yem yiyor

hayhayasos

Yeni Üye
Merhaba su kaplumbağam yaklaşık 1 aydır benimle akvaryum siparişi verdim ve ısıtıcı 1 aydır yoktu tabi başta karides yemiyordu sonra kutu yem aldım onu sevdi sonradan ikisini de yemeye başladı ve gayet iştahlıydı sabah akşam yiyordu son 4 5 gündür 2 gün yemiyor sonraki gün 1 yarım yiyor farklı şeyler denedim marul haşlanmış havuç yemedi dün bugün haşlanmış tavuk yedi kafası boyunda bir parça hastalanıyor mu acaba ne yapmalıyım iştahı ve kendi için
Akvaryum ısıtıcı gelene kadar 5 günde falan gelir ölmesini istemiyorum lütfen yardım edin gözlerinde problem yok haraketleniyor da uyuyor da suyuna vitamin kullanıyorum 3 gündür suyuna sadece nasıl toparlayabilirim hayvanı vitaminleri ağzına dökebilir miyim yada extra bi ilaç bisey ne yapmam lazım ısı konusunda ne yapabilirim 5 gün için kalorifer yanında duruyor

Isıtma lambası yoksa alın. Ortam soğuksa metabolizmasını yavaşlatır.

Vitamini 1 hafta boyunca her gün 1 damla ağzına damlatın. Suya değil.

Lamba konusunda burada bilgi verdim.

Lamba ve ısıtıcı aynı anda mı gerekli ve başka ne almam gerekiyor tam anlamıyla sağlığı için herkes başka bisey diyor kirmizi yanaklı şu kaplumbahasi için

Bu iki ekipman zaruri malzemeler.

Lambayı yaz kış gündüz 12 saat yakıyoruz. Hayvan istediği zaman çıkar iner. Gece su içinde uyumalı. Burnu dışarıda gövde su içinde olacak şekilde.

Su ısıtıcı 24 saat yanar 28 derece sabit ısıda olur. Yalnız yazın 30 derecelere çıktığında çalışmayacaktır o dönem kalabalık etmesin diye akvaryumdan çıkarılabilir.

Buna lamba olur. Kuru alandan biraz uzağa tutturup rampaya çevirirsiniz. Mesafe ayarını yaparsınız.

Yada deveboynu lamba alıp akvaryum dışından konumlandırın.

Hayvanın genel olarak durduğu yerde sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece yatırın. Yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Screenshot_20250413-203702.jpg

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250413-203702.jpg
    Screenshot_20250413-203702.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 2
Bu konudaki lamba konumlandırmalarına bakın.

Bu paludaryum. Bunda yayın alt kısmındaki düz yere tutturup alana çevirirsiniz.

Geri