Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam kabından atlıyor

eksenci

Yeni Üye
Katılım
18 Tem 2013
Mesajlar
10
Arkadaşlar 5 yıldır kaplumbağa besliyorum ne yazıkki ilk aldığım 2 kaplumbağam yine bu forumdan yardım almama rağmen akciğer iltihaplanmasından öldü burunlarından baloncuk çıkıyordu herneyse şimdiki 2 kablumbağamda yaklaşık 2 yaşındalar ve ara sıra kız olan erkeğe yakınlaşıp ellerini açarak titriyor. Bunu baktığım sitelerde kur ya da baskınlık sağlama olarak anladım ve ayrıca erkek olanda fanusundan atlıyor ve kaçıyor ilk aldığıma göre 2 katı kadar büyüdü ve artık büyük kap aldım güneşlenmesi için balkona küçük kabına koyuyorum her 15 dkda bir yerden topluyorum acaba kız yüzündenmi?  :neydi:
 
Cvp: Kaplumbağam kabından atlıyor

Kaplumbağaları beslediğiniz yerde ısıtıcı, filtre vb elemanlar var mı yoksa ölüm kabı diye tabir edilen fanuslarda mı bakıyorsunuz? Birinin dişi birinin erkek olduğundan emin misiniz? Benim iki erkek arasında da baskınlık sağlama çabaları oluyordu ve biri kaçıyordu, artık alıştılar. Kabuk boyları, tırnak ve kuyruk uzunlukları hakkında bilgi verirseniz yardımcı olurlar.
 
Cvp: Kaplumbağam kabından atlıyor

Öncelikli olarak bir akvaryum temin edilmeli.Temin edilecek akvaryum kaplumbağaların kabuk uzunluklarına göre hesaplanmalı.
Yeterli alanın olmaması cinsel erginliğe ulaşmış kaplumbağalarda sorun yaşanmasına neden olur.Özellikle erkek kaplumbağalar birbirlerine karşı bölgeci hareket edebilirler.Yeterli alanın sağlanması bu gibi durumları asgari seviyeye indirir.
Güneşlenmeye çıkarılan kaplumbağanın konulduğu kabın büyüklüğü de kaplumbağanın kabuk boyunun 2 katı olduktan sonra kabından dışarı çıkamaz.Ayrıca güneşlenmeye çıkarılan kaplumbağa yalnız bırakılmamalı.Güneşi simüle eden UV Ampul temin edildiği taktirde güneşlendirmeye de gerek kalmaz.

Bakım şartları hakkında geniş bilgi verilirse;ayrıntılı yardımcı olunabilir.
 
Cvp: Kaplumbağam kabından atlıyor

hayvan dik durduğunda kafası üst sınır çizgisini aştığı noktadan kaçar. kaçış boşluğu buna göre ayarlanmalıdır. su içinde ayakları tabana değmediği durumda yukardan 10 cm boşluk olmalı. kuru alanda ise bu yükseklik hayvanın ayak, boyun dışarıda olacak şekilde tam boyundan yüksek olmalı.

kaptansa sağlıklı olan akvaryumdur. güneşe çıkarmak risklidir. hayvan üşüyebilir veya kuşlar tarafından saldırıya uğrayabilir. güneşi simüle etmek için uva+uvb ampul kullanırız. bu yoksa 3 aylık bir süreçte devit vitaminden haftada bir, bir yeme bir damla damlatıp verebilirsin. kuru alan için mutlaka ısıtma lambası olmalıdır.

kaplumbağalar kaçacak noktayı bir kez buldular mı unutmaz ve sürekli kaçarlar.
 
Geri
Üst