Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam kaç gündür bir şey yemiyor çok üzülüyorum.

duyyyuu

Yeni Üye
Arkadaşlar benim 6 7 yaşlarında bir erkek kaplumbağam var. Bugüne kadar ciddi hiçbir sorunu olmadı ama bir haftadır hareketleri falan değişti. Çok tepkisiz yanımızda durmak istemiyor uyumak istiyor ve yemek yiyemiyor. Normalde çok iştahlıydı ve oyun oynamayı severdi. Önce ağzında bit şey kaldığını düşündüm ama geçmedi iki gün kadar da ağzının sol kısmının biraz şiştiğini fark ettim. Yemek verirken ağzını açıyor ancak ısıramıyor. Suda da sürekli ağzını açıp eliyle bir şey var gibi çıkarmaya çalışıyor. Bir şey yemediği için bünyesi zayıf düşecek diye korkuyorum. Ağzına bakmaya çalıştım ama sol iç tarafta bir şişlik var sadece. İltihap olabilir mi çevremde anlayan veteriner yok pek yine de bakacağım evde ne yapabilirim lütfen yardım edin?

Arkadaşlar benim 6 7 yaşlarında bir erkek kaplumbağam var. Bugüne kadar ciddi hiçbir sorunu olmadı ama bir haftadır hareketleri falan değişti. Çok tepkisiz yanımızda durmak istemiyor uyumak istiyor ve yemek yiyemiyor. Normalde çok iştahlıydı ve oyun oynamayı severdi. Önce ağzında bit şey kaldığını düşündüm ama geçmedi iki gün kadar da ağzının sol kısmının biraz şiştiğini fark ettim. Yemek verirken ağzını açıyor ancak ısıramıyor. Suda da sürekli ağzını açıp eliyle bir şey var gibi çıkarmaya çalışıyor. Bir şey yemediği için bünyesi zayıf düşecek diye korkuyorum. Ağzına bakmaya çalıştım ama sol iç tarafta bir şişlik var sadece. İltihap olabilir mi çevremde anlayan veteriner yok pek yine de bakacağım evde ne yapabilirim lütfen yardım edin?
Hayvanın fotoğrafını atın. Kafasının yanlardan ve üstten fotoğrafını atın.

Hayvanı yuvasından çıkarmayın sadece temizlik ve sağlık kontrolü için yuvasından çıkarıyoruz.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı su ısısı kaç derece?

• Beğen
Tepkiler: cem
Kabuk boyu kaç cm? Su ısıtıcı ve ısıtma lambası yoksa hayvan enerjisini korumak için metabolizmasını yavaşlatmıştır.

Ağzı için ağzına 1 damla zeytinyağı damlatın.

Kabuk boyu 9 10cm. Isıtıcı var ama lambası yok. Işıktan rahatsız olduğu için küçükken kaldırdım. Zeytinyağının iyi geleceğini düşünüp yaptım şimdi uyuyor. Bugün daha iyidi ancak hala bir şey yemiyor maalesef. Harekerlerini video çektim ancak yükleyemiyorum. Ağzının kenarında iç kısımda şişlik var sadece dışarıdan da sadece yandan belli oluyor. Sol tarafta.

Ekli dosyalar

• 20241203_204935.jpg
    4.4 MB · Görüntüleme: 18
Kabuk boyu 9 10cm. Isıtıcı var ama lambası yok. Işıktan rahatsız olduğu için küçükken kaldırdım. Zeytinyağının iyi geleceğini düşünüp yaptım şimdi uyuyor. Bugün daha iyidi ancak hala bir şey yemiyor maalesef. Harekerlerini video çektim ancak yükleyemiyorum. Ağzının kenarında iç kısımda şişlik var sadece dışarıdan da sadece yandan belli oluyor. Sol tarafta.
Uygun lambayi takarsaniz ışıktan rahatsız olmaz ısıtma lambası şart ekipman 42watt halojen ampul alacaksiniz 25cm mesafeden uygun.

Konu link Bu konuda lamba hakkında bilgi verdim.

Zeytinyağı damlatmayın yağ kir tutar daha çok kötüleşir.

Eczaneden genta yada gentagut alın Gözlerine 1er damla kulaklarına 2 damla damlatip sıcak ve kuru yerde 15dk bekletin. Günde 2kez tekrarlayın.

Hayvanı yuvasından gezdirmek için çıkarmayın.

Isıtma lambasını gündüz 12 saat yakacaksınız. Gece su içinde uyuyacak.

Bu konuda bilgi verdim.

Zeytinyağı ağzına damlatılacak.

Hayvanın başı dışarıda iken önden de resmini çekip atın bakayım.

Dışarıdan çok bir şey gözükmüyor ama önceki günlere göre ağzının içinde kenardaki beyazlık gitmiş kızarıklığa dönmüş bu iyi bir gelişme diye düşünüyorum ancak artık yemek yeme isteği yok önceden yemeye çalışıyor başaramadığı için bırakıyordu artık çaba bile göstermiyor görmezden geliyor buna rağmen hareketliliği arttı tepki veriyor.

Akvaryum tabanında ağzına batacak bir dekor, kök kıymığı ya da yutabileceği boyutta çakıl taşı var mı?

Lambayı hemen kurun eski deri atımı başlamış. Lamba gelince hayvan canlanır.

Yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Akvaryumunda sadece taşlar var ancak çakıl taşı büyüklüğünde değil daha büyükler. Lambayı kuracağım. Normalde ayda bir iki defa balık verirdim severdi onu da yemedi dediklerinizi de deneyeceğim. Teşekkür ederim.

Akvaryum tabanında ağzına batacak bir dekor, kök kıymığı ya da yutabileceği boyutta çakıl taşı var mı?

Lambayı hemen kurun eski deri atımı başlamış. Lamba gelince hayvan canlanır.

Yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma
Renkli ışık olur mu beyaz ışık mı almalıyım akkor lamba olarak

Gece kuru alanda uyuyorsa 40 watt mavi yoksa kırmızı yoksa yeşil renk akkor alın.

Gündüz için lamba max 60 watt kaldırması kaydıyla 60 watt akkor yada 52-53 W halojen armut alın.

Geri