Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam kaçtı

AlperDeniz

Bordo Bereli
Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır girmiyordum foruma. Ama bugün ilginç birşey oldu.

Benim 16 CM büyüklüğünde ve 5-7 CM büyüklüğünde 2 kaplumbağam var. Odaya girdiğimde küçük olanın akvaryumun içinde olmadığını gördüm. Aradım ama bulamadım.

Kuru alanda ufak, onun kaçabileceği kadar bir boşluk bırakmışım ( Normalde kapatırım tamamen )
Büyük kaplumbağanın küçüğü yemiş olma ihtimali var mı? Ama hiç bir kalıntı bulamadım akvaryumun içinde. Kumları didik didik ettim birşey yok. Kan lekesi vs hiç birşey yok.

Sizce ne yapmalıyım? Kaçmış olma ihtimali nedir? Nasıl bulurum? Kabuğu ile birlikte yiyemez heralde büyük kaplumbağa. Uzun zamandır gül gibi geçiniyorlardı çünkü.

Cvp: ACİL!

tamamen yiğemez ama o delıkten kaçmış olabılır küçük oldugu için .eger akvaryumunuz yüksekte ise yere düşüp yaralanma ihtimali var bence biraz daha aramalısınız

karanlık yerlere bakın yutması imkansız gibi bazen üst üste cıkıp kacabiliyorlar :)

mailto:/forum/Konu-rocky-kacti.html Bu baslık altında aynı olayı yasamış kişiye verilen tavsiyeler var. Okumanızı tavsiye ederim..

Maalesef bulamadım hiçbir yerde. Başka ne olmuş olabilir ? :ashamed0006:

kabuk kırılması , iç kanama ,kemik çatlaması/kırılması , beyin kanaması , bayılma ,sakatlanma(kol kırılması) ................ herşey olabilir

ata12' Alıntı:
kabuk kırılması , iç kanama ,kemik çatlaması/kırılması , beyin kanaması , bayılma ,sakatlanma(kol kırılması) ................ herşey olabilir

Yok hocam onları kastetmedim. Yani büyük olanın küçüğün kabuğunu parçalaması mümkün değil dimi? :59: Sonuçta akvaryumda hiçbir izine rastlamadım.:ashamed0006:

aç bırakmıyorsan kaplumbagaları yememıstır.
karanlık yerlere bak. kesin oradadır. birde kalorifer altlarını cok severler

amir.mennan' Alıntı:

Yok canım ne aç bırakması :) Hatırlamışsındır beni :) Aç bırakıcak biri değilim.

AlperDeniz' Alıntı:
amir.mennan' Alıntı:

Yok canım ne aç bırakması :) Hatırlamışsındır beni :) Aç bırakıcak biri değilim.

hatırlamaz olurmuyum :) Bizim forumun eski asi çocuklarından :) Eski halinden eser yok :D

Sabahtan beri heryeri 50 defa aradım yok... Kabuğuyla birlikte yiyemez dimi?

Veeee aranan şahıs bulundu :))

Cvp: Kaplumbağam kaçtı

kabuğunu yiyecek diş yoktur onlarda akvaryum içini tarayıp baktıysanız orada yoktur. diğer bir konuda yazdığım gibi çay tabaklarına az bir miktar su koyup belli yerlere koyun suyun devrildiği yerde bulursunuz kaplumbağalar açlığa dayanır ama suya ihtiyacı var kokusunu aldı mı gider yanına. başka bir hayvan beslemiyorsunuz değil mi ?

Evimde birde Golden cinsi köpeğim var. Birazda onun sayesinde buldum zaten hınzırı :) Bir baktim havlamaya başladı. Eşşek sıpası kaplumbağa ile oynuyor :D :D

Cvp: Kaplumbağam kaçtı

bulmanıza sevindim. iyi ki götürmemiş mideye kedi olsa çoktan ölmüştü. umarım durumu iyidir.

Durumu çok iyi yemini filan yedi.
Saşa ( kopegim) ona kızacağımı bildiği için zararvl vermemiştir. Ama bulduğu için neffis bir ödül verdim ona :D

Geri