Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam kaçtı

lejon88m

Yeni Üye
İki yaşındaki kaplumbağam evden kaçtı başına böyle bir olay gelen varmı ?

Cvp: Kaplumbağam kaçtı

Geçmiş olsun.

Kara kaplumbağası mı bakıyorsunuz? En son neredeydi? Kaçma ihtimali olan yer neresi? Kaçan hayvanın boyutları nedir?

Su kaplumbağasıydı. Evim 2 +1 yani cok yere gidemez ama bakmadigim yer kalmadı ama yok bulamadım..

Sonuçta evde bir yerde. Bulunduğu odadan çıkıp banyoya gitmiş olabilir. Hayvan küçük olmadığına göre herhangi bir delikten falan kaçamaz. Yatak, dolap altlarına girmiştir. Herkes evde dikkatli yürüsün. Hayvanı üzerine basarak bulmayın. Akşama kadar bulunamazsa bir kaç yere yem koyun. Çay tabağı yada sığ melamin tabaklara su koyun. Yemden çok susuzluk onu bunlara getirir. Sadece yem değil suyunda kokusunu alacaktır. Bıraktığı izlerden yada seslerden onu yakalarsınız. Ama bence bulursunuz. O bir yerde kabuğuna çekilip duruyordur. Burada umacağımız şey şu olmalı. Umarım kabuğunda yada kol ve bacaklarda hasar olmamıştır.

Akvaryumdan kaçma ihtimali olan noktalarıda değerlendirmeli. Bir kere öğrendimi aynı yerden kaçar.

Su kaplumbağasıydı. Evim 2 +1 yani cok yere gidemez ama bakmadigim yer kalmadı ama yok bulamadım..

Halı altına dahi saklanabilir. Yada yere deyen bir örtüye tutunmuş olabilir. Evden çıkacağı yer olmadğına göre bir yerde.

Bu ara kacan kacana cok gecmis olsun siz sanslisin evdedir o diger arkadaslar bahcede kaybetmisler :) bu arada benimkide filtrenin üzerinde duruyor tirmanmaya calisiyor sanirim kacis planlari yapiyor :D

Evet ya İnşallah bütün kapluşlar bulunur. :'(

Umarım bulursunuz benimki muhtemelen dışarıda geziyor, bir yere sıkışmış veya da bir kedi köpek aldı götürdü, 3-4 güne ölecek :(

Kaplumbağamı buldum koltuğun altında saklanıyormuş çok uzağa kaçamamış :)

Hadi gözünüz aydın, çok sevindim. Neredeyse bir hafta oldu. Hayvan susuz. Suya koyup biraz kendine gelmesini bekleyin. Yarım saat kadar sonra vitaminli yem verin. Birkaç gün yemleri biraz daha fazla vermeniz iyi olur. Durumunu bir süre gözlemleyin.

Bu arada kaçma ihtimali olan yere önlem alın. Bir kez öğrendimi tekrar deneyecektir.

bulunduğuna sevindim. önce uygun ısıdaki suda üstündeki pislikleri atsın. akvaryuma sonra koyarsın. inşallah bu hadiseyi arızasız atlatır. hadi geçmiş olsun. darısı diğer kayıpların başına. yeme ilk gün az vererek başla. birden fazla yemesin. sindirim sistemi bir haftadır çalışmıyor.

Geri