Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam karaya hiç çıkmıyor ve kabuk problemi var

anonim09

Bronz 5 Üye
Merhabalar. Ben 2 hafta önce yavru bir su kaplumbağası aldım. Almadan önce hakkında bulabildiğim tüm yazıları okudum. Ancak bu gün fark ettim kaplumbağamın altında beyaz bir çizgi var ve yanında da kırmızı bir nokta var. Acaba bir yerde altını mı çizdi? 2. problemim ise hiç karaya çıkmıyor. Isıtıcısı var, lambası var, süsleme yok, kara alanı yapay çimenli, akvaryumu da boyutuna göre büyük. Ancak hiç karaya çıkmıyor. Acaba yavru olduğundan korkuyor mu? Onunla hep ben ilgileniyorum bu yüzden artık benden korkmuyor. Hatta ben gelince cama yaklaşıyor. Ama karaya hiç çıkmıyor. Onu kaldırıp karaya koysak arada sırada alışır mı? Bir de bizde yem olarak kurutulmuş kurtçuk gibi bir şey var. Her gün düzenli olarak sabah akşam 1 yem veriyorum. Ara öğün olarak da marul, brokoli vb. yiyecekler veriyorum. İyi yapmış mıyım?

Verdiğiniz yeşillikler yiyorsa ne ala. Benim de bebek kaplumbagam var fakat pek sevmiyor marul vs. Sizinki sevse de ger gün her gün yeşillik vermenizi önermem. Fazla marul ishal yapabiliyor. Yeme ek olarak stick ve mineral yem satın alabilirsiniz. Tek tip yemle beslemek iyi bir şey değil.

Bir süre karaya çıkmaması normal benimki de çıkmamıştı. Suyu güvenli yer olarak görüyor ve karada tehlike olabileceğini düşünüyor. Alışana kadar böyle. Eminim çok kısa bir süre içerisinde problem çözülecektir.
Eğer Kabuğunu yıkamak fırçalamak için akvaryumdan çıkarıyorsaniz akvaryuma geri koyarken kuru alana bırakın ve ani olmamak şartıyla geri çekilin uzaktan ne yaptığını gözlemleyin. Büyük ihtimalle ilk seferde etrafa bir iki bakınız hızla suya atacaktır kendini ve cirpinacaktir. Böyle böyle alışır. Durup dururken elinize alıp kuru alana bırakmanız önermem bu panik yapmasına vs. Sebep olabilir. Ya da alışmasını zorlastirabilir. Bırakın kendi keşfetsin.
Isıtıcısı kaç dereceye ayarlı?

Altındaki beyaz çizgi hakkında bir fikrim yok.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Foruma hoş geldiniz.

Hayvanlar yeni bir ortama girdiğinde adaptasyon süreci yaşar. Güvenli bölge olan sudan çıkmak istemezler. İki haftaya kadar yem yemeyebilirler. Bu süreçte yem verip uzak durmak iyi olacaktır. Hareketli ortamı ve ele alınmayı sevmezler.

Lamba ısısını algılar ve ortama alışırsa çıkar. Su 28 kuru alan 32 derece olacak. Cam dereceyi hayvanın sırt boyu hizasında birşeyin üstüne koyuyoruz, kibrit kutusu da olur. Yatırıp tam yarım saat bekletiyoruz. Sonra bakıp 32 derece olduğu noktaya ayarlıyoruz.

Yem olarak 6 cm kabuk boyuna kadar protein ağırlıklı beslenirler. Ot türevli gıdalar 6 cm kabuk boyu sonrası. Sera raffy P ve herhangi bir markanın gammarusunu olur. Açılmamış kutuda mümkün olduğunca ileri tarihli olsun. Skt 2024 yılı çıktı bazı yemlerde.

8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün sonrasında tek öğün veriyoruz. Günlük toplam kafa hacmi kadar.

Alt bağasının net bir resmini çekip atın durumuna bakalım. Cevap yaz kutucuğundaki resim şekline basınca yükler.

Verdiğiniz yeşillikler yiyorsa ne ala. Benim de bebek kaplumbagam var fakat pek sevmiyor marul vs. Sizinki sevse de ger gün her gün yeşillik vermenizi önermem. Fazla marul ishal yapabiliyor. Yeme ek olarak stick ve mineral yem satın alabilirsiniz. Tek tip yemle beslemek iyi bir şey değil.

Bir süre karaya çıkmaması normal benimki de çıkmamıştı. Suyu güvenli yer olarak görüyor ve karada tehlike olabileceğini düşünüyor. Alışana kadar böyle. Eminim çok kısa bir süre içerisinde problem çözülecektir.
Eğer Kabuğunu yıkamak fırçalamak için akvaryumdan çıkarıyorsaniz akvaryuma geri koyarken kuru alana bırakın ve ani olmamak şartıyla geri çekilin uzaktan ne yaptığını gözlemleyin. Büyük ihtimalle ilk seferde etrafa bir iki bakınız hızla suya atacaktır kendini ve cirpinacaktir. Böyle böyle alışır. Durup dururken elinize alıp kuru alana bırakmanız önermem bu panik yapmasına vs. Sebep olabilir. Ya da alışmasını zorlastirabilir. Bırakın kendi keşfetsin.

Isıtıcı sanırım 25 dereceydi. Bizim ev soğuk.

Aslında daha kabuk temizliği yapmıyoruz çünkü yavru. Sadece onu kaldırırken kabuklarının kenarından iki parmağımla kaldırıp plastik bir kutuya koyup güneş alması için 1 saat falan dışarıçıkartıyorum. Dışarı çıkarttığım kap normal bir kap. Az da su koyuyorum. Sonra eve getirip akvaryuma koyduğum anda hızlıca suya kaçıyor. Karaya biri iki kez koyup çaktırmadan izledim. Direkt suya atlıyor.

Son düzenleme:
Alt bağasının net bir resmini çekip atın durumuna bakalım. Cevap yaz kutucuğundaki resim şekline basınca yükler.
20210517_121804.jpg

Içim acidı onu döndürürken ama iste hep onun iyiliğine. Zaten zar zor çektim fotoyu. Kırmızı nokta gitmiş ama altındaki çizgi hala var.

Su 28 kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak dışarı çıkarmayın en ufak soğuk yada esinti akciğer enfeksiyonuna çevirir. Yavrularda ölme ihtimali yüksektir.

Sera raffy P ve gammarus yemler yeterli.

Altbağadaki iz göbekbağının olduğu yer. İzi kapanmış ama sanki sert birşeye sürtmüş gibi duruyor. O kısımda kirde var mı? Kir değilse kendi kendine toparlar.

Delik oluşumlarının sebebi kimyasal temizleme malzemelerine maruz kalmadır. Kullandığınız ürünler bunlara temas etmemeli. Mesela akvaryum temizliğinde kullandığımız kova akvaryuma ait olmalı evde temizlikte kullanılmamalı.

Bir dönem küçük yaşlı bir kızımız camdaki su lekeler ve kuru alan temizliğinde mr. Muscle kullanmış hayvanın alt bağası peynir eleğine dönmüştü. Her tarafı deliklerle doluydu.

Hayvanın kafa arkası hizasındaki kabuğun yumuşaklığı arka taraf kadar yumuşayıp incelirse kemik erimesi vardır, haber verin tedaviye başlayalım. Değilse bu yaştaki hayvanlarda D vitamini takviyesi uygulamıyoruz. Kabuk esnek yapısını korumalı.

Su 28 kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak dışarı çıkarmayın en ufak soğuk yada esinti akciğer enfeksiyonuna çevirir. Yavrularda ölme ihtimali yüksektir.

Sera raffy P ve gammarus yemler yeterli.

Altbağadaki iz göbekbağının olduğu yer. İzi kapanmış ama sanki sert birşeye sürtmüş gibi duruyor. O kısımda kirde var mı? Kir değilse kendi kendine toparlar.

Delik oluşumlarının sebebi kimyasal temizleme malzemelerine maruz kalmadır. Kullandığınız ürünler bunlara temas etmemeli. Mesela akvaryum temizliğinde kullandığımız kova akvaryuma ait olmalı evde temizlikte kullanılmamalı.

Bir dönem küçük yaşlı bir kızımız camdaki su lekeler ve kuru alan temizliğinde mr. Muscle kullanmış hayvanın alt bağası peynir eleğine dönmüştü. Her tarafı deliklerle doluydu.

Hayvanın kafa arkası hizasındaki kabuğun yumuşaklığı arka taraf kadar yumuşayıp incelirse kemik erimesi vardır, haber verin tedaviye başlayalım. Değilse bu yaştaki hayvanlarda D vitamini takviyesi uygulamıyoruz. Kabuk esnek yapısını korumalı.
Ben tehlikeli olmasın diye akvaryumu sadece su ve bezle temizliyorum. Hiç deterjan falan kullanmıyorum. Isıtıcının üzerine yatıyor. Ve farkettim kuru alana çıkma yerinin kenarları keskin ve genellikle oradan çıkıyor. Belki o yüzden sürtmüş olabilir. Kabuğu yumuşak değil. Kir yok.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Foruma hoş geldiniz.

Hayvanlar yeni bir ortama girdiğinde adaptasyon süreci yaşar. Güvenli bölge olan sudan çıkmak istemezler. İki haftaya kadar yem yemeyebilirler. Bu süreçte yem verip uzak durmak iyi olacaktır. Hareketli ortamı ve ele alınmayı sevmezler.

Lamba ısısını algılar ve ortama alışırsa çıkar. Su 28 kuru alan 32 derece olacak. Cam dereceyi hayvanın sırt boyu hizasında birşeyin üstüne koyuyoruz, kibrit kutusu da olur. Yatırıp tam yarım saat bekletiyoruz. Sonra bakıp 32 derece olduğu noktaya ayarlıyoruz.

Yem olarak 6 cm kabuk boyuna kadar protein ağırlıklı beslenirler. Ot türevli gıdalar 6 cm kabuk boyu sonrası. Sera raffy P ve herhangi bir markanın gammarusunu olur. Açılmamış kutuda mümkün olduğunca ileri tarihli olsun. Skt 2024 yılı çıktı bazı yemlerde.

8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün sonrasında tek öğün veriyoruz. Günlük toplam kafa hacmi kadar.
Ortama alışıyor galiba çünkü demin onu karada uyurken buldum

Traşlama olanağı var mı yada zımpara yapma. Keskin yer kabuğu sürekli tahriş edecektir

Uyuması güzel durumu kavramış. Kuru alanda görürseniz odaya girmeyin durduğu kadar dursun. Ama daha ufak olduğu için 1-2 saati de aşmasın. Yavruların derisi ve kabuğu ince olduğu ve henüz vücutlarını kullanabilme yetisine sahip olmadıkları için sıcağa bağlı su kaybına uğradıklarında kendilerini korumaya alamaz mayışıp oldukları yerde güneş çarpması etkisine uğrarlar.

Geri